Aftonbladet tröstar: ”risken att dödas av terror är mindre än att dö i en flygolycka”

HATMEDIA. ”Vi lever i extremt rädda tider”, konstaterar Aftonbladets Fredrik Virtanen i en krönika. Rädslan för terrorism är grunden till en stor del, menar han, även om ”risken att dödas av terror är mindre än att dö i en flygolycka”.

Men rädslan kan också göra att man drar människor över en och samma kam, menar han. ”I många kretsar görs ingen skillnad mellan militanta islamister och vanliga muslimer, i vissa kretsar inte ens till flyktingar överhuvud taget. För mig är det ofattbart.”

Om vi ska vara rädda, menar han, bör vi i stället vara rädda för nyfascismen, som använder människors rädsla som bränsle för att växa.

Virtanen konstaterar att det visserligen finns anledning att vara rädd för mycket i dagens samhälle, men att ”du som tror att invandrare kommer att ta sönder Europa och Sverige ­behöver inte vara rädd. Och jag behöver inte vara rädd för att Europa och Sverige ska bli styrt av fascister. Säg att det är så.”

-Pettersson är mest rädd för att sådana som Virtanen inte inser faran med islam trots att vi har ett 1400 år gammalt facit och att Fredrik med kollegor inte ser att islam är den värsta högerextrema fascistiska rörelse som finns…

  • Fascism betyder en stark stat (kalifatet) med elitstyre (gudsmännen och kalifen) där individen är underställt staten.
  • Fascismen vill skapa en stark nationell identitet (islam) och våld är tillåtet för att uppnå målet.
  • Fascismen motsätter sig alla ”sektionsbaserade” intressen till förmån för samhället som en organisk helhet och motsätter sig därför oberoende fackföreningar, strejker, lockouter, frihandel och fri företagsamhet.
  • Fascismen syftar till nationell rening och återfödelse lett av ett auktoritärt, karismatiskt och ofta personligt politiskt ledarskap.
  • Den fascistiska staten förväntas representera såväl gångna som framtida generationer och kan i vissa fall helt avvisa förnuftsresonemang och diskussioner.

16 thoughts on “Aftonbladet tröstar: ”risken att dödas av terror är mindre än att dö i en flygolycka”

  1. Märkligt att efter vansinnesdådet i Norge, härom sommaren skrev inte Virtanen och bagatelliserade morden med att ”risken att dödas av terror är mindre än att dö i en flygolycka”. Uppenbarligen är det skillnad på mördare och mördare i Virtanens värld. De tycks vara uppdelade i goda och onda mördare på något sätt. En tendens jag ständigt ser hos vänsteretablissemanget.

    För en någorlunda normalt funtad människa är mord på oskyldiga människor lika illa oavsett vilken ideologi mördaren bekänner sig till och oavsett mördarens etnicitet.

  2. Muslimerna sysslar inte bara med att spränga oss.
    De sätter kniven i ryggen, rånar, våldtar, stjäl, utsätter oss för bedrägerier, plundrar moder Svea på våra skattepengar.

  3. Fredrik Virtanen är en stor lufs, men trots det är han en
    liten man när ett bombbälte kreverar i hans närhet, dom
    tar heller ingen hänsyn till att han är en Islamkramare i
    skittidningen AB.
    Men han kan ha rätt i en sak, risken är nog större att dö
    i hjärtinfarkt av att läsa AB, än att dö av ett terrordåd?

  4. Kampen om vem som är mest korkad på den blaska pågår, fast Anders Lindberg är nog ouppnåbar. Den stackars Virtanen tar i så byxorna spricker.

  5. Risken att dö av högerextrema fascister är alltså i Sverige större än risken att dö i en flygplansolycka enligt Virtanens resonemang? Inser han inte hur illa hans liknelser haltar när han väljer att jämföra terrorister med flygplansolyckor och sen helt utan något underbyggt resonemang påstå att högerextremism är det farligast.

  6. Ännu ett försök att bagatellisera islams framfart. Men man kan räkna med att terroristerna snart hinner få fler offer än flygolyckorna med tanke på deras tro och ideologi. Och våra myndigheter som bara försöker lindra symptomen och inte orsaken.

  7. Fulmedia är fullskitna av fåntrattar som alltid ”vet” bäst. Halvfyllon och flummare som sitter i sina jävla salonger och lever in i helvetes bra på skattebetalarnas pengar. Ja, presstödet får vi snällt betala till dessa självgoda skithögar…

  8. AFTONBLADET ÄR SKIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Läser om den ryska officer som gett bombflyget koordinaterna utanför Palmyra i Syrien – han blev omringad av ISIS och bad sina egna bomba honom….!! HJÄLTE!! Vilket hjältemod….När regimen tagit Palmyra kommer snart ISIS fästet Raqqa att falla….-HEDER ÅT PUTIN OCH RYSSLAND!!!
    AB skulle aldrig skriva om verkliga hjältar som denna ryss som hjälpt till att kossa ISIS….!!!!!!!

  9. Risken för att Aftonbladet ska sluta ljuga är lika liten som att jag ska ha sju rätt på lotto utan att jag har en köpt en lott det vill säga obefintlig.

    • Japp AB’s taktik har hela tiden varit att vagga in svensken i en falsk säkerhet. Tills det en dag är försent att göra något åt saken. Korsfäst fanskapen!

KommenteraAvbryt svar