Syriens president, målet är att återta makten i hela Syrien


MELLANÖSTERN. Syriens president Bashar al-Assad har inte gett upp planen på att ta kontrollen över det av krig sönderslitna landet. – Oavsett om vi kan göra det eller inte, så är detta ett mål vi försöker uppnå utan någon tvekan, säger han i en intervju med nyhetsbyrån AFP.

Assad säger sig samtidigt stå bakom nya fredssamtal, men menar att sådana inte skulle hindra regimen från att ”bekämpa terrorism”.

-Pettersson inser att Bashar al-Assad är en tyrann men troligen det bästa alternativet för Syrien, Mellanöstern och Europa…


18 responses to “Syriens president, målet är att återta makten i hela Syrien

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Det var lugnare i världen när diktatorer styrde. Bombningen av Irak satte igång hela driten. Det blir ett vakuum efter fallna diktaturer som ersätts med skitiga demokratier, i bästa fall.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Såg ett reportage av SVT om Syrien och Eva Elmsäter kallar IS och de andra mördarbanden för ”OPPOSITIONEN”….Detta är ju otroligt naivt och okunnigt. Detta krig startadesav Turkiet och Saudi Arabia som har finansierat och försett Islamiska Staten med vapen och människor, motivet har varit att dra en gas-och oljeledning via Syrien, enda möjliga vägen till Europa….Detta ges aldrig någon info om av SVT och hur ska 87:an kunna förstå det, finns inte en chans.
  Syrien har haft diktatur dvs islam sedan Muhammeds tid år 600 och ”demokratiska” val är meningslösa i landet, de behöver denna fina man Assad som styr och ställer till rätta i landet. Han är Syriens legitima ledare, DET FINNS INGEN OPPOSITION UTAN BARA MÖRDARLIGOR I SYRIEN….
  Nu kommer det att bli ordning i Syrien, IS har inte en chans och de vet de om, viktigt att ta så många som möjligt och ställa inför krigsrätt.

  Gilla

 • Katyusha

  FOR YOU RISTO MATINEN

  Gilla

 • Svensk lösen

  Det minst onda för de kristna i Syrien är att Assad lyckas återta makten fullt ut. Men det är ändå ett muslimskt land.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Så man skulle kunna säga att dom som har tagit sin tillflykt till Europa tillhör isis eller sympatiserar med dessa?

  Gilla

  • Involuntarium

   I och med dagens stormaktsavtal avseende Syrien står det fullständigt klart att det är den Syriska oppositionen och ingenting annat som anlänt som asylturister till Sverige och Europa! Alltså en invasion och ockupation av EU unionens länder, normalt betraktas dylika handlingar som krigshandling!

   Det är bara att gratulera EU;s statsöverhuvuden till de mest vansinniga beslut som fattats att med vidöppna gränser släppa in den Syriska oppositionen utan krav på pass och resehandlingar!

   Stefan Löfven, de flydde inte för sina liv, de flydde på grund av att de utgör Syriens mycket krigiska opposition! Ett extra grattis till dig och din regering för Era oerhört väl genomtänkta beslut! Det som Ni gjort mot Sverige måste betraktas som ett enda stort landsförräderi!

   Gilla

 • Risto Matinen

  Jaså, Pettersson betraktar att Al-Assad som en tyrann. Visst han är inte guds godaste, men bland de bättre i Satans styrda länder..

  Fredrik den Onde och Ztefan Röven är större tyranner!

  Gilla

  • Hönsmamman

   Fredrik vandrar vidare med skygglapparna fastskruvad tätt intill sina tinningar? Han har nog VR-glasögon och ser för sitt inre en värld som påminner om det hans tal vill förmedla. En värld som inte nånstans överensstämmer med verkligheten. Han går som i trans och vi är ändå ett lyckligt folk som nu slipper att han sitter vid makten. Det finns en hel del städning att göra efter mannen som påstod sig gilla städning och ordning och reda. Om karma finns så är det intressant att se hur återverkningar kommer att bli för mannen som i modern tid och med tillgängliga resurser medvetet använt makten för att utsätta andra människor för ett fullständigt onödigt lidande?

   Gilla

 • Jocke

  Allt detta började för länge sedan. Men jag börjar mitt i.

  När regimen i Iran nationaliserade oljan, kom USA emellan och tillsatte en regering som de tyckte om och som var USA-vänlig. D.v.s. Shah Reza Pahlevi. Efter detta så blev det en massa folk som flydde, bl.a. Ajatollah Khomeini som flydde till Frankrike. Men de gav inte upp och resultatet blev att Khomeini återtog makten och återvände till Iran och blev dess ledare. Han hade haft hjälp av islamister som nu tog den verkliga makten och Iran blev ett islamiskt stat. Och detta kunde inte USA tolerera utan lyckades få Iraks Saddam Hussein att anfalla Iran med vapenstöd från USA. Detta krig gick inte som det var planerad utan Hussein fick ge sig. Han ville tydligen ha någon form av ersättning från USA men det gick inte USA med på.
  Nåväl, Hussein bestämde sig för att ta ersättning och anföll Kuwait. Det var inte så bra det heller. USA kom och körde Hussein från Kuwait.
  Efter 9/11 sökte USA de skyldiga och bestämde sig för att det var Talebaner i Afghanistan som var det. De anföll Afghanistan tillsammans med Storbritannien. Detta krig fortsätter än idag. Men Afghanistan är totalt sönderslagen. Inte minst av ryssarna som var 1985 tvungna att lämna landet till talebaner som hade startat ett inbördeskrig mot sovjetstöd regim. Detta krig började de med hjälp av USA. Både ekonomiskt och med vapen och utbildning.

