Mugabe förstatligar diamantgruvorna: ”De tillhör oss”

AFRIKA. Zimbabwes president Robert Mugabe har bestämt att ta över landets diamantgruvor, rapporterar Reuters. I en tv-sänd intervju säger Mugabe att Zimbabwe ”rånats” på sina rikedomar och att det ska vara slut med det nu.

– Därför har vi nu sagt att staten måste ha monopol på diamantmarknaden, säger Mugabe i intervjun.

Uttalandet kommer en vecka efter det att gruvdepartementet beordrat alla gruvföretag, många kinesiska, att lämna diamantfälten i Marange. Det kinesiska gruvföretaget Anjin Investments, med flera, har stämt Zimbabwes regering i domstol.

Reuters

-Pettersson ser att Mugabe gör situationen i det i grunden rika Zimbabwe ännu värre än den är Undrar vad Olof Palme sagt om detta?

Katastroftillstånd i Zimbabwe men Mugabe 92 år festar

Miraklet Sydkorea och katastrofen Zimbabwe

Mugabe, ett resultat av svensk bistånd

Zimbabwe, ett underbart, mycket rikt land, men där som här, odugliga politiker 

13 thoughts on “Mugabe förstatligar diamantgruvorna: ”De tillhör oss”

 1. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Mugabe hotade bort de vita farmarna och gav ägorna till “de egna”. Dessa hade inte en jävla aning om jordbruk. Han fick folket att svälta. Nu går industrin samma öde till mötes. Afrikanska kontinenten har haft runt 60-70 år av självständighet men klankrig och idioti har raserat deras möjligheter. Jonas Sjöstedt kan åka dit och föreläsa om mångfald. Men det är väl bara förbehållet Europa. Afrika ska väl vara svart. Var är den mångfalden? Kineserna gjorde ett försök.

 2. Glöm inte att Sverige alltid stöttat Mugave med skattebetalarnas pengar det var Olof Palme som han var kompis…………..

 3. Efter R M vem finns där, hans hustru är “inte att leka med” vilka de andra är vet jag inte men det brukar vara
  “lika barn leka bäst”, skrämmande även i fortsättningen.

 4. Inte är kineserna I Zimbabwe för att vara snälla och trevliga mot zimbabwierna. Det är av egoistiska skäl för att tjäna pengar. Märkligt då kapitalismen bespottas av deras ideologi. Det hela får mig att tänka på Latinamerika. Jag kommer inte ihåg exakt vilket land det var. Kan ha varit Peru. Nya makthavare fick för sig att nationalisera utländska oljebolag som borrade, pumpade, raffinerade, transporterade och sålde deras olja. Stor entusiasm äntligen skulle de utländska kapitalisterna lära sig och landet skulle tjäna pengar på sin olja. De inhemska oljekällorna nationaliserades och inhemska förmågor tog över. De utländska experterna försvann i stor utsträckning. Oljeutvinningen tog fart men sen sket det sig. Det fanns ingen som kunde raffinera oljan. Nationalisering av raffinaderierna. O.K. det sket sig igen. Raffinaderiernas experter lämnade landet. Inhemska förmågor tog så småningom över men det fanns ingen som kunde transportera oljan. Alla transportörer var utlandsägda. Samma visa igen. Till sist behärskade de nya makthavarna alla led trodde man och såg fram mot olje miljoner. Makthavarna hade glömt distributören. Distributionsledet behärskades av andra. Sorry Mugabe det räcker inte med nationalisera de inhemska tillgångarna. Du måste behärska hela kedjan från brytning till försäljning. I fråga om diamanter är det Nederländerna, Sydafrika och de chassidiska judarna kring 47th gatan mellan 5:e och 6:e avenyn i New York som behärskar försäljningen. Fråga dem. Kineserna kommer inte att hjälpa dig av godhet och när du har fixat detta så har du nog lämnat det jordiska.

  • Följdfrågan är, vem ska nu sköta den löpande driften samt underhållet när asiaterna avhyses?
   Afrikanerna själva kommer inte att klara av det. Det har de aldrig gjort.
   Det blir väl det vanliga att förfallet kommer fort och en är den sagan slut.
   Som vanligt.

   • Afrika..de rika och medelklassen delar inte med sig, låt Sverige skicka ner svenska politiker de vet hur man gör !

 5. En neger som anklagar vita för att “svärta ner” är så fantastiskt komiskt.

  Mugabe var först knähund för England. Men blev rabiessjuk.

 6. Han fick väl inte tillräcklig med procenter från gruvbolagen på sitt konto. Men snart är han död och då hjälper inga miljarder.
  Kanske då kan Rodesia åter gå till vad det ha varit innan Palme la sig in och finansierade terroristerna.

 7. Kineserna gullar med afrikanska diktstorer. I utbyte får kineserna tillgång till viktiga afrikanska naturresurser.
  haha jag tycker att det är god humor med sånna här utspel.
  Det visar väl bara på skillnaden mellan oss och dom.

 8. ”Om du är rädd för att säga vad du tycker, lever du inte i ett fritt land.” skriver:

  Mugabe är en neger som fått fatt i en mikrofon bara.
  Han är inget hot utan det han representerar är ett gäng hivsmittade, ak47missbrukande svarta haschtomtar, inget annat. låt honom hållas.

  Typiska neger fasoner .
  Kräva bidrag och skälla på alla som inte ger tillräckligt mycket.

 9. Hur många miljarder av svenska skattebetalares pengar har denna galna diktator fått av våra lika galna politiker genom åren egentligen?

 10. Undrar om det blir lika stora internationella rubriker som när DANMARK “rånade” asylanter på diamanter.

  ——————
  Eller när MAGDALAGDA FUCKING ANDERSSON rånar oss skattebetalare på varje intjänad krona. Är ni medvetna om att när ni betalar rörmokaren, (ICA eller vem som helst som säljer nåt) 1000 kronor så får MAGGAHAGGA lika mycket? 1000 kronor, för vilka MAGDA redan tagit 500 kronor i skatt. Alltså, för att finansiera dessa förbannade parasiter som kommer hit och ödelägger det svenska samhället betalar svenskarna 1500 kronor på varje spenderad tusenlapp.

  Nu ser jag slutet på min egen svenska tunnel… och jag hoppas det inte är ett annalkande jävla Bernie Sanders/Hillslide Clinton runaway-train utan glimret från regeringen Trump/Cruz.

Kommentera