Backavägen 18….igen

Jag har varit med om det förr, jag har varit med om det så många gånger, att jag Backavägen 18tappat räkningen. Tjänstemän, både höga och mer ordinära samt, politiker är så väldigt duktiga på att göra allt för att dribbla bort de svenska medborgarna som oroas i sin vardag. Du och jag ska dribblas bort med ickesvar och ordbajseri när vi är som mest oroliga. Jag är orolig…….och jag är ARG!

Ni vet det där med det stora asylhaveriet, ingen kommer undan alla ska med på tåget. De flesta av oss har asylboenden av olika slag i våra bostadsområden, och där händer grejer. Slagsmål, vandalisering, stölder, nerskräpning, fylla, mordbränder, hot, och mord, men vi ska inte ens veta om var dessa boenden finns fast vi lever mitt bland dom. Ett av de riktigt dåliga exemplen för den sjuka förda invandringspolitiken ligger på Backavägen 18 och är ett asylboende för ensamkommande unga män som reser i grupp, i de flesta fall är männen resande från Afghanistan.

Det kom ett mejl till Petterssons ”Hej, Fortfarande har jag inte fått besked från handläggare som påstår sig vara politisk oberoende.
Kanske Eva-Marie har fått besked?

Jo jag har fått besked i form av som jag skrev ovan i en massa ord, i syfte att täppa till truten på mig och få mig att ge upp. Det är en omöjlighet att ge upp sitt land. Var så goda att ta del av mejlkonversationer……

————————————–

Malmö/Eriksfält den 16/3-16

Hej!

Jag skriver till er tjänstemän och till er ledamöter vid Sociala Resursnämnden av den anledning att asylboendet med adress Backavägen 18 på Eriksfält har mer att önska.
Vid min förra skrivelse till er blev jag informerad om att det för de boende asylsökande barnen varken är tillåtet att röka eller att dricka, ej heller att kasta sopor ut genom fönster. Ni meddelar mig det faktum att personal inte vet att det förekommer vilket ter sig mycket märkligt.
Asylboendets medarbetare skulle mycket snabbt vid en okular besiktning  över den lilla gräsremsan som vetter mot Trelleborgsvägen snabbt inse att något måste göras. Vidare kommer då konstaterandet och frågor om, hur får barnen tag i sprit/öl och cigaretter, vem langar? Kommer ni nämndledamöter att agera i detta?
Sedan har vi det som hände i natt, det kunde ha slutat med en katastrof. Jag syftar på branden som av polis rubriceras som mordbrand. Ni måste nu inse att oron i vårt närområde stigit ännu flera grader, förstår Ni det? Har ni förståelse för att vi boende i området är rädda och oroliga ifall våra hem kommer att tändas fyr på när barnen vid asylboendet bevisligen är kapabla till att bränna ner byggnader samt riskera sina medasylsökandes liv och hälsa?
Och om inte det ovan skulle vara nog, enligt uppgift har en av de asylsökande barnen av vakt blivit tagen för stöld inne på Mobilia igår 15/3, en pojke/man blev tagen och fasthållen medan de andra i asylantens sällskap sprang iväg mot asylboendet.
Tillåt mig att tvivla på att IVO, inspektionen för vård och omsorg har något som helst positiv verkan i det vi nu får utstå, bevisligen är detta som sker vid och omkring boendet långt över vad någon myndighet har kapacitet för att stävja och förhindra. Vad har ni att säga om detta?
Att tro och förlita sig på IVO, samt att arbetsutskottets svar till mig skulle på något magiskt vis skapa ordning och reda enligt våra lagar och regler är som jag ser det ett självbedrägeri. Och det visar mina bildbevis på, samt de senaste händelserna. De unga män som anlänt till Malmö från dysfunktionella länder skapar oro i mitt bostadsområde, de skapar så stor oro och rädsla att all personal vid asylboendet Backavägen 18 bär personlarm med GPS.
Denna skrivelse är att lägga till som punkt att ta upp vid nästkommande nämndsammanträde.
Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
Malmö/Eriksfält
————————————————————-

Jesper Salö

17 mars (13 dagar sedan)
till mig, Sociala

Tack för ditt mejl.

Sociala resursnämnden ska, inom de riktlinjer som kommunfullmäktige (KF) bestämmer, besluta om mål, inriktning, omfattning och kvalitet inom sitt ansvarsområde med vissa ekonomiska förutsättningar. Man ska förvalta det uppdrag KF (valda av medborgarna) gett till nämnden.

Exempelvis ska sociala resursnämnden säkerställa att det finns boenden och att de följer olika lagar och bestämmelser. Själva verksamheten överlåts till förvaltningen (dvs. den dagliga verksamheten) och dess medarbetare som sedan har ansvaret att sköta boendet utifrån de krav, lagar och riktlinjer som gäller samt de utmaningar som uppkommer.

Sociala resursnämndens arbetsutskott har tidigare gett ett svar kring just det aktuella boendet och de regler som gäller för detta (bifogas i detta mejl), regler personalen sedan informerar barnen om och arbetar tillsammans med barnen för att dessa ska följas. Om de boende sedan bryter mot någon regel blir det ett arbete för boendet och dess personal och inte en fråga för nämnden.

Har man frågor eller synpunkter kring skötseln av boendet så kan ni lämna dessa via denna länk så når det rätt verksamhet:
http://malmo.se/Social—familjefragor/Klaga–berom.html

Vill man lyfta en fråga kan man även använda sig av Malmöinitiativet som hittas via denna länk:
http://initiativet.malmo.se/epetition_core/
Jag hoppas att detta förtydligade de olika ansvarsområdena och att du fått svar på vart du kan vända dig i olika frågor.

————————————————

——————–

Tidigare brevsvar till medborgare om frågor kring hem för vård och boende (HVB)

Sociala resursnämnden har fått ditt brev som innehåller ett antal frågor gällande ett hem för vård och boende (HVB) för ensamkommande barn och kan, efter genomförd inventering, ge följande svar.

Det är inte tillåtet att varken röka eller dricka alkohol på boendet eller i anslutning till lokalen. Personal på boendet har inte noterat att det slängs sopor från balkongerna. Sektionschefen kommer dock att ta dessa frågor i beaktande vid husmöte med ungdomarna.

När det gäller cyklarna så har boendet fått ett antal begagnade cyklar i gåva av en bostadsrättsförening.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) gör regelbundna tillsynsbesök på alla HVB-hem.
Senaste tillsynsbesöket på det aktuella boendet gjordes 160211.

Det förekommer inte ensamarbete på boendet. Under nätterna är det fyra personal i tjänst.
All personal bär personlarm med GPS. Riskbedömningar görs kontinuerligt i verksamheten.

Ditt brev har besvarats av sociala resursnämndens arbetsutskott 2016-03-09 och kommer även att biläggas sociala resursnämndens marssammanträde tillsammans med detta svar.
För sociala resursnämnden,
Carina Nilsson, ordförande (S)

 

Från: Eva-Marie [mailto:olssonevamarie@gmail.com]
Skickat: den 16 mars 2016 19:43
Till: Sociala resursförvaltningen Postlista; Jesper Salö
Ämne: Skrivelse Backavägen 18

Eva-Marie <olssonevamarie@gmail.com>

17 mars (13 dagar sedan)
till Jesper, Sociala

Hej!

Tack för ditt mejl.

Av det mejlsvar jag fick kan man tydligt se att bollen även denna gång ligger hos er. ”  Exempelvis ska sociala resursnämnden säkerställa att det finns boenden och att de följer olika lagar och bestämmelser. Själva verksamheten överlåts till förvaltningen (dvs. den dagliga verksamheten)och dess medarbetare som sedan har ansvaret att sköta boendet utifrån de krav, lagar och riktlinjer som gäller samt de utmaningar som uppkommer.”    

  

Jag kräver ett ordentligt svar från er och att det ansvar för verksamheten som står nämnd att tjänstemän, politiker i nämnden samt medarbetare vid asylboendet har, att det ansvaret förpliktigar till något.

