Lugnare än på länge

Polisen i Gävle berättar att lördagskvällen var den lugnaste på länge.

10-20 medlemmar ur Soldiers Of Odin patrullerade Gävles gator under natten som gick. Det föranledde polisen att sätta in extraresurser som rörde sig på stan.

Det har varit den lugnaste natten på länge. Det är så här det ska vara”.

Så säger vakthavande befäl vid Gävlepolisen och tillägger att ”Man önskar att vi kunde ha den här bemanningen varje helg, men det finns det inte pengar till”.

Vart pengarna går vet vi nu och polisen är en av de myndigheter som drabbats hårdast av förra årets asylkaos. Lite trist att polisen sätter in extraresurser först när ett gäng som många känner sig trygga med patrullerar stan och inte när anledningen till att många känner sig otrygga härjar runt.

Det kan inte vara kul att vara polis och känna att allmänheten tappat förtroendet, att man inte längre klarar situationen och att pengarna inte räcker till de resurser man behöver. Varför inte protestera på samma sätt som när lönerna sätts? Pengar finns att hämta, det är bara att påverka regeringen så att de omfördelar de miljarder man sätter sprätt på.

Arbetarbladet

9 thoughts on “Lugnare än på länge

  1. Sätt in videokameror de jobbar dygnet runt och har lite underhållskostnader, utan är endast en investering av kamerorna kriminaliteten kommer att gå ned drastiskt på gator och torg.

  2. Det är nog Mona Sahlin som sagt att Soldiers of Odin är högerextrema nazister.Det är ju alla som kritiserar regeringen. Jag tror att det var SOO`s förtjänst att det var så lugnt på gatorna i Gävle. Kan inte bara polisen erkänna att de gör ett bra jobb och de underlättar för dem. De har ju serverat polisen i flera städer med rånare och våldsmän – utan att misshandla dem. Så länge polisen inte får tillräckliga resurser så behövs dessa ”soldiers”. Vi som lever och bor i Sverige är i alla fall glada att de finns. Mig får de gärna beskydda!!

    • Jag uppskattar också att de finns, de fyller en funktion. Om politikerna inte gillar medborgargarden är det bara att ge polisen mer resurser, sker inte detta har vi medborgargarden. Och skulle de få för sig att förbjuda folk att nattvandra – vem ska övervaka och bötfälla det? Polisen?

  3. Kling och Klang sätter in extra resurser när de känner sig påtagligt hotade av, ja vad ska vi kalla det, medborgarrättsrörelser kanske?

    Märkligt att först när några individer går samman för att upprätthålla ordning och reda i samhället där ordningsmakten totalt misslyckats! Då blir det fart på ordningsmakten, ja då finns plötsligt resurser att tillsätta! Uppenbarligen hittade Gävle polisen det magiska talet för att upprätthålla lag och ordning!

  4. ”Soldiers of Odin, som startades av en finsk nazist i höstas”, citat från artikeln i lokalblaskan.

    Är han nazist eller en helt vanlig, stolt finländsk nationalist? Någon som vet sanningen? Jag vet då inte.

  5. Bra jobbat SOO – Ni är ett föredöme! Ni skapar trygghet och lugn. Ni borde beviljas överta polisens våldsmonopol framöver då polisen mer och mer fungerar som gamla trötta politiska korrekta dörrvakter idag. Mängden är inte helt olika polismannen i Göta kanal 1 från – 81. Den korpulenta lilla farbrorn som springer utmed piren med sin vita batong i högsta hugg.

    Många har tappat förtroendet för dem då de silar sina mygg och sväljer kamelerna. För det är precis vad som sker just nu.

KommenteraAvbryt svar