Stäng

Kraven sänks på bostadssökande

Den kaotiska och kostsamma asylinvandringen får konsekvenser inom allt fler områden.

Nu är det bostadssektorn som åter är i blickfånget.

Tack var det stora antalet asylsökande tvingas bostadsbolagen sänka kraven på de som flyttar in i deras bestånd. Boverkets representant menar dock att detta också gynnar andra grupper som generellt sätt har svårt att få en bostad i allmännyttan. Tänk att man inte tänkte på detta innan asylkaoset knackade på dörren och tog klivet in i farstun.

Självklart behöver ungdomar ges chansen att lämna sina föräldrar och flytta in i något eget. Självklart ska ensamstående mödrar, långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna ha en egen bostad utan att ruinera sig själva. Varför har denna diskussion inte förts förr? Varför sänks kraven först när alla asylinvandrare ska in på bostadsmarknaden?

Inget gott som inte har något ont med sig.

Med dessa sänkta krav lär köerna bli ännu längre och inte tror jag att ungdomar, långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna eller ensamstående mödrar står först i den kön. De nu aktuella svartkontrakten lär också få se en ökad handel, enligt Boverket och vi har de senaste veckorna kunnat se hur svarta bostadsförmedlare (förlåt ordvalet) säljer kontrakt för upp emot 100 000 kronor och hur nyanlända asylsökare betalar 70 000 kronor för en lägenhet.

Det som inte står i Boverkets rapport är hur detta kommer att påverka kommunerna och de som betalar skatt. 2018 kommer statens underhåll för 2016 års asylkaos att upphöra och kommunerna står då med kostnader som förmodligen vida överskrider deras budget. Det står heller inte hur de sänkta kraven kommer att påverka allmännyttans bostadsområden. Det är väl allmänt känt att många hyresvärdar inte vill ha ”socialt utsatta” i sina bestånd, del p.g.a. den kostnad som ofta medföljer, men också för tryggheten i områdena och grannarnas välmående.

SVT

20 reaktioner på “Kraven sänks på bostadssökande

 1. Űlhan ,DU LÅTER SOM EN LÅGUTBILDAD b…l a……t….e ,ditt öde är att hata ,nåt mer förmår du inte.
  Taskig sits , men inavel har denna taskiga effekt.
  Synd att du har inte samma verderingar som de flesta i DETTA LAND, Űlhan du får lugna dig med amfetaminet.

 2. Det 1:a muslimer får lära sig är att ställa sig i kommunal bostadskö. I Malmö räknas etableringsstöd som godtagbar inkomst liksom alla bidrag.
  Barnbidrag, bostadsbidrag, flerbarnstillägg…
  Detta bidrag gäller TILLFÄLLIGT under 2 år. Sen blir det kommuner som får betala hyror.
  Innebörden av detta har blivit att nyanlända kunnat få nybyggda dyra hyreslägenheter i s.k. finare områden.
  Tanken med detta är att dessa sedan skall rösta på sossarna, vilket troligen inte helt kommer ske, efter som det diskuteras om att bilda eget muslimskt parti i Malmö.
  Pass upp.

  Vad det gäller ”svarta” hyreskontrakt så har väl detta funnits i Stockholm i alla tider? Finns säkert många bekanta till de som sitter i Riksdagen som kan berätta mer om detta.
  Margot behövde inte betala. Muta.

 3. Det är ganska slående att det är invandrare som tjänar på (skor sig på) invandrare. Efter UG och andra program om läget på bostadsmarknadens svarta sida så hör man inga svenska försäljare utan bara tidigare invandrare. Samma med ”ensamkommande” där många invandrare lever flott på industrin.

  Naturligtvis finns det en del skrupellösa svenskar som Bert Karlsson och Jan Emanuel också.

 4. Kraven sänks för utlänningar, ja det har vi hört förut!
  Kraven sänks för polisaspiranter, nu behöver man inte ens kunna tala svenska, det räcker att man kan stöna som en apa och låta armarna släpa backen!
  Kraven sänks också för att bli militär. Det räcker nu gott med att kunna slänga en gatsten och hålla i stenklubban.
  Samma låga krav för att bli läkare. Att hjälpligt kunna stava till gonorré, även om man inte vet vad ordet betyder, känna till var huvudförrådet ligger och kunna lokalisera en dams lurviga triangel, så räcker det gott för att erhålla svensk läkarlegitimation.
  Kraven sänks också för körkortsaspiranter (utländska sådana) för att dom skall kunna klara körkortet. Att visa ett stubbigt hårigt finger, gallskrika genom en öppen sidoruta och slå ihjäl svenska pensionärer som parkerat på handikapp platsen är tillräckliga för att få ett körkort. Vi måste vara toleranta och förstå att dessa urtidsmänniskor också har behov, krav och vill ta del av vår välfärd och leverne.
  Avskaffa också straffet för våldtäkt, mord, misshandel, stöld, upplopp, skadegörelse, mordbränder mm. så sänker vi därmed brottsligheten med 95% OCH Sverige blir åter ett tryggt land att leva och bo i. Sänkta krav är melodin, det löser alla problem…
  Janne

 5. Innan den feministiska regeringen i Sverige, 1990 i Sverige så talade svenskarna om vad det handlade om, applåd till de förnuftiga MÄNNEN, detta var före feministerna !

 6. Den som tror att någon SVENSK kommer att få en lägenhet de närmast åren kommer att bli grymt besviken.

  1. Om det är grund för positiv särbehandling bör även vi svenskar ha förtur till bostad och arbete. Våra ungdomar har extremt svårt att få något av det. Förstår du logiken i det, din ökenråtta?

  2. !4 år på SFI och så dålig svenska? En somaliska med samma låga IQ kunde inte ens skriva sitt namn efter två år på SFI.

   Vi har här att göra med retarderade i alla avseenden, Tusentals av år med inavel kan inte förbättras av att packet att de inhyses här, snararere tvärtom

 7. Några är mycket insyltade med ”makten”, kan det vara att vi delar lika på skattebetalarnas( de jobbar ju vidare och föder oss) bekostnad.

 8. Varför införde man det mångkriminella samhället och förstörde Sverige som det tagit 1000 år att bygga?

  1. Därför att kommunister/feminister sågar heteronormen.
   Kommunister/feminister har länge velat krossa kärnfamiljen med följden att vi föder allt färre barn.
   När vi föder allt färre barn skriker de sedan att vi behöver fylla på med ”flyktingar” som i regel aldrig integreras och det tar några decennier innan en del av dom får arbete.
   Följden av detta blir att Sverige öde kan beskådas i Afrika och MENA länderna.
   Om inget görs nu för att bromsa avveklingen av vårt tidigare stolta fosterland.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: