…gilla läget, hälsa asylsökarna välkomna och gläd er åt berikning med ny kultur

INSÄNDARE. 

Hej

Sedan årtionden är jag medlem i Villaägarnas Förening. Förutom tidningen Villaägaren har föreningen hemsidan villaägarna.se.

Hemsidan har rubriken Rådgivning. Där kan medlemmar ställa frågor, uppdelade på olika ämnen som Juridik, Energi, VVS. Frågorna kan besvaras dels av föreningens experter, dels av andra medlemmar under skilda rubriker så läsaren vet vad som är expertsvar.

I brist på sysselsättning i höstrusket och ambition att hjälpa villaägare har jag under några månader svarat på frågor om Energi och VVS om de varit av teknisk natur. Frågor om dessa ämnen som rör bestämmelser har jag inte uttalat mig om, eftersom jag inte är uppdaterad på sådant som pensionär.

Jag har funderat över om stockholmsexperterna känt sig trampade på tårna, när mina svar rönt uppskattning och då expertsvar uteblivit. Här är svar från en medlem som uppskattat mitt råd:

2016-02-20_0921

Idag blev jag uppringd av en dam på Villaägarna. Hon undrade om det var jag som skrivit många kommentarer och att jag verkade kunnig på VVS.
– Jo det är jag.
– Vi undrar om du kan skriva att du inte är vår expert utan att du är en medlem så det inte blir missförstånd, förklara det tydligt i kommentarerna.
– Nej, era snålt tilltagna max 500 tecken medger bara kort beskrivning om ställd fråga. Dessutom är det onödigt för ni har skilda rubriker Expertsvar och Kommentarer (från medlemmar).
Men om ni upplever att det blir för mycket från mig kan jag avstå att kommentera.

Jag misstänker att experter känt sig trampade på tårna och att dagens senaste kommentar från mig, som damen inte nämnde, var droppen som utlöste samtalet till mig. Vid kontroll efter samtalet var min senaste kommentar borttagen !

Här är medlemsfrågan med den borttagna kommentaren:

Jag har ingen kopia på min kommentar med den var ungefär så här: Ni bör rösta på Sverigedemokraterna. Om ni inte gjort det får ni gilla läget, hälsa asylsökarna välkomna och glädja er åt berikning med ny kultur.

Ett svar rakt på sak i en migrationsfråga är tydligen inte acceptabelt i Sverige. Ingen som en nationell förening vill ha sådant på sin hemsida. Skall man uttala kritik måste den vara inlindad så att det knappt framgår vad budskapet är.

Det är synd om svenskarna.

/Jan

-Pettersson inser att även Villaägarnas Förening tillhör det politiskt korrekta etablissemanget. Jag antar att VF ska ta tillvara villaägarnas intressen och undrar då naturligtvis på vilket sätt ett boende för ensamkommande barn i ett område gynnar villaägarna i det området?

18 thoughts on “…gilla läget, hälsa asylsökarna välkomna och gläd er åt berikning med ny kultur

  1. Många luras av det som kallas garantipension, pensionen
    är samma för fattigpensionären som för en invandrad pensionär
    med den stora skillnaden att den invandrade har sin hyra betald
    upp till 6,500 kr, medan den svenske fattigpensionären får
    använda sina ynkliga Nådepengar till att själv betala hyran.
    Rättvisa enligt S regeringen? Det stämmer nog att Sverige har
    dom lägsta pensionerna i hela EU, men vi kan stoltsera med att
    vi har, och har haft dom ynkligaste ledarna i Hela Europa, som
    missgynnar sin egen befolkning, men är väldigt generös mot
    andra länders folk, som dessutom inte bidragit till pensionen,
    i vart fall inte dom som inte haft något jobb, men ändå får
    bättre pension än inhemska pensionärer??

  2. Eskalerande våld ,rån ,mm . Nu har dom börjat råna och knivskära folk i deras lägenhet . Dags att vara beväpnad när det ringer på dörren. Polisen hinner inte med att skydda oss . Omorganisationen hos Polisen är en katastrof och är på väg att haverera. Invällningen av kriminella är för stor dom är överallt tack vare 7-klövens naiva politik.

  3. Varenda offentlig förening hyllar officiellt värdegrunden. Jag har för mig att Villaägarna också är remissinstans i vissa sammanhang. Alltså en ”god” representant för folkrörelsesverige med godkända åsikter i upplägget.

  4. ”Ni bör rösta på Sverigedemokraterna. Om ni inte gjort det får ni gilla läget, hälsa asylsökarna välkomna och glädja er åt berikning med ny kultur.”
    : )

    Det värsta är ju att det är sant.
    87 % har röstat Ja till att Sverige ska ha 12 gånger högre invandring än Finland.
    Var trodde dessa 87 procent att dessa invandrare skulle bo?
    ”någon annan stans” ? :/
    Man får liksom vad man röstar på.

  5. I vårt område har höga plank och galler för fönstren plötsligt kommit för att stanna. Larm säljs på löpande band. Bilarna utrustas med dörrar som låser så fort bilen rullar. Batonger och pepparspray har tagit slut. Kvinnor vågar inte längre gå ut efter mörkrets inbrott.

    Och våra förtroendevalda importerar fler brottslingar.

    • I vissa områden i sydafrika så har de vita villaägarna flera meter höga murar med krossat glas på murkrönen och ilskna hundar lösspringande på tomten, detta sedan decennier tillbaka.
      Dessutom är de boende beväpnade med de vapen som behövs.
      Det blir även vår dystra framtid !

      • Lena….I Sydafrika slaktas vita på löpande band, exempelvis vita bönder som bor avlägset och de måste skydda sig med vapen eller se sin familj våldtas och mördas….Vi har haft det bra i Sverige men nu släpper politikerfrälset in värsta sortens människor, muslimer/araber UTAN PASS OCH ID….!
        Det kommer att bli mycket mord och våldtäkter i vår och sommar – tacka Stefan Löven, riksmongot för det! Världens största idiot,

  6. Nu har även frågan tagits bort.
    En god svensk måste gilla invandring och absolut inte ställa kritiska frågor om den. Det är att misskreditera en ansedd svensk förening.
    Så är svensk värdegrund.

KommenteraAvbryt svar