Katastroftillstånd i Zimbabwe men Mugabe 92 år festar


BISTÅND. Att fira sin 92-årsdag för 800 000 dollar (knappt 7 miljoner kronor) i ett land som härjas av svält, så som Zimbabwes president Robert Mugabes gjorde nyligen, är detsamma som att göra sig till en måltavla för kritik.

– Det finns väldigt lite att fira för en 92-åring som har tronat över en ekonomi som kollapsat, och som gjort att landet nu är en nation av gatuförsäljare och tiggare, säger den politiska analytikern Takavafira Zhou till BBC.

-Pettersson vill påminna om att Robert Mugabe och Zimbabwe är ett resultat av Olof Palmes revolutionära idéer och svenskt bistånd. Jämför gärna miraklet Sydkorea och katastrofen Zimbabwe som var Afrikas framtid, enligt Palme.

Sveriges bistånd fortsätter än idag, det är långsiktigt säger bland annat Sida men resultatet är inget vidare…


4 responses to “Katastroftillstånd i Zimbabwe men Mugabe 92 år festar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: