Islam och kristendomen

Ex-muslimen och professor i sharialagen, Sam Solomon kom att omfatta kristendomen efter att ha tillbringat 15 år av utbildning i sharialagarna i Mellanöstern. Detta beslut medförde att han greps, dömdes till döden men i stället utvisades från sitt hemland.

Sam Solomon är en tidigare islamisk jurist, född och uppvuxen som muslim, hade utbildats i sharialagen i 15 år innan han kom att läsa Nya Testamentet och konverterade till kristendomen. Som en ledande expert på islam och sharialagar har Solomon vittnat inför den amerikanska kongressen och är konsult och rådgivare om islam för brittiska och europeiska parlamentariker. Han föreläser runt om i världen om religiösa frågor och är ett expertvittne för islamiska och religiösa frågor.Read More »

Iran tar täten

Iran Human Rights Documentation Center (IHRDC) rapporterar om verkställda dödsstraff i Iran. De redovisar att 966 människor har avrättats under 2015 medan myndigheterna endast redovisar 250.

Petterssons har tidigare publicerat en artikel om detta. Vad som inte framgick av denna men av länken till IHRDC är orsakerna till avrättningarna. Antalet per brottstyp är:

  • 625 droghandel
  • 209 mord
  • 56 våldtäkt
  • 45 annat
  • 21 Moharebeh
  • 10 väpnat rån

Read More »

Syrien kräver att FN straffar terrorismens sponsorer och det talas om eldupphör till helgen

ISLAM. Syriska UD har krävt att FN:s generalsekreterare och Säkerhetsrådet fördömer attentaten i Damaskus och Homs och straffar terrorismens sponsorer.

Syrien kräver att Säkerhetsrådet och FN:s generalsekreterare omedelbart fördömer terrorattackerna. Syrien ber att Säkerhetsrådet vidtar kraftfulla åtgärder och inför sanktioner mot länderna som sponsrar och stödjer terrorister.Read More »

Invandrare åtalas för våldtäkt i Oxelösund

INVANDRARVÅLD. Gidey Tekeste, född 1980, åtalas för att den 6 januari i år ha hotat att mörda en jämnårig kvinna, tagit strupgrepp på henne och sedan våldtagit kvinnan. Nu åtalas han vid Nyköpings Tingsrätt och kan få tillbringa några år i fängelse plus utvisning om han döms.

-Pettersson tycker att domen ska avkunnas och sedan utvisning hem till Afrika direkt, finns ingen anledning att låta honom bo på anstalt för dyra pengar…

Tolken talade tigrinska och det talas bland annat i Eritrea. Konstigt att karl fått uppehållstillstånd trots att han inte pratar svenska…