Hyresvärden är förbannad på Sveriges framtid


INVANDRING. Kackerlackor och vägglöss orsakar stora problem för det kommunala bostadsbolaget i Lindesberg norr om Örebro. Så stora att det i ett brev hotar sina hyresgäster med uppsägning av bostäderna om inte förekomsten av skadedjur anmäls omedelbart, skriver Hem & Hyra.

Saneringskostnaderna har skenat och därför vill Lindesbergsbostäder att hyresgästerna ska bli bättre på att snabbt anmäla när de har ohyra. Anledningen till den hotfulla tonen ska enligt fastighetschefen Maria Fossen Lundborg vara att vänligare tillvägagångssätt tidigare inte gett någon större effekt.

— Vi vill att området ska vara bra. Jag förstod att vi skulle få kritik från vissa för detta. Men vi har också fått respons från hyresgäster som tycker att det är bra att vi säger till på skarpen. Jag är ledsen om någon tagit illa vid sig av det, men jag tycker att man borde ta mer illa vid sig av ohyran, säger hon till Hem & Hyra.

Ni har valt att ha en ton där ni hotar med uppsägning vilket kan skrämma vissa. Hur kommer det sig?

– Samtidigt. Om vi gör på det här sättet kanske vi får respons från den här gruppen människor som är vana med något annat från sina hemländer. Det här snälla går inte in, utan man måste vara ett steg skarpare. Vi har gått ut med information flera gånger tidigare på ett snällt sätt, men det har inte hjälpt. Bovärdarna på området som är från Somalia och Irak har sagt till mig att vi är för mesiga som ber snällt. Därför tänkte jag att vi testar något annat den här gången: för nu räcker det! Vi vill att området ska vara bra. Jag förstod att vi skulle få kritik från vissa för detta. Men vi har också fått respons från hyresgäster som tycker att det är bra att vi säger till på skarpen. Jag är ledsen om någon tagit illa vid sig av det, men jag tycker att man borde ta mer illa vid sig av ohyran, säger hon

Sedan brevet sändes ut i mitten av januari har Libo fått in ytterligare sex anmälningar om skadedjur.

Enligt Hyresgästföreningens jurist Lotta Zaine kan ohyra vara skäl nog för uppsägning.

– Man har skyldighet som hyresgäst att rapportera skadedjur omgående. Gör du inte det, finns en risk att du blir av med lägenheten. Speciellt som bostadsbolaget i det här fallet varit tydliga med uppmaningar om att de vill att man säger till dem om förekomsten av ohyra. Men uppsägningen prövas i hyresnämnden, så man måste inte lämna lägenheten från en dag till en annan som man kan få för sig av deras formulering, säger hon.

Det är även problem med öppna portar i minusgrader med kyla i lägenheterna som följd, parkering där det är förbjudet 0sv. och hyresgästerna hotas med omedelbar uppsägning om de inte skärper sig…

Läs hela brevet från Lindesbergsbostäder

-Pettersson tycker man kan läsa mellan raderna att kackerlackor och vägglöss är de små skadedjuren, brevet är förresten översatt till somaliska och arabiska och några andra språk av någon anledning…fast hyresvärden verkar vara en grinig jävel, lite ska man väl tåla, eller hur? Här finns en film när Sveriges framtid lär sig om Sverige och elektrisk spis, inomhus…

Några skärmklipp på brevet till lindesbergarna…

Skärmklipp skärmklipp2 Skärmklipp3

 

 


24 responses to “Hyresvärden är förbannad på Sveriges framtid

 • Litrent

  England är Fullt av vägglöss, råttor, kackerlackor.

  Gilla

 • Mari

  Om ett barn har huvudlöss i skolan eller dagis så får det inte komma tillbaka förrän de är behandlade – man är tvingad att göra något åt det, med all rätt. Detta är väl inte annorlunda? Man måste göra något…..
  Flyktingarna från Finland under andra världskriget fick klä av sig och avlusas när de kom in i landet. Vad görs idag????????

  Jag har aldrig i hela mitt 50+ liv sett en kackerlacka eller vägglus. Möjligen
  en silverfisk eller två. Inte ens då jag rest utomlands har jag sett detta. Förstår fastighetsägare till 100% -de måste hitta på något drastiskt för att skydda sina bostäder och övriga hyresgäster. Frågan är om det är värt de extra pengarna de får för att hysa migranter med tanke på vad som följer med dem in. Vad kan de bero på att vissa folkgrupper har med sig detta. Vi hade dessa problem vid 1900 talets sekelskift – inte förrän nu har det kommit tillbaka. Kan det bero på att dessa människor lever som vi gjorde då? De vet kanske inte hur man lever i en modern bostad? Några lagar mat direkt på spisen – utan kärl. Vet de inte hur en spis fungerar? Vet en hyresvärd som bytt spis flera gånger i en och samma lägenhet men får inte vräka dem som bor där – migrationsverket betalar.
  Då är det gött att bo på landet så långt bort från den nya verkligheten som möjligt !!

