Säpos nota för att utvisa en person: 1,3 miljoner

INVANDRING. Säpo chartrade ett plan för att utvisa en muslimsk eritrean och amerikansk medborgare till USA i februari förra året. Notan landade på 1,3 miljoner kronor, något som skattebetalarna får stå för.

Alldeles för mycket pengar, anser den utvisade mannens advokat Hans Bredberg. – Jag tycker att amerikanarna ska betala det här. Sverige är för mjuka när det gäller sådana här grejer. Andra länder tar betalt för det här, säger han till tidningen.

Anledningen till att man valde att chartra ett plan var för att den utvisade mannen hade fått flygförbud av USA. I ett mejl skriver Säpo att ”den sammantagna bedömningen var att transportsättet var det mest lämpliga i situationen.”

-Pettersson undrar varför mannen utvisades och vad han gjorde i Sverige. Det skriver Aftonbladet inget om men i Oregonlive står det att Yonas Fikre är amerikans medborgare och muslim från Eritrea. Fikre har varit tre år som asylsökande i Sverige och har rest runt en del…

Filmen från 2012, gjord av CAIR, rådet för amerikansk-islamska relationer. Där påstår Fikre att han torterats i Förenade arabemiraten på uppdrag av FBI och är rädd för att återvända till USA.  

19 thoughts on “Säpos nota för att utvisa en person: 1,3 miljoner

  1. Enkelt att få in dom inte lika lätt att bli av med dom.
    Ett komma tre mille i vasken.
    Kan vi få en totalsumma för hans vistelse i Sverige.

  2. Det är klart att dessa atomforskare och vetenskapsmänmåste få flyga privatjet. Det kostar på att plocka russinen ur kakan.
    Vi har ju så fruktansvärt mycket pengar i statskassan och i pensionskassorna så vi kan låta allavärdefulla invällare bo på hotell och åka privatjet eller förstaklass på flyget.
    Vi i Sverige har både plats och pengar för att ta emot alla muslimer och negrer som vill få det bättre.

  3. Kunde inte några fattigpensionärer fått flugit med till USA? När ändå planet var betalt av oss skattebetalare.

    Det är väl hög tid, att de får ta del av våra svenska skattepengar.

  4. Varför inte sätta honom på en lasttramp till USA. Det tar lite tid men blir billigt och inte helt omöjligt lite uppfostran på vägen. Besättningen ställer säkert gärna upp.

  5. Det enda raka är att ta ett Herkules-plan av flygvapnet, fylla med utvisat klientel, lägga sig på 3000 meters höjd över internationellt vatten väster om Göteborg, öppna rampen, uttala: ”Ni ges härmed full amnesti! När ni lämnat planet är Ni fria att ta vägen varhelst Ni önskar!”
    Därefter får de lämna flygplanet, en efter en(skyndsamt, bränsle kostar pengar för oss svenska skattebetalare) samt att planet återvänder till Landvetter(där kan det förresten vara stationerat för effektivt utvisningsförfarande)

    Så enkelt och effektivt är vi tvungna att handla om vi ska rädda vårt Sverige…

  6. Sådant kan äckelmedia skriva om, men inte vad ett ensamkommande kostar oss varje dag. Eller hur mkt bidrag en migrant får per månad. Vad kostar ett flyktingboende per dag? Detta är en liten summa mot vad dessa människor kostar oss. Sen är tre år en för lång tid, 3 dagar hade varit accepterat.

  7. 1,3miljioner ar val investerade pengar men det borde INTE tagit tre ar att fa ut denna idiot ur mitt fosterland Sverige!!
    Sverige ska utvisa 80,000 islamioter pastar Loven, – SAAB borde fa en stororder pa bra transportflygplan av islamioter, det blir billigast i langden, – far vi inte ut dessa kriminella, araber muslimer kommer vi alla ga en nattsvart framtid till motes!!!!

    • Jag sitter och retar upp mig på tokfan. Allt är mycket bättre nuförtiden säger han, bögar får gifta sig. blabla
      Han glömmer bort att nämna hedersmord, barnäktenskap, halshuggningar, könsstympningar, balkongflygningar. .
      Jag får spysmak..

      • Han glömmer också att muslimer hatar homosexuella och dödar dom.
        Han hade inte överlevt en dag i ett muslimland.

  8. Fruktansvärt dåligt skött av Säpo, men vi ska komma ihåg att 1,3 miljoner är med all sannolikhet enormt mycket billigare än att han stannar.

  9. De 80 000 som skall utvisas kommer stanna på olika sätt. Några gömmer sig och får amnesi efter tio år. Andra går inte att utvisa för inget land tar mot dem. Ett fåtal väljer att resa själva om de får 80 000 kr i bidrag. Det leder till ny infiltration av andra och sådana som rest ut tidigare, så även de belönas med utresebidrag. Karusellen har kommit igång.
    Sverige är ett dårhus.

  10. 80 000 x 10^6 är 80 miljarder svenska kronor.
    Räknas detta som en post för försvarsmakten? Vårt försvar?
    Ge hittelön till medborgare som hjälper till att ange och hitta dem. Det lönar sig. De kanske kan ange varandra och tjäna en förmögenhet?

KommenteraAvbryt svar