Skottlossning i Göteborg

2016-03-23 16:38, Skottlossning, misstänkt, Mölndal
Polisen har fått in larm om misstänkt skottlossning vid Bifrost.

Ett flertal vittnen har hört vad man tror ett antal skott avlossats i området kring Pinnharvsgatan. Samtidigt gör man en iakttagelser på att några bilar hastigt lämnar platsen.

Det finns även uppgifter om att en man lämnat platsen till fots efter det att han kan ha avlossat ett vapen mot en bil. Själva händelsen sägs ha utspelats vid Klöverängen. På platsen har även ett antal mopeder/mc varit synliga.

Flera vittnen uppger sig vara säkra på att vapen har avlossats. Det finns dock för närvarande ingen bekräftelse genom fynd av skadad person eller hylsor.

Polis söker igenom området. Flertalet uppgifter talar om att en ljus och en mörk bil, troligen vit och svart till färgen som kör på grönområden och via cykel och gångbanor.

Polisen genomför kontroller på plats av fordon, adresser mm. Man genomför även ett stort antal vittnesförhör och får in tips från allmänhet i området. En avspärrning har även genomförts av den misstänkta brottsplatsen. En teknisk undersökning kommer att genomföras.

Polisen inleder förundersökning om försök till mord.

Uppdatering kl 18.00:

De senaste uppgifterna som kommit in till polisen talar om att de två bilar som varit involverade på något sätt jagat varann. I sällskap med de två bilarna har det även varit ett antal mopeder. Skott ska ha avlossats från en person i den jagade bilen. Det kan dock inte utelsutas att det avlossats skjutvapen från båda bilarna.

Polisen har nu även fått bekräftat att det ägt rum skottlossning. Det har gjorts fynd av hylsor på brottsplatsen. Ingen skadad person har återfunnits.

Polisen

2 thoughts on “Skottlossning i Göteborg

  1. Nu har de lämnat Bergsjön och Länsmansgården. Mölndal !! Lite för nära för att man skall vara helt nöjd. Men vem är förvånad? Lika väl som de sprids i samhället så sprids våldet. Det gäller att göra allt för att begränsa spridningen – eller skall alla få sitt strå av stacken av detta också? Då blir det jobbigare för polisen. Fler områden att bevaka så nu dröjer det nog inte så länge förrän militären kommer till undsättning.
    DE är fritt att tolka som man vill men enligt min uppfattning härstammar det mesta av våldet utifrån.

KommenteraAvbryt svar