Mehmets Kaplans grodor, dock inte alla

Från DI.se

Mehmet Kaplan har bland annat bjudit in den kände antisemiten Yvonne Ridley till Sveriges riksdag i samband med ett seminarium arrangerat av det egna partiet. Han förklarade senare med att han ”brustit i omdöme”. Han har även seglat med ”Ship to Gaza”. I samband med Gazakriget, 2014, syntes han med Hamashalsduk och talade bland annat om att ”befria Jerusalem”.

”Det är sant att jag vid ett tillfälle befunnit mig i samma rum som en antisemit. Jag var dessutom delansvarig för att personen befann sig där. Men de minuterna i mitt liv, hur pinsamma de än är, är givetvis inte det som definierar mig som person. Att påstå att hela mitt livs kamp mot rasism varit en lögn och dessa minuter då jag befann mig fyra meter från en rasist var sanningen är faktiskt, ursäkta uttrycket, så korkat så klockorna stannar”, skrev Mhemet Kaplan på Expressen debatt gällande sin invit till Yvonne Ridley.

I söndags framkom att Mehmet Kaplan, på ett filmat seminarium i mars 2009, jämförde Israels agerande mot palestinier med hur judarna förföljdes av nazisterna under 1930-talet. Ministern har starka kopplingar till flera organisationer som Muslimska brödraskapet har inflytelse i och har bland annat varit ordförande i den muslimska rättighetsföreningen Charta 2008.

I förra veckan avslöjades att Mehmet Kaplan, 2015, åt middag med islamister och Ilhan Senturk, ordföranden för den ultranationalistiska organisationen Grå vargarna. Organisationen ligger bland annat bakom attacker mot kurder i Tyskland.

Det har även avslöjats att Mehmet Kaplan under flera år har haft nära kontakt med Rafet Candemir, miljöpartist från Skärholmen i Stockholm, som är utsedd att jobba för Turkiet i rådet för turkiska medborgare utomlands, bland annat genom att ha kontakt med Mehmet Kaplan. Rådet rapporterar direkt till premiärministerns kontor i Turkiet och har flera gånger haft möten med den högsta politiska ledningen i landet. President Erdoğan har tidigare hyllats för att ha demokratiserat landet, men de senaste åren har hans politik innehållit allt mer konservativ islam, skriver SVT.

Mehmet Kaplan har tidigare kritiserats för att ha bagatelliserat att svenska muslimer reser till Syrien och Irak för att bli jihadister genom att jämföra dem med frivilliga under finska vinterkriget, vid ett seminarium i Almedalen 2014.

När Imamen Ali Berzengi, som dömdes för terroristbrott 2005, på nytt fick anmälningsplikt hos polisen i maj förra året, drev Mehmet Kaplan att han skulle benådas och få permanent uppehållstillstånd, vilket han inte längre vill kommentera.

I debatten om Muhammedbilderna, i Jyllands-Posten 2006, menade Mehmet Kaplan att den danska tidningen hade gått över gränsen, vilket senare har kritiserats.

Flera debattörer har under Mehmet Kaplans tid i regeringen varnat för hans relationer med islamitiska grupper i Sverige och Turkiet. En av dem är Nalin Pekgul, tidigare ordförande för socialdemokratiska kvinnoförbundet, som i en debattartikel i Di, i oktober 2014, varnade för utnämningen av Mehmet Kaplan som minister i regeringen.

Mehmet Kaplan som är född den 18 juli 1971 i Turkiet var sekreterare (1996–2000) och ordförande (2000–2002) för Sveriges Unga Muslimer. Han blev sedermera presstalesman för Sveriges muslimska råd (2005–2006). 16 mars 2008 var Mehmet Kaplan med och grundade den islamiska organisationen Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa.

29 thoughts on “Mehmets Kaplans grodor, dock inte alla

  • Islam är vår tids pest, deras mål är att införa en totalitär diktatur med koranen/sharia som grund, ungefär som i Saudi Arabia….De invaderar EU och lever på bidrag och moskeer/stridsledningcentraler växer upp som svampar ur jorden….Icke-muslimer mördas på de mest bestialiska sätt, se ISIS i Syrien….!!!
   VAKNA…..! Till hjälp titta på en informativ video av Ann Barnhardt på Youtube….- ”Islamic Sexuality A Survey Of Evil”.

