Lägg fakta på bordet

Håkan Boström på GP menar att fakta inte är fördomar och att statistik måste få användas utan att alla dras över en kam.

Det handlar givetvis om polisens 291-kod som syftar på att mörklägga brott som begås på asylboenden och av asylsökande.

Boström lutar sig bl.a. mot BRÅ:s rapport från 2010 som sade att 53 procent av de grova brottslingarna i svenska fängelser är födda utomlands och att också barn till utrikesfödda är överrepresenterade i kriminella sammanhang.

En hög asylinvandring är en stark bidragande orsak, i synnerhet när integrationen samtidigt är en katastrof. Det är relevant att tala om brottslighet och fakta i migrationsdebatten, menar han också. Just personer från Afrika och Mellanöstern har svårast att anpassa sig till det svenska samhället och som bekant kommer en överväldigande majoritet av de nyanlända just härifrån.

Boström menar också att journalister och myndigheter har ett ansvar att förmedla fakta i debatten, inte minst för att vi aldrig kan åtgärda de problem som uppstått om dessa inte belyses.

”Statistik kan vara obekväm. Men alternativen – önsketänkande och mytbildning – är långt värre.”

GP

5 thoughts on “Lägg fakta på bordet

  1. Har ikväll följt Pegida-talen i Dresden,därpå ett ARD-program som bjuder in gäster från olika länder,för att diskutera ”dagens heta ämne”.Just nu ser jag dagens propaganda-nyheter även de på ARD.Gemensamt för alla programmen är de sprickor som allt mer syns inom EU.Tyskland vill som vanligt vara de som bestämmer vad andra länder skall tycka och göra.Allt fler EU-länder upptäcker detta,och går nu till öppet angrepp mot Merkel.
    Slutligen höjes som vanligt USA till skyarna i propagandan,och givetvis är alltid Putin den onde.
    Ibland går det som ikväll,att det ofrivilligt kom i dagen,att de lär vara USA`s koalition som bombade de två sjukhusen i Syrien,som innebar c:a 50 döda och många fler skadade.Den som avslöjade sanningen var en oskolad utsänd journalist i Washington….

KommenteraAvbryt svar