”Om inget görs blir Sverige som Malmö”


INVANDRING. ”Många har nog bilden av att Sverige är ett slags omvänt Italien, där den södra delen av landet försörjer Norrlands inland med Robin Hood-pengar. Men det är en missuppfattning. De stora pengarna skickas inte alls norrut, utan till växande städer i södra och mellersta Sverige som Malmö, Göteborg, Botkyrka och Örebro.” Det skriver Expressens ledarskribent Anna Dahlberg.

Dahlberg oroar sig för hur den svenska ekonomin ska utveckla sig på längre sikt när befolkningen blir allt äldre och utanförskapet ökar. ”Om inget görs kommer Sverige med tiden bli alltmer som Malmö – spännande, mångkulturellt och innovativt, men utan förmåga att bära sina kostnader.”

-Pettersson tycker att Anna Dahlberg har skrivit en hel del vettigt den senast tiden, så även denna gång när, även om jag inte riktigt förstår vad som är bra i Malmö, skribenten varnar för kostnaderna för invandringen. Synd bara att hon är många år för sent ute och att hennes tidning fortfarande kallar oss som varnat för rasister och islamofober.

befolkning

Det finns en anledning till att Mellanöstern fungerar som den gör, visserligen med många lysande undantag men att flytta hit hundratusentals dysfunktionella muslimer är farligt.

År 1900 bodde det drygt 5 miljoner personer i Sverige, 5-miljonersgränsen passerades bara några år tidigare. 1923 nådde folkmängden 6 miljoner och den befolkningsökningen på en miljon tog 26 år. Nästa miljon tog nästan lika lång tid, år 1950 bodde det 7 miljoner i Sverige. Därefter tog det 19 år innan Sveriges folkmängd översteg 8 miljoner år 1969. De sista decennierna på 1900-talet gick befolkningsökningen långsammare och 2004 var befolkningen över 9 miljoner. Sedan förra sekelskiftet har befolkningen nästan fördubblats. År 2014, som är startåret i denna framskrivning, bodde det 9,7 miljoner personer i Sverige.

De senaste åren har befolkningsökningen varit snabb och enligt prognosen kommer 10-miljonersstrecket passeras under 2016. Nästa miljongräns, 11 miljoner, uppnås bara 9 år senare, år 2025. Sedan dröjer det ytterligare 17 år innan folkmängden år 2042 passerar 12 miljoner. I slutet av prognosperioden, år 2060, väntas befolkningen i Sverige vara nära 13 miljoner.


7 responses to “”Om inget görs blir Sverige som Malmö”

 • Ida gran

  https://petterssonsblogg.se/2013/12/15/paradiset-malmo/

  Allt fortgår helt oförhindrat framför ögonen på oss malmöbor

  stads politikerna jobbar åt sig själva med överbetalda löner tjänster dom i själva verket inte har kompetens för.
  Fram lyfta av dom med högre rang endast för
  att ledarna vet att dom tiger

  Gilla

 • malmobon

  Vad som oftast inte framkommer är hur denna stora befolkningsökning tär på naturen. INGEN förklarar sambandet mellan befolkningsökning och klimatförändringen.
  Miljöpartiet som alla tror värnar naturen kör vidare med minskade avgaser och annat.
  Största miljöhotet är den växande befolkning i världen.
  Muslimer är duktiga på avla barn, och sossarna kör med att det är våra nya skattebetalare som skall bekosta välfärden och ta hand om gamla.
  Är sådant skitsnack, men svenska väljare tiger och röstar vidare på dessa partier.
  Få bort barnbidragen och börja med flerbarnstillägg.
  Få bort Mp och sossarna.
  Inför tjänsteman ansvar som Palme (frid vare med honom) tog bort.

  Gilla

  • Observator X

   Huvet på spiken: Befolkningsökningen.
   Och dess kraftiga påverkan på närmiljön. Det är mycket sällan det överhuvudtaget ens nämns. Vi låter alltså bli att bry oss om grundstenen, naturen.
   Varenda jävel i godhetens dis och dimma är betagna av att omhulda araber och negrer, lågt skolade getjägare vilka inte ens är i närheten av att förstå djur, natur, fotosyntes, kretslopp, kemikaliers påverkan och ni vet allt jag menar.

   Det är väl fan rätt självklart att sådant klientel brer ut sig världen över, helt utan förståelse om markens bärighetsförmåga. Naturligtvis är tjuvjakten ett måste.
   Ett gynnsamt klimat samt lite frukt och nån drog att tugga på…samt en 15-årig hona att göra med barn och vips är en ny negerarabasiat framavlad.

   Inga stater i den civiliserade världen har haft stake att ta itu med detta alla problems problem…nu är problemet på marsch och en smärre del(miljoner) har nått vårt Europa.
   DET är grundproblemet. Orsakat av västvärldens kolonialstater vilka vek ner sig för det femala bluddret och dyngpratet om allas lika värde.

   Kontroversiellt? Ja, men lika sant som döden.

   Gilla

 • Petter

  Den sossekommunistiska RH skatten hat väl funnits några decennier nu?
  Jag är inte ett dugg motiverad att betala för Malmös dåliga skötsel av ekonomin.
  Finns inte minsta anledning att ägna sig åt omfördelning från skötsamma kommunner till misskötsamma dito.

  Gilla

 • perarvidsson

  Anna Dahlberg har förvandlats till den skarpaste hjärnan och ledarskribenten.
  Enl mej vassare än Ivar Arpi och Gudmundsson. Och hon är ganska snygg också.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: