Stäng

Nya regler för ”ensamkommande barn” på bad

INVANDRING. Grupper med ensamkommande flyktingbarn har lämnats ensamma, utan ledare eller ansvarig vuxen, på äventyrsbadet Aquanova. Det sätter nu ledningen för badet stopp för och samtidigt är fler åtgärder på väg.

Ledningen för Maserhallen AB anser att utvecklingen är oroande och de tar problemen med att allt fler ungdomar och barn utsätts för sexualbrott och ofredanden på största allvar. Därför är flera åtgärder på väg.

Tidigare har bland annat flera boenden för ensamkommande lämnat barn och ungdomar i badet utan ledare eller ansvarig vuxen närvarande. Det sätter badhusledningen stopp för.

Nu har nya regler införts om att stora grupper barn och ungdomar inte längre själva kunna besöka badet utan ledare.

– Kommer det stora grupper så måste det vara en ombytt vuxen per tre barn. Det kravet har vi inte haft förr så kommer du med en grupp barn eller ungdomar så måste du vara beredd att ta fullt ansvar för dem. Det har mottagits med viss skepsis av en del grupper, men flera av de grupper som kommer till oss förstår ju problemet och tycker att det är okej, säger Ulla-Karin Solum.

Flera som har stört eller begått övergrepp i badet har avvisats och förbjudits att återkomma till Aquanova.

Ledningen för Maserhallen och Aquanova diskuterar nu också att de ska besöka olika boenden för att informera om vilka regler som gäller för den som ska besöka badet.

– Vi vill inte rusa iväg och ställa till något som förstör relationerna utan vi vill bygga upp bra relationer. Vi har exempelvis diskuterat att besöka de nya boenden som kommit med ensamkommande pojkar i Dalarna som kommer hit och badar. Prata med dem och informera om vad som händer och vad vi förväntar oss av dem nere på badet. Sådana saker måste vi göra. För vi vill inte skapa en situation där grupp ställs mot grupp. Då tycker jag att det är illa, säger Håkan Castor (S) ordförande Maserhallen AB.

-Pettersson säger gratulerar, ledningen diskuterar att besöka asylboenden, …för i helvete, det är inte badhusledningens ansvar. De asylsökande ska från dag ett att svenska lagar och regler gäller i Sverige och sköter ni er inte så åk hem. I reglerna ingår ”att inte tafsa på svennehora…”

Hoppas nu inte någon vänsterextremism drar igång rasistapparaten…

Tidigare om Maserhallen

SVT

13 reaktioner på “Nya regler för ”ensamkommande barn” på bad

 1. Petterssons är en mycket bra och klarsynt sida, har följt den länge och många har tillkommit som kommenterare på sista tiden. Den sista meningen som lyder :Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Trovärdigheten ligger i att följa det. Landet ser ut som det gör, när det gäller badhusen har jag sagt det förr, dessa ”barn” har en målsman, som är kraftigt överbetald. Är det badtajm ska målsman befinna sig i badhuset, annars blir det inget bada.Det är deras förbannade skyldighet att vara där. Hur svårt kan det vara?

 2. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  ”inte ställa grupp mot grupp” världens sämsta jävla floskel!! Vad är inte POLITIK om inte just att PRIORITERA mellan grupper, att ställa olika gruppers behov mot de medel som finns. ALLA kan INTE få ALLT!

  1. Rätt.
   Användandet av floskeln ”inte ställa grupp mot grupp” är bara en metod att förhindra rätt prioriteringar.

 3. Det ensamkommande flyktingbarnet anländer till Pelle Karlsson.

  Tomtebolyckan vill dock inte riktigt infinna sig.

 4. Alltid dessa naiva sossar, inser inte dessa idioter att det handlar om inavlade halvapor. Dessa följer inga regler, det är repilhjärnan som styr.

  1. Islam följer de. Så att attackera otrogna är helt rätt enligt deras brottsbok koranen…

 5. Alla vet att problemen är babberelaterade men man inför regler som skall slå lika mot ”alla”.

  Självklart.

 6. Finns enklare lösningar: Giltigt leg!
  Bättre: Permanent utegångsförbud eller helst internering inför utvisningen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: