Bostadsminister Mehmet Kaplan avsätts

INRIKES. Stefan Löfven har kallat till pressträff 12.30. Regeringskansliet har inte meddelat vad presskonferensen handlar om men träffen följer flera dagars hård kritik mot bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).

Bostadsministern har på förmiddagen begärt att få sluta och det är som alla begriper inte ett frivilligt avsked. Han har fått sparken. Enligt Löfven som ljuger är det Kaplan själv som har begärt att få avgå.

Både bostadsministern, utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och vice statsminister Åsa Romson har ställt in framträdanden under måndagen.

De senaste dagarna har det avslöjats att Kaplan varit på samma middagar som högerextremister. I ett uttalande från 2009 jämförde Kaplan dessutom israelers behandling av palestinier med Nazityskland under 1930-talet.

Kaplan säger att hans avgång i dag inte ska ses som att han tar på sig ansvar för anklagelserna.
– Det här är inte en bekräftelse av de uppgifter om mig som jag anser vara felaktiga. Jag vet vem jag är och vad jag står för, säger han.

I ett skriftligt uttalande skriver MP-språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin:
”Som kollegor till Mehmet Kaplan har vi på nära håll i många år sett hur han har kämpat outtröttligt för mänskliga rättigheter, demokrati och dialog. Mehmet har både förmågan och modet att ta denna dialog till några av de arenor där det behövs som allra mest. Denna typ av mod är lika viktig för vårt samhälle som den är provocerande för vissa”.

-Pettersson ser inget annat skäl än att Mehmet Kaplan får sparken men att det kommer att kallas att han avgår av något svepskäl. Kaplan är muslim och som sådan är det alltid, alltid alla andras fel…

Det faller tungt på statsministern att han utsåg en islamist till minister i en svensk regering. Mehmet Kaplans meritlista som islamist var rejäl redan innan han blev minister.

Nåväl, Kaplan får väl slå sig ihop med Waberi och bilda ett eget parti…

38 thoughts on “Bostadsminister Mehmet Kaplan avsätts

  1. Shiit va Jimmie kommer att rensa i sitt bruna parti nu efter detta. Tycker att svensk politik är amatör jämfört med världens. Men detta ska bli intressant och följa.

    • Ali:
      Har också saknat solen sista dagarna Ali…Men försök att hålla ut,du var på rätt väg ! Att sörja din kamrater Mehmet kan kännas tungt,det inser jag….men kämpa på .Och god bättring Ali.

  2. Har tidigare kommit hem från en promenad på en bred boulevard runt kvartershörnet. Där andades jag in den särskilda doften av de lila syrenklasar som hänger i buskarna på boulevardens bägge kanter.
    Väl hemma igen, kastade jag mig på datorn som var på stand-by och läste om att Kaplan är ute ur leken.
    Jag är mer än uppspelt över att jag fått läsa i morse att rumänerna säger nej till muslimer — och nu detta med Kaplan-aeroplan (såg den roliga bilden).
    Ska jag tro mina ögon, ska jag hoppas på det bättre?!?
    Eller var det bara en dröm? I alla fall, syrenerna på boulevarden var inte en inbillning. De är äkta, såsom värmen och solen ute i det fria ….
    Ni är i mina tankar var ni än befinner er.
    30-grader varma kramar från mig till er alla på bloggen.

  3. Det är sorg hos Den Svenska Median, nu när en av deras
    partivänner tvingas bort, men det hade varit ännu bättre om
    hela klåparregeringen hade avgått.

  4. Jag skulle nog hellre sett att kaplan satt kvar. Han är en sådan vidrig person så jag tror chansen att det odemokratiska MP skulle ha större chans att åka ur riksdagen om Kaplan satt kvar och Fridolin berättade inför media att han har sitt fulla förtroende för honom. Fast det har han ju visst.

  5. Verkligheten kommer ifatt t.o.m. en miljöpartistisk muslim!
    Släng nu ut övriga miljöpartister ur regeringen Löfvén så har du gjort något bra för en gångs skull.

