Nätverk momsfuskade till sig miljoner från staten, eventuellt med kopplingar till terrorism


INVANDRARBROTT. En före detta handläggare vid Skatteverket ställs inför rätta misstänkt för grovt bedrägeri mot flera banker och grovt bokföringsbrott i ett företag som handlat med telefoner utan att redovisa moms. Det hela är kopplat till en stor skattebrottshärva som pågått sedan 2010. 

Bakom härvan står två bröder från Göteborg som dömts till fängelse och näringsförbud, men som sedan har friats och lämnat Sverige. Den anställde på Skatteverket mötte bröderna i Egypten och överlämnade en bankdosa och ett företagskort som han kvitterat ut i Stockholm.

Sedan sålde företaget stora partier Iphone-telefoner i Sverige till ett värde av 28 miljoner kronor utan att någon moms betalades in. I stället gjordes överföringar till Turkiet och Kina, som inte gått att spåra. Detta enligt TT.

-Pettersson vill bara tala om att Götebrogsbröderna heter Soheil och Shahin Raffieé Bakhtiarzadeh och deras fina ansikten var lätta att hitt hos Interpol…

Den ena brodern har tidigare varit med på bloggen och då med terroristkopplingar. Läs HÄR. Då sa åklagaren – Han har uppenbarligen haft släkt- och vänskapsrelationer med personer som rört sig i jihadistkretsar. Men det är inget som vi har utrett. Vi har inte kunnat följa hela kedjan och vet inte var alla mobilerna, och pengarna från dem, hamnade. Och köparen har vi ju inte kunnat höra eftersom han är död, säger kammaråklagare Anna Broman Olasdotter på ekobrottsmyndigheten.

Bakhtiarzadeh2 Bakhtiarzadeh_

 


9 responses to “Nätverk momsfuskade till sig miljoner från staten, eventuellt med kopplingar till terrorism

 • Lofas

  Ta lärdom och anställ inte menaiter vid våra myndigheter!

  Gilla

 • Thor

  På sätt och vis bra att bröderna friades och har lämnat Sverige. Att hålla dem inlåsta hade kostat många miljoner. Och ute hade också kostat multum. Bara de inte kommer tillbaka.

  Gilla

 • jan

  Vi måste ha skarpare straff för invandrare som inte har ömsesidig tillit till det svenska. Tredubbla straffen och sedan utvisning.

  Gilla

 • Tony

  Sveriges så kallade rättssystem är en veritabel Skandal,
  det enda man klarar av är i stort sett parkeeringsbot och
  fortkörningsböter, och då i första hand för Svenskfödda????
  Man är så oerhört fega att man hellre släpper utländsk brottslighet
  än att markera för dessa att lagar även gäller dem: Fy Fan !

  Gilla

 • Utvandrad

  Dom körde ju inte i bussfilen så då kommer Kling & Klang aldrig kunna ta dom. Det är ju där den Svenska Polisen gör sina viktiga ingripanden.

  Gilla

 • Ståfräs

  Svenska myndigheter i sitt esse, grattis PK.

  Gilla

 • Svensk lösen

  Vem hade kunnat tro det?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: