SD: Slopa bidrag till flyktingar – spara 10 miljarder

INRIKES. Sverigedemokraterna räknar med att kunna spara drygt tio miljarder om året på att slopa bidrag till flyktingar. Nyanlända utan jobb ska endast kunna få ett lägre grundläggande försörjningsstöd, enligt partiets förslag.

Sverigedemokraterna vill att färre än i dag ska tillgång till svensk välfärd – den avgörande skillnaden ska gå mellan den som är och den som inte är svensk medborgare.

– Det orimligt att tänka sig att vi ska kunna upprätthålla den här nivån på välfärden om också alla människor som kommer och har kommit till Sverige ska ha del av den fullt ut. Så därför måste vi göra något för att rädda välfärden, säger partiledaren Jimmie Åkesson (SD) till SVT Nyheter.

Sverigedemokraterna har bett riksdagens utredningstjäst räkna på vad bidragssystemen kostar för dem som bott i Sverige kortare tid än fem år. Och med de beräkningarna som grund menar partiet att man kan spara drygt tio miljarder om året på välfärdsbegränsningarna – en besparingspotential på 40 miljarder under en mandatperiod.

Och det bara på bidragsdelen. Partiet har ännu inte räknat på hur mycket man kan spara på de inkomstrelaterade socialförsäkringarna som föräldrapenning och sjukpenning, till exempel.

Enligt partiet ska nyanlända utan jobb till exempel inte längre ha rätt till:

Barnbidrag
Studiebidrag
Bostadsbidrag
Partiet vill även slopa etableringsersättningen som många nyanlända i dag försörjer sig på.

– Man ska ha det som man bestämmer centralt att man ska ha för att överleva, och för att leva ett drägligt liv, säger Jimmie Åkesson.

-Pettersson tycker det är självklara förslag. Man ska få bidrag för att överleva inte för att leva. Ett skamligt bidrag är Äldreförsörjningsstödet som betalas ut till bland annat invandrare med låg eller ingen pension från  och med den månad de fyller 65 år och i vissa fall kan vara lika hög eller högre än de som verkat ett helt liv i Sverige.

Bilden nedan på ett litet barn och Åkesson var säkert en tillfällighet att SVT valde ut…de tänker inte på att om vi nekat alla tiotusentals unga ljugande desertörer, så hade vi kunnat hjälpa många fler barn…

SVT_SD_Bidrag

 

10 thoughts on “SD: Slopa bidrag till flyktingar – spara 10 miljarder

  1. Helt rätt – fel ordval av Åkesson. Flyktingar skall vara migranter, då är det mer politiskt korrekt. Vi hade valt ett annat ord – lycksökare. Man skall ha fått permanent uppehållstillstånd eller vara medborgare i Sverige för att få ta del av dessa bidrag. Det är också enda chansen för att myndigheterna skall kunna kontrollera något sånär att pengarna stannar i Sverige. Att de inte fortsätter att betalas ut när de återvänt till sina hemländer. Vi vanliga lantisar är inte lika lättlurade som regeringen så de borde lyssna på oss som kommer från landsbygden.(mindre samhällen) Åkesson med flera !!

  2. Svt skriver:
    ”Ali Mesbah och Milad Jamal är två kusiner från Ghazniprovinsen i Afghanistan. De är båda 14 år och har ensamma tagit sig de över femhundra milen från Afghanistan till Grekland i hopp om ett bättre liv och att få stanna i Europa.”
    Två tillsammans blir inte ensamma och skäggstubben lyser igenom huden trots den noggranna rakningen.

    Afghaner ska tydligen tillbaka hem? Detta avtal borde Sverige kunna dra nytta av?

    • Normal promenadtakt är 6 km/tim, vilket betyder ca 5 mil/dag. 500 mil är 100 dagar. 3,5 månad ca. De har varit där en månad ca. Vilket betyder att de kan ha börjat gå hemifrån i början av december. Väl bevarade kläder för en så strapatsrik promenad? Välartade och välklädda och välklippta?

      Om de börjar gå hemåt nu är de framme lagom till skörden av odlingarna i sitt hemland månadsskiftet jili/augusti. Det finns säkert plats för några arbetare där?

  3. Slopa bidrag till flyktingar? Vad menar Åkesson? Sverige har inte tagit emot en enda flykting på decennier. Förklara dig Åkesson.

  4. Förslaget att slopa bidragen för flyktingar för att spara 10 miljarder är naturligtvis inte alls tillräckligt, men ett fall framåt.
    Slopa flyktingar istället och spar 500 miljarder!
    Janne

  5. Mycket bra förslag från SD, och det bästa är att SD nu börjar visa att det finns en offensiv kraft kvar i partiet.
    Vi får inte nöja oss med att ha kommit in i riksdagen.

  6. Snart kommer motståndarna viftande med flykting- eller någon annan konvention. Det enda flyktingkonventionen säger är att man får inte behandla dem med flyktingstatus sämre än andra utlänningar. Den säger inget om de andra 96 procenten som ”vi” släppt in. Inget av detta är ett problem om bara viljan finns.

KommenteraAvbryt svar