  Gilla

  • Galten

   Allting sanerades efter Lubbe Nordströms reportage ”Lort Sverige” 1938. Nu har vi det tillbaks i mycket större format och mycket mer ohanterbart tack vare invasiva arters intrång.

   Gilla

 • grune

  Det vet väl allla att det är INTE invandrarna som tagit in kackerlackorna i Sverige, utan det är semestrande Svenskar som gjort det.
  När dessa semesterfirare skall åka hem till Sverige igen så packar dom ner sina saker och till sist så packar dom ner några kackerlackor att ta med sig hem. Dom tar även med sig några huvudlöss för säkerhets skull.

  Gilla

 • hepatit B-virus

  Ska vi helt avskaffa asylrätten* pga att den förhöjda (men samtidigt lilla) risken finns, eller förbättra sjukvården?

  Den svenska regeringen har brutit samhällkontraktet och överenskommelsen med skattebetalarna genom att kasta bort hundratals miljarder av medborgarnas surt förvärvade pengar på ohejdad import av lågutbildad högkriminalitet.

  http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/smittsamma-sjukdomar/hepatit-b/

  Gilla

 • Äntligen har vägglössen kommit till orten.

  Skadedjuren sprider sig okontollerat och tar över hela hyreshus i förorterna. Anticimex kan ej råda bot på problemet då alla hyresgäster ej öppnar dörren när det väl är dags för sanering. ALLA KACKERLACKOR MÅSTE DÖDAS SAMTIDIGT ANNARS FORTSÄTTER DOM ATT SPRIDA SIG.

  Eftersom många av dessa getton består till stor del av fastigheter som ägs och förvaltas av kommunala bostadsbolag som Svenska Bostäder och Familjehem borde detta slöseri med kommunens pengar omedelbart stoppas!

  Borde inte polis och kronofogden omedelbart kopplas in vid misstande om skadedjursinvasion i ett hyreshus?
  Öppnar inte en hyresgäst dörren så bryts den helt enkelt upp direkt så att sanering kan utföras. Kostnaden för att ersätta ett uppborrat lås borde vara låg jämfört med att istället vara tvungen att komma tillbaka och sanera alla de andra lägenheterna igen efter några månader?

  Gilla

 • Äntligen har vägglössen kommit till orten.

  Det kostar fastighetsägarna enormt mycket att tillhandahålla saneringar mot vägglöss.
  90% av de som får sanerat mot vägglöss är invandrare.
  De skiter i regel i att anmäla sina skadedjursproblem i tid och när saneringsbolagen kommer så är det katastrof.
  Vägglöss överallt.
  De gapar och skriker på de som ska sanera och lyssnar sällan på de instruktioner som de ska följa för att bli av med vägglössen.
  Jag fick också höra att det är i vissa fall hotfulla mot de som ska sanera,ungefär som att det är deras fel att de har vägglöss.
  Det lät helt absurt men den jag pratade med bekräftade att tyvärr är det riktigt illa.
  Fastighetsbolagen och då främst de kommunala bolagen är väldigt rädda att stöta sig med sina hyresgäster och för att slippa få sitt områdeskontor ockuperat av hyresgäster betalar de för dyra saneringar.
  Ett stort problem är att det bor många familjer i små lägenheter och det är som regel en girig lägenhetsinnehavare som tar duktigt betalt för sin bostad.
  Denne innehavare bor inte själv där utan använder sin bostad som ett hotell vilket minskar benägenheten att rapportera ohyra och annat som påverkar boendemiljön negativt.
  De som jobbar i de här områdena har det riktigt tufft och det är otacksamt som den här personen sa.

  Bert Karlsson:Vägglössen får vi aldrig bukt med. Det spelar ingen roll hur många gånger vi ringer Anticimex för det kommer hela tiden nya. Lössen finns i deras väskor och kläder som de tar med sig.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricki

   Bert Karlsson vet….- men DE FLYR FÖR SINA LIV LÖSSEN skrek Stefan Löven till Jimmy Åkesson….Och vi måste stå upp för asylätten och fylla Sverige med löss….Dessa politiker borde hängas upp i pitten i ett snöre!!!

   Gilla

 • Wonderland

  Resistenta bakterier följer i mångkulturens spår.
  När skall dagens politiker vakna och införa karantän för alla dessa hundratusentals Blattar som tillåts VÄLLA in hit årligen utan någon som helst besiktning och läkarkontroll?