  Men det räckte inte för USA utan de ville ha Iraks olja och gas. De hittade på olika svepskäl, bl.a. 9/11 och kemiska vapen (som sedermera aldrig hittades) och USA satte igång ett anfall mot Irak. De krävde hela tiden att Hussein skulle avgå. Det gjorde han inte. Därmed blev Irak förstörd.
  Det gick ju bra för USA. De fick vad de ville från Irak.
  Man brukar ju bli hungrig av att äta, heter det. Så USA bestämde sig, under den så kallade ”arabvåren” som började i Tunisien, att nu är det dags för Moammad Ghaddaffi i Libyen. Så de lyckades få igång ett inbördeskrig där och sedan med bedrägeri i UN få till stånd ett ”flygförbud” i Libyen. Detta för att hindra Ghaddaffis flygvapen att anfalla ”civila”. Men i stället för att ”övervaka” flygförbudet, började man bomba Libyens arme och dess flygvapen och till slut vann rebellerna. Resultatet i dag är att Libyen är ett söndertrasat land.
  Sedan var det ett kort episod i Egypten där det först kom till stånd en mer eller mindre islamisk revolution. Men eftersom ledarna var inte USA-vänliga, gick USA med på att Egyptens arme skall ta makten i landet. Så Egypten är tills vidare ett fungerande land.
  Sedan blev det Syrien i tur. Syriens ledare, Assad var ryssvänlig och hade aldrig accepterat USA:s dominans i Mellanöstern, lika litet som hans far.
  USA gav ekonomiskt stöd, vapen och utbildning till Assads motståndare med hjälp av Turkiet, som inte heller hade aldrig gillat Assad. Då var det alltså tur för Syrien att bli förstörd. I detta sammanhang är ISIS en marginell faktor. Likaså kurderna som ju hade kämpat mot både Hussein, Turkiet och Syrien.
  Nu hann däremot ryssarna emellan och satte igång med att bomba Assads motståndare, ISIS och andra rebellgrupper. Och därmed kunde inte USA gå dit med trupper. USA har bombat ISIS, påstår de, men om USA skulle ha velat, hade de kunnat förstöra hela ISIS på ett par månader. Men det har varit bara skenbombningar. Detta kan ju ses eftersom ISIS och även andra rebeller ligger illa till efter att ryssarna började bombningar. Och jag vill påstå att USA har både bättre material och bättre ekonomiska resurser.

  Där har vi grunden till dagens flyktingkrisen.

  Det enda som kan stoppa flyktingar från Syrien är att Assad får kontrollen över landet så snart som möjligt.
  Det allra bästa vore att västmakterna och ryssarna lät dessa nationer eller länder sköta sina egna affärer och utnyttja sina ekonomiska resurser bäst de tycker själva.
  Om Assad förlorar, blir det en massa flyktingar som flyr de nya herrarna som tydligen är islamister. Sedan blir det Turkiets tur att hamna i islamisternas händer med god hjälp av Erdogan.
  Och senast efter detta är det Sveriges tur. För då finns det 2-3 miljoner islamister i Sverige.

  Gilla

 • Bacon

  Go Assad go…. Tyvärr, för att dessa länder ska fungera så krävs en diktator som håller befolkningen i ett strupgrepp……!

  Gilla

  • Hönsmamman

   Det finns ju mycket som tyder på det.

   Gilla

  • Jocke

   Exakt.
   Dessa folk kan inte leva under demokratiska regler. de fungerar helt enkelt så att medan de håller på att förhandla om något så funderar de sam,tidigt på sätt att bryta det som eventuellt är resultatet av förhandlingar.
   Om en viss grupp skulle komma till makten via ärliga, demokratiska val (vilka är en omöjlighet där) så kommer de som har ”förlorat” att försöka fälla de som fick makten i alla tänkbara metoder inklusive mord och liknande.
   De enda de kan underkasta sig är religiösa sagor. Och detta enbart för att de hotas med något de inte kan förstå, d.v.s helvetet och de lovas paradis om de är snälla.

   Gilla

 • Tomas O'Maely

  Jag har aldrig riktigt gillat Al-Assad, men han framträder mer och mer som en företrädare av den goda sidan av konflikten i Syrien.

  Gilla

 • Erik

  Grundproblemet är att Syrien – lika lite som alla andra arabländer – inte skall vara ETT land.

  Detta är områden med stam- och klankultur, inte utvecklade västländer.

  Låt ”länderna” falla i bitar och starta om.

  Det blir stökigt, men kan det bli sämre än det vi ser idag?

  Gilla

 • Lofas

  Jag anser inte att Al-assad är någon tyrann bara för att Obama och hans vänner i det muslimska brödraskapet påstår det.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Jag önskar Al-Assad lycka till, hoppas han kan få bort sina Landsförrädare samma som sju klövern i Sverige = exakt samma parasiter och grovt kriminella Landsförrädare. Hoppas Ryssland Bombar bort dessa gangsters som är samma som sju klövern i Sverige. Visste ni inte sju klövern har beställt krig i Sverige? jo så är det !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: