Stäng

Färre poliser än tidigare

Rubriken kan verka konstig för aldrig har det funnit fler poliser i Sverige än nu, eller hur. Men det är med poliserna som när man räknar arbetslösheten. Det går att se på saker och ting på mer än ett sätt.Det är korrekt att det i absoluta tal aldrig funnits så många poliser i Sverige som nu, men räknar man per capita då ser det lite annorlunda ut.

År 2010 så fanns det 216 poliser per 100.000 innevånaren. I dagsläget finns det 202 poliser per 100.000 innevånare. En avsevärd försämring alltså. Det hjälper inte ens med rikspolischefens föreslagna uppbyggnad av polisen med 1300 civilanställda och 2000 fler poliser fram till 2020. Då når man en nivå på 208 poliser per 100.000 innevånare.

Orsaken är naturligtvis den stora befolkningsökningen som är en följd av vår okontrollerade invandring. Förmodligen kommer man aldrig att komma tillbaka till 2010 års nivåer på antal poliser per capita, eftersom vår befolkning ständigt ökar och vår rikspolischef knappast kan räkna med anslagsökningar i samma storleksklass som Migrationsverket.

Sedan ska vi naturligtvis inte glömma bort alla tillkommande arbetsuppgifter som vårt fina mångkulturella samhälle genererar för polisen. Arbetsbördan har knappast minskat sedan 2010.

Vårt stolpskott till inrikesminister, Anders Ygeman, har följande kommentar till situationen: ”Det är självklart att det kommer att krävas mer resurser om den här situationen blir långvarig” säger Anders Ygeman i en kommentar till TT.

Lusharpan undrar vilken planet Anders Ygeman lever på. Situationen har varit allvarlig i decennier i våra problemområden. Vi har nu 55 no-go zoner. Tidigare hade vi inga. Vi har 186 utanförskapsområden, 1990 hade vi 3. Tror Anders Ygeman inte att det kommer att ta lång tid att lösa detta.

Anders Ygemans slutkläm är fantastisk: ”Det viktiga är inte att räkna huvuden i den ena eller andra yrkeskategorin, eller att jämföra olika budgetår med varandra. Det viktigaste är att polisen bidra till att människors trygghet ökar och att allvarlig brottslighet minskar. Det är på detta sätt som polisens verksamhet bör värderas”.

Lusharpan kan bara konstatera att så talar en inrikesminister som inte har för avsikt att tilldela polisen mer resurser. Han kan väl gå ut i Sverige och informera alla brottsoffer om det.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

3 reaktioner på “Färre poliser än tidigare

  1. ”Det viktiga är inte att räkna huvuden i den ena eller andra yrkeskategorin
    Helt rätt det viktiga för Sverige och vår svenska befolknings bevarande är att ”huvuden rullar” i riksdagis och samtliga myndigheter och sedan gör om och gör rätt.

    1. Det är alltid viktigt med kvalitet framför kvantitet och läget blir knappast bättre om man kvoterar in en massa nya idioter. Med tanke på vilken jubelidiot de har som chef nu är det nog bäst man håller sig bakom låsta dörrar och hoppas på det bästa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: