Norge är rädda för “svenska” terrorister. Den första generationens invandrare är mest stabil. Vad händer när de äldre faller ifrån?

ISLAM. Cirka 130 utländska soldater i Syrien har rekryteras från sex riskområden i Göteborg. Segregerade förorter med repatrierade utländska kämpar utgör ett akut hot, säger migrationsansvarig Ulf Boström.

– Området Hjällbo är svenska svaret på Molenbeek i Bryssel, där terrorister från Paris gömde medan de planerade nya åtgärder. Vi måste förbereda oss, säger polisen.

Bara tre timmars bilfärd från Oslo ligger sex stadsdelar i Göteborg som kännetecknas av parallellsamhällen, brott och starka inslag av extrema, våldsamma islamister, enligt en ny polisrapport.

Norska Aftenposten har besökt Göteborg och en källarmoské i Hjällbo, i Angered i Göteborg. Terrorforskare från Försvarshögskolan i Stockholm säger att moskén är en mötesplats för extrema islamister.

Aftenposten träffar också polisen på polisstationen i stadsdelen Hjällbo, där de sitter bakom skottsäkert glas. Ulf Boström har arbetat inom polisen i 38 år. Han ritar och berättar på en svart tavla om utveckling som sker i de nordöstra delarna av Göteborg.

– Göteborg är bland de platser som rekryteras de flesta utländska soldater pr. capita i Västeuropa, säger Boström.

Terrorn i Paris och Bryssel har fokuserat på isolerade fickor av parallellsamhällen i Europa som skyddar utländska soldater och terrorister gömmer sig på flykt. Underrättelseinformation visar att IS har utbildat 400 personer för att attackera på europeisk mark. Sverige är ett särskilt utsatt mål.

– Den officiella varningsnivå är för närvarande på nivå 3. Jag skulle säga att det är är när fem , som är det högsta, säger Ulf Borgström.

Ulf Boström – Vi har skapat en segregerad stad. En tredjedel av befolkningen i Göteborg är invandrare. 80 procent av dem bor i stadsdelarna i nordost. På dessa är platser myndigheterna frånvarande.

Boström påpekar att åtta av tio hoppar av grundskolan i vissa av dessa stadsdelar. Siffrorna för brott och arbetslöshet är illavarslande hög.

– Det är självklart att ungdomar i denna miljö blir ett lätt byte för människor som vill rekrytera dem. Vi bör komma ihåg att detta är ungdomar som inte ens är välkomna i sin egen familj eftersom de är brottslingar. De dricker. De ser ingen framtid. Med tiden, får de höra om islam, om de delar av den religionen som passar dem som anlitar dem.

Boström säger att dessa unga människor som regel saknar grundläggande kunskaper i Islam, även om föräldrarna är fromma muslimer.

– Första generationen är de mest stabila. Men vad händer när de äldre faller ifrån? Potentialen för ännu fler utländska soldater är enorm, säger Boström.

Johan Walter sitter i samma mötesrummet. Han är anställd av Migrationsverket men uttalar sig som privatperson. Han har arbetat i utsatta stadsdelar i nästan 20 år. – Jag är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan det smäller, säger Walter.

-Pettersson undrar också vad som händer när de stabila invandrarna faller ifrån, men det är nog lugnt. PK har säkert gjort en konsekvensutredning innan de började massimportera kaosfolk…

Läs hela artikeln på Aftenposten

10 thoughts on “Norge är rädda för “svenska” terrorister. Den första generationens invandrare är mest stabil. Vad händer när de äldre faller ifrån?

 1. När Sverige brakar samman och folk börjar svälta då drabbas Norge av invällande svenskar och “svenskar”…

 2. Dom Svenska terroristerna behöver nog inte Norge vara
  rädda för, men dom importerade som åkt tunnelbana i
  Sverige och kallas Svenskar ska dom nog se upp med!

 3. Om man vill veta hur de följande generationerna till invandrare från dysfunktionella länder uppför sig, så är det bara att fråga folk som bor i andra europeiska länder med en lång historia av invandring från MENA-länder.
  Jag har frågat och fått svar, det blir värre för varje generation !

 4. Vilket vansinne att bara fylla på med mer kaosfolk, 160,000 2015 och kanske lika många muslimer/araber 2016, Sverige är INTE rustat för det kaos och jävelskap som kommer. Asylrätten borde skrotas helt, tydliga signaler sändas ut att det är slut med Costa Gratis och bidragsförsörjning av Försäkringskassan livet ut. Gränserna måste stängas!!!
  SVERIGE står inför ENORMA UTMANNINGAR OCH SVÅRIGHETER på grund av den helt ansvarslösa massinvandringen av aggressiva, dysfunktionella araber/muslimer som INTE efterfrågas av några andra än våra “goda” politiker, de är så naiva och korkade så att klockorna stannar och blommorna vissnar, det är ANSVARLÖSA STREBRAR OCH ODUGLINGAR som Stefan Löven, Veronica Palm, Åsa Romson och Frittolin m.fl…..-detta är människor helt utan arbets- och livserfarenhet och utan elementära kunskaper om människor.
  STEFAN LÖVEN BORDE AVGÅ OCH UTLYSA NYVAL!!

  • Denna fråga är alldeles för viktig för att vi ska överlåta den till Kaplan, Åsa Romson och Frittolin och deras chef Svetsar-Stefans mentala kapacitet är som en åsnas, – inte med ett ord riktade han kritik mot Kaplan för hans antisemitiska åsikter och samröre med islamister som tycker det är rätt att mörda judar….SKÄMS STEFAN LÖVEN, FYRFALT SKÄMS!!

   • Göran Persson har uttalat att Europa har en åldrande befolkning, att den demografiska utvecklingen inte är bra, MEN DET HJÄLPER KNAPPAST ATT FYLLA PÅ MED KAOSBLATTAR….-DET ÄR IDIOTI….!

   • Göran P svamlade runt tyckte jag, dock så var han mycket tydlig i zigenarfrågan, tiggeriet ville han att det ska upphöra omedelbart och att de som sysslar med att tigga ska tillbaka till sina hemländer. Att tigga är ingen lösning .

Kommentera