  OBLIGATORISKA KARANTÄN på några månader ,men vilken ebolaneger som helst kan sätta sig i ett plan till Sverige, sätta sin ädla fot på Arlanda och hosta upp i ventilationssystemet där att den skall ha ”ASIL”

  Gilla

 • Suzie

  Jaha! Vad gnäller hyresvärden för.Han vill ju ha mångfald och det har han helt uppenbart fått,även från djurvärlden .so what?

  Gilla

 • Gruvmor

  För ett smakprov på klientelen hos Libo, kan man checka exempelvis Björkhyttevägen via Ratsit, speciellt födda på 1980- och 1990-talet.

  Gilla

 • Alla är förlorare men kommer drabbas i olika hög grad

  mångkulturvurmare har absolut lyckats förstöra Sverige helt så det är bara att gratulera.
  Det vi en gång hade kommer aldrig kunna återställas, bara så ni vet.

  Ja rena lottovinsten med massa analfabeter och getherdar som kommer sitta hela sitt liv i förorten och fisa eller/och bli grovt kriminell gangster. Grattis till vinsten.

  Gilla

 • malmobon

  Herrgården-Rosengården hade samma problem. Kallades kackerlackhusen. Inte ens nyinflyttade invandrare vill flytta ditt. Ägdes av Akta Försäkrings och såldes mycket billigt till Victoria Park där bland annat Greg ??? sitter i styrelsen. Tidigare VD på HSB.
  Deras policy är numera att bara ta in folk med arbete, och renovering fortskrider. Kommer ta ett par år till. Kommer bli ett bra område.
  Ohyran kommer in genom att invandrarna far fram och tillbaka flera ggr om året till sina hemländer. Lämnar sitt bankkort till någon bekant som sköter om hyran och fyller i socialbidragsansökan.
  Under tiden kan det bo vem som helst i lägenheten och ofta är dem många.
  Går inte längre hos Victoria Park. Full kontroll på vem som bor och kollar med jämna mellanrum.
  Finns fortfarande en del större ohyra kvar i området, men är numera lugnare. Många är vräkta och inte ens bomber utanför deras kontor skrämmer hyresvärden.
  En del av dessa har tyvärr flyttat in i MKB lägenheter i Bunkeflostand, så nu kommer detta område gå ner sig. ”Fint” folk som bor i villorna.
  Ett av de privata fastighetsbolagen heter Annehem och detta håller också på gå ner sig. Nytt ghetto växer upp.
  Enda sättet för SD att göra är att få över så många väljare som möjligt och sedan sälja ut MKB. Göra brf.
  Stora problem väntar i Malmö.

  Gilla

  • Joy

   Det finns väl kommuner som köper bostadsrätter till asylsökande? Så till slut kommer bostadsbolagen bita sig själva i svansen, eftersom det inte finns någon bostadspolitik som fungerar i Sverige.

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricki

   Domen blir hård i framtiden över livsstilsvänstern och vänsternazisterna som krävt denna massinvandring av ohyra!

   Gilla

 • Galten

  Om preventiva åtgärder som att avlusa patrasket redan vid ankomsten hade gjorts, hade man sluppit senare saneringsproblem.

  Gilla

 • Olli Rein

  Blir ni aldrig nöjda. En del av er säger ju att det inte finns något de kan exportera från sina länder i Mena. Vad säger ni nu då! Ska ni kanske be dem om ursäkt nu när de levererar

  Gilla

 • Synonymen

  Att sanera husen görs enbart genom att skicka hem araberna, negrerna och muslimerna. All annan ”sanering” är meningslös.

  Gilla

 • w-son

  Tidigare: Hem & Hyra
  Numera: Hem & Ohyra

  Gilla

 • Lena

  För att leva så måste parasiter finna ett värddjur. Det verkar de att ha gjort på många platser i Sverige.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricki

  Löss är ett allt vanligare problem över hela Sverige, Antizimex har fått oerhört mycket att göra….Zoomalier sprider kackerlackor och löss det är det som Mona Sahlin tycker är så spännande, något annat än den tråkiga svenska kulturen med midsommarfirande och sådant töntigt….
  Löss är ett problem i hela det svenska samhället, i hyreshus, skolor, överallt och detta kostar hyresvärdarna gigantiska summor och sprids lätt till grannarnas lägenheter.
  Det största problemet kanske är de stora lössen med två ben och två armar och hucklen över kroppen….

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricki

   GRISAR de här människorna, – RIKTIGA SKITGRISAR och svenska staten borde betala hyresvärdarnas kostnader för sanering av lössen, detta är ett stor problem över hela Sverige på grund av massinvandringen….SOCIALEN borde gå ut med information till de här grupperna som i huvudsak lever på socialen och Försäkringskassan, över 90%!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: