Syriska regeringsstyrkor har återtagit Palmyra

ISLAM. Syriska regimstyrkor har återtagit kontrollen över den IS-kontrollerade staden Palmyra. Återtagandet, som är ett betydande nederlag för jihadistgruppen, hyllas nu av den syriske presidenten Bashar al-Assad.

Enligt brittiska BBC kallar han det en ”viktig framgång i kriget mot terrorismen”.

-Pettersson tycker vi ska vara solidariska med syrierna och skicka mängder med ingenjörer, läkare, lärare, arkitekter osv. för att hjälpa dem bygga upp Palmyra och resten av Syrien. Vi har många tusen här, dessutom har de lokalkännedom och kan språket…

13 thoughts on “Syriska regeringsstyrkor har återtagit Palmyra

  1. Få se hur IS kommer att reagera på nederlaget. Det kanske blir någon självmordsaspirant någonstans som i sin besvikelse tar ett hundratal nya oskyldiga med sig i döden?

  2. Kan språket ja,vilket dom inte gör här, ja vi har många tusen
    av dem som vi gärna kan avvara, varje hemskickad är en
    ren vinst för landet, fast det skulle inte förvåna ifall varje
    hemskickad får bidrag från Sverige i tio år framåt?
    Ingenting förvånar i detta landet längre!

  3. Tyvärr kom räddningen för Palmyra försent. Det mesta har sprängts i bitar av muslimerna. Det kommer aldrig kunna återställas i närheten av hur det såg ut för ett år sedan.

  4. Det måste kännas tungt för vår feministiska regering, som helhjärtat stött den ”demokratiska” oppositionen bestående av al-Quaida och Islamiska staten. Framför allt måste det vara tungt för Margot Wallström. Det är tur att hon fortfarande kan hoppas på al-Quaida i Maghreb (Polisario).

KommenteraAvbryt svar