   • Jo. Det finns helt klart ca 80% som behöver vakna på den punkten och det finns fler punkter att vakna på för den som är motiverad att se sanningen som den är.

    Jag brukar rekommendera den intelligenta kvinnan Ayaan Hirsi Ali för jag tror hon har bäst potential att påverka just det du tar upp mycket effektivt. Hennes argument kommer aldrig motverkas av någon rasiststämpel.

    Kapitalismen har ex.också förvandlats till en pest som motverkar demokrati och där fåtalet förslavar flertalet.

    Jag anser att jag tillhör det mest vakna partiet jag kunnat finna och jag arbetar aktivt för att få in det i riksdagen genom Valsamverkanspartiet.

    Anser du att jag borde vara motiverad att göra något annat än det bästa för framtidens generationer? 🙂

 1. Mehmet Kaplan är en Dönmeh Cryptojude från samma grupp som skapade Wahabismen och organiserade Al-Yahud(Al-Saud).

 2. Att Mehmet Kaplan inte har i en svensk regering att göra, har varit allmänt känt sedan september 2014. Det har varit skrämmande att han har fått vara bostadsminister i den.

  Fast något som skrämmer mig betydligt mer, är alla dessa ledande miljöpartister som försvarar honom, trots allt det som han har sagt och gjort.

  Ett sådant omdöme är oerhört skrämmande när det kommer från miljöpartistiska riksdagledamöter och kommunalråd, som då finns runt om i landet.

  Nu får ni för tusan ta er i kragen, MP.

  • Muppen, det unga soråkröret, vänder nu Kapplan efter vinden! Att vända Kaplan efter vinden ska tillskrivas Thomas Bodström
   (Tv4 soffan fredag morgon).

  • Såg en intervju där Frittolin och Åsa Romson förvarade hin håle Mhemet Kaplan….SNACKA OM UNDERMÅLIG REGERING, – vi kunde lika gärna sätta Thomas Quick att styra Sverige….Så här värdelösa och odugliga människor SKALL INTE LEDA ETT LAND!!

   • Denna Frittoglin med sina löjliga honörsord: ANTIRASISM, FEMINISM….osv.osv….
    FJOLLA!!!!!! Bara ÄRTHJÄRNOR röstar på dessa avskum 2018!
    Helvetet med dem!

 3. Nuvarande språkrör och det tidigare Peter Eriksson har nu satt upp Kaplan på en piedestal och tagit på honom den stora offerkoftan. Han är den mest ödmjuka och demokratiska person dom kan tänka. Deras sista naivitetsspik har dom spikat in sina kistor.
  Lättlurade grönsakskommunister man baxnar.

  • För säkerhets skull, som markering på Feminism, så
   en bänkrad emellan kvinnor och män???
   Den lille valpen Fridolin vet inte vad han dillar om, han
   borde stå på tillväxt i minst tio år!

 4. Synd att inte hela den islamistiska regeringen avgått, litet synd att man inte har Kaplan att spotta på fram till valet 2018 men Löven, Romson och Frittolin får duga!!!

 5. Vem blir vår nya bostadsminister.
  Någon som ser till att svenskar i 1a hand får ordnat boende.
  Tror att det blir ngn socdem. En kvinna.Som just fått provisionen minskad hos Rädda barnen (eller var det Röda korset?). Hoppas nu inte att det blir en inkvoterad minoritet igen. Det behövs någon kompetent.

 6. Skall vi inte alla gemenamat på bloggen,fira denna dag med en låt från ”Musik till fredagsölen” också på en måndag ? :

 7. Nu förväntas de politiska partierna följa upp med kontroll av sina representanter ute i landet….
  Faller i faller a faller alla

 8. En gång 4 m ifrån en rassist ? Hela riksdagen är ju numera nästan fullt av rassiter. Hans fd chef och svetsloppa allra först. Har åsneryttaren inte varit på ”jobbet”.

 9. Ett skådespel troligen har han fått kicken men som är brukligt så får man det att se ut som om han går frivilligt. Löven är en mes som saknar det mesta som en riktig statschef ska ha.

 10. Ett bevis för att urgamla SVENSKA ordspråket, ”högmod kommer före fall” även gäller för invandrade MP-islamister !

Kommentera