  6. Äntligen blev vi av med islamisten, nu är det bara resterande MP- politruker kvar som bör lämna fortast möjligt. Därefter får det blir en ren S-regering till valet 2018 eftersom alliansen inte vågar fälla regeringen. Det kan i alla fall inte blir sämre med ren S än med miljönissarna.

  7. En svart dag för Absurdistans MP-press. Tänk att tvingas skriva negativa uppgifter,kring sina egen kompis och partimedlem. Stor sorg inom islamska kretsar som mister sin talesman och uthängeskylt ! För att inte tala om Erdogan och hans extremistparti AKP i Turkiet,som går miste om en av sina västliga spioner !

  8. Islamisten Kaplan blev lite sur och kränkt tyckte jag. Han känner sig orättvist behandlat och hela PK gänget sitter där och får inte ställa en fråga ens. Bara det visar hur illa det har blivit i Bananriket.

    • Idioten är inte Kaplan, Idioterna är de som ha låtit sig luras av Kaplan dvs. Romson, Fridolin mm. De är de verkliga Idioterna, Kaplan är en 5 kolonare som ha utnyttjad det naiva Svenska systemet till sin fördel. Kaplan är en slemmig förslagen slug representant för Muslimer som blev för självsäkert

  9. Han kommer att fortsätta att jobba för en bättre värld, sa han. Alltså fortsätta med islamiseringen.
    Som bostads och stadsplaneringsminister har han allt för mycket insyn i hur Sverige är uppbyggt, inte bara hus, infrastruktur etc.
    Han är en farlig person för vårt land.

    • Visst är han farlig och han tänker fortsätta att arbeta med och inom det ”gröna” partiet. Grönt är islams färg jag är övertygad om att vi inte har sett och hört det sista av honom. Han har kanske hållhakar på många och nu är det här tillfället för honom att dra i trådarna, finns kanske fler som känner ”gungflyet”under fötterna, vi får säkert fler skandaler inom kort.

  10. Kaplan tog inget avstånd från det han gjort, tvärtom sa han att han inte gjort något fel och att allt som skrivits i pressen om honom var lögn, och sa att han känner att han har Statsminister Löfvéns förtroende. Ja herregud

  11. Och Svt2 där sitter de och säger att ”Löfven är snäll”.
    Vadå ”snäll”?
    Det sägs att kor är snälla, men samtidigt är de nöt.

    Svetsarn är korkad, dum som ett spån.

  12. Han sitter ju fortfarande kvar i riksdagen. Han har bara slutat som minister. Vore bäst för alla om han flyttade tillbaka till Turkiet och tog alla sina vänner med sej

  13. Att bli av med Kaplan blir nog inte så lätt det är som att klubba mullsorkar slår man ner dom i ett hål så dyker dom bara upp i ett annat och skakar av sig lite.

  14. Snyggt att Stefan inte svarade på journalisternas frågor.

    ”Samlad bild” ” Vår uppfattning”
    Måste vara jobbigt som journalist att aldrig få svar på frågan man ställer.

      • Skura pissrännor på T-Centralen ? ODUGLIGHETEN lyser så klart igenom – Kaplan, Stefan Löven, ÅSA ROMSON, Frittolin – hela den VÄRDELÖSA ISLAMISTISKA REGERINGEN SOM YRAR OM HUMANITÄR STORMAKT BORDE AVGÅTT!!!!
        Svetsaren borde skämmas, fyrfalt skämmas, värdelösa odugling!

  15. Ursäkta språkbruket men det är nödvändigt.

    Fy f’n vilken j*vla syltrygg Svetsarn är. Hade det varit någon som helst stake i honom hade han sparkat ut Kaplan, och inte låtit honom begära entledigande.

    Och fy f*n för mussen Kaplan, blåljuger i kvadrat som de vanligtvis gör. Hade han varit Pinocchio hade han snubblat på sin egen näsa.

  16. Dessvärre blir vi nog inte av med Kaplan så enkelt? Just nu har han tagit över hela presskonferensen. Farliga människor det där.

KommenteraAvbryt svar