Skrivelsen jag sände igår ska gå vidare till diskussion och till beslut, samt inom det snaratse mynna ut till de åtgärder som behövs och som det finns behov av.

Eva-Marie <olssonevamarie@gmail.com>

07:03 (14 timmar sedan)
till Jesper

Hej!

Jag väntar fortfarande på svar på min senaste skrivelse. Ni vid Sociala Resursförvaltningen har att åtgärda det som åligger er att sköta. I natt var det dags igen, asylanter vid asylboendet Backavägen 18 eldade inomhus, där man kan förmoda att de flesta låg och sov? Att de flesta låg och sov kan man förmoda då det är ensamma barn som är inhysta där i väntan på asyl och permanenta uppehållstillstånd i vårt land.

Hur tänker ni och hur agerar Ni vid förvaltningen samt politiska nämnden kring detta? Vi boende i området tänker en hel del kring detta boende och vårt tålamod är om inte slut så är det i alla fall på bristningsgränsen för vad vi anser Malmö stad ska tåla.

Hur många asylboenden finns det i Malmö?

Hur många polis och brandutryckningar har det skett vid asylboenden i Malmö?

Var god och sänd mig rapporter om dessa, protokoll över de inspektioner ni gjort.

Eva-Marie <olssonevamarie@gmail.com>

13:04 (8 timmar sedan)
till STK

Hej på er!

Eftersom nämndsekreterare Jesper är på semester så vill jag ha hjälp med att detta mejl sänds till politiker och till Sociala Resursförvaltningens chef.

Tack för hjälpen

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson

Malmö/Eriksfält

———- Vidarebefordrat meddelande ———-
Från: Eva-Marie <olssonevamarie@gmail.com>
Datum: 30 mars 2016 07:03
Ämne: Re: Skrivelse Backavägen 18
Till: Jesper Salö <jesper.salo@malmo.se>

Henrietta Josefsson <Henrietta.Josefsson@malmo.se>

16:12 (5 timmar sedan)
till mig, Jesper

Hej!

 

Tack för ditt mail.

 

Migrationsverket har asylboenden och jag ber dig kontakta dem för uppgifter gällande detta.

När det gäller antalet boende som Malmö Stad har för ensamkommande barn, så är detta en sekretessbelagd uppgift.

 

Vad gäller antalet polis och brandutryckningar ber jag dig kontakta polis och räddningstjänst.

 

De som ansvarar för inspektioner gällande HVB-hem är Inspektionen för vård och omsorg (IVO).
Har man frågor eller synpunkter kring skötseln av boendet så kan ni lämna dessa via denna länk så når det rätt verksamhet:
http://malmo.se/Social—familjefragor/Klaga–berom.html

Vill man lyfta en fråga kan man även använda sig av Malmöinitiativet som hittas via denna länk:
http://initiativet.malmo.se/epetition_core/
Jag hoppas att detta förtydligade de olika ansvarsområdena och att du fått svar på vart du kan vända dig i olika frågor.

 

Henrietta Josefsson

Enhetschef

Eva-Marie <olssonevamarie@gmail.com>

20:36 (1 timme sedan)
till Henrietta
Hej Henrietta!
Tack för ditt mejl.
För tretton dagar sedan skrev jag ett mejl till er vid sociala resursförvaltningen, ett mejl som fortfarande är aktuell. Sedan dess har det som bekant hänt mer vid asylboendet för ensamkommande unga män på Backavägen 18 i Eriksfält.
Jag sänder dig kopia på mejlet:
———————————
”Hej!
Tack för ditt mejl.
Av det mejlsvar jag fick kan man tydligt se att bollen även denna gång ligger hos er. ”  Exempelvis ska sociala resursnämnden säkerställa att det finns boenden och att de följer olika lagar och bestämmelser. Själva verksamheten överlåts till förvaltningen (dvs. den dagliga verksamheten)och dess medarbetare som sedan har ansvaret att sköta boendet utifrån de krav, lagar och riktlinjer som gäller samt de utmaningar som uppkommer.”    
 
  
Jag kräver ett ordentligt svar från er och att det ansvar för verksamheten som står nämnd att tjänstemän, politiker i nämnden samt medarbetare vid asylboendet har, att det ansvaret förpliktigar till något.
Skrivelsen jag sände igår ska gå vidare till diskussion och till beslut, samt inom det snaratse mynna ut till de åtgärder som behövs och som det finns behov av.”
————————————
Ditt svar till mig är som du förstår inte tillfredsställande då vi boende i Eriksfält nära asylboendet känner stor oro, ta vår oro på allvar!
Vidare skriver du ”När det gäller antalet boende som Malmö Stad har för ensamkommande barn, så är detta en sekretessbelagd uppgift.” Jag å min sidan kan inte förstå vad i  ”nyttan” med hemlighet om hur många asylboenden det finns i vår stad. Vem har tagit beslut om sekretess i frågan? Vidare är det av vikt att vi boende i Eriksfält får reda på var de andra asylboenden finns så att vi vid eventuell flytt kan välja att bo i bostadsområde utan asylboenden med den oro som det framkallar.
Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
Malmö/Eriksfält

14 thoughts on “Backavägen 18….igen

  1. Det är så hån utan dess like mot de stackars svenskar som sliter dagarna i ända för låga löner.
    Vad kommer att motivera dem i framtiden att dra detta tunga lass för att en massa ovärdiga parasiter ska leva loppan på vår bekostnad.

    • Just det, och att detta asylboende ligger på Backavägen 18 i Malmö det är det någon hemlig sammanslutning som bestämt att den adressen ska vi inte få reda på. Många svenskar vet exakt var det ligger asylboenden då de ligger alldeles nära våra egna bostäder med allt vad det för med sig………folkutbytet rullar på.

  2. Ska man förlita sig på rykten som går från källan via mig så förekommer det även i andra kommuner att ”barnen” köper och nyttjar cigaretter.

  3. Kan vi inte vinna kriget, så kan vi vinna slaget.
    Detta boende SKALL bort. Skall antingen återgå till vandrarhem för turistande ungdomar eller får det bli något annat boende. Lägenheter?

    I området bor en massa pensionärer som är indoktrinerade och födda Socialdemokrater.
    När SD snart skall dela ut information i området, hoppas jag att dessa på sin ålders höst kan tänka på sina efterlevande.
    Detta HVB boende är totalt misskött och vad jag vet varit minst 2 bränder.
    Mycket stökigt.
    Tjänsteman är på semester, och jag vill veta vad som hände på mötet den 23 mars.
    Vi kämpar på för vinna slaget.
    Bra jobbat Eva-Marie. Tack Pettersson.

    • Hej!
      Tack ska du ha, men att asylboendet ska bort det tror jag inte på då jag har en känsla av att detta boende varken är bättre eller sämre än övriga asylboenden, asylkaos med andra ord.

      Utvecklingen den senaste tiden inom sverigedemokraterna får nog fler än några i området att tveka om SD skulle vara någon lösning på något, det partiet lägger ner alldeles för mycket energi på att förgöra partivänner med fulknep som de borde hålla sig för goda för. Du som sd-medlem (vad jag tror) har kanske reda på att sverigedemokraternas kommunalråd i Malmö ljög inför ett helt möte och tvingades bort från ETT av sina politiska uppdrag, det kommer att bli fler. Hur ska ett sådant parti kunna vara ”räddning” för Malmö? http://petterssonsblogg.se/2016/03/29/haller-sverigedemokraterna-pa-att-implodera/

      Vad är det för information som SD ska dela ut i mitt område, är det information om den haltande interndemokratin, eller kan det vara om något annat. Minns för ett tag sedan som ordförande i malmöföreningen skrev krönikor på hemsidan om andra partiers hycklande och dubbelmoral….jag kunde hålla mig för skratt.
      Din avsikt är säkert mycket god malmobon och jag önskar Dig lycka till och hoppas för din egen skull ifall du engagerar dig politiskt att du inte blir betraktad som en förbrukningsvara, en slit och släng. Kämpa!

KommenteraAvbryt svar