Invandrare misstänkt för momsfiffel på sex miljoner


INVANDRARBROTT. I dag ställs en 31-årig bergsjöbo inför Göteborgs tingsrätt, misstänkt för momsbedrägerier på sex miljoner kronor. Han sålde mobiltelefoner till en jihadistkrigare som dödades i Syrien i juni 2013.

Säkerhetspolisen har varit inkopplad i utredningen men myndigheten vill inte kommentera vad de eventuellt kommit fram till. Kring den åtalade 31-åringen finns flera personer med kopplingar till den jihadistiska krigföringen i Syrien. Det har dock inte gått att slå fast att pengarna från ekobrotten gått till terrorfinansiering.

– Han har uppenbarligen haft släkt- och vänskapsrelationer med personer som rört sig i jihadistkretsar. Men det är inget som vi har utrett. Vi har inte kunnat följa hela kedjan och vet inte var alla mobilerna, och pengarna från dem, hamnade. Och köparen har vi ju inte kunnat höra eftersom han är död, säger kammaråklagare Anna Broman Olasdotter på ekobrottsmyndigheten.

Den åtalade 31-åringens bror var den förste kände svenske jihadist som dödades i Syrien, i januari 2013. Och ett halvår senare dödades den 23-årige man som var 31-åringens kund, när han stred för IS utanför Idlib i nordvästra Syrien.

 

Mer på GP

Ovanstående brottslighet har kopplingar till målet mot Shahin Raffieé Bakhtiarzadeh som 2012 dömdes till fängelse i två år och 6 månader för liknande affärer vid Göteborgs Tingsrätt. 


5 responses to “Invandrare misstänkt för momsfiffel på sex miljoner

 • ordinary people

  Vad är det för idioter som hjärntvättar små barn med sin propaganda! Ni som försvarar detta budskap (att dö för religionen) fattar ni inte att detta endast skapar våld och extrem fundamentalism!! Det borde vara straffbart att påverka och uppmana små barn (och mänskor överhuvudtaget) till att eftersträva detta!! Denna form av Islam har inget som helst existensberättigande på denna jord och bör utrotas som den cancersvulst den är!! Däremot fredlig och tolerant Islam har jag inget som helst emot! Det är utifrån ett moraliskt perspektiv kriminellt att sprida sådana budskap och bör så vara enligt svenska lag. Dessa människor borde slängas ut från Sverige med omedelbar verkan! Och pajasen Lennart Wadman som kallar sig ”Abu Usama El Swede” är endast patetisk i sitt framträdande där han mordhotar människor både till höger och vänster. Riktigt skrattretande, och en karikatyr på sig själv. Inte konstigt att folk driver med honom och kallar honom den ”mordhotande islamisten”. Snacka om parodi! Och sedan har vi den kriminella pajasen Anas Khalifa som dömdes till fängelse för momsbedrägeri i miljonklassen. Är det så en sann muslim lever och ska agera? Sämre föredöme får man leta efter!! Han strävar endast efter att bygga ut sin plattform för att egoistiskt nyttomaximera det egna jaget på bekostnad av samhället, islam och andra människor. Släng ut dom omedelbart! Alla muslimer som har någon någon form av etik och moral borde omedelbart ta avstånd från dessa individer! De är sataniska charlataner vars budskap har inget som helst med Islam eller Allah att göra!! Det är Haram i sin yttersta form! Vädjan och uppmaning till alla muslimer att frysa ut dessa människor och deras likasinnade.

  Gilla

 • Lisa

  Invandrare är samma sak som ”flyktingar”.

  Gilla

 • Ahmed

  Fanns en liknande händelse med extremisten anas Khalifa, han hade fifflat med momsen och bedragit till sig nästan 5 miljoner tror jag, dessutom så förnekar han stort via Facebook och kallar rättsprocessen för en prövning, vilka pajasar ska alltid skylla på andra eller ödet.

  Gilla

 • Nisse

  Är det någon form av bedrägerier så nog fan i dom flesta fall är det en invandrare. Som naturligtvis skall ha advokat hjälp av oss skattebetalare. Man undrar hur länge statens kassa skall räcka till….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: