”Barnen” från Latakia


INVANDRING. Stefan K gjorde ett inlägg om barnen på Köpings skola i Borgholm igår. Ett av barnen som är med i SVT:s reportage är Fadi Emill Skef, han är säkert trevlig och bor i Kalmar men är från Latakia i Syrien. Det är en stad som inte är särskilt hårt drabbat av kriget och där mycket pågår som vanligt. Kort sagt en stad som det känns onödigt att fly från. 

2016-02-09_1903

Vår vän Fadi Skef har en Facebooksida. Där står att han har ett förhållande med Celine B. Yacoub sedan sedan 14 augusti 2014. Det finns en hel del bilder på deras och vännernas sidor, det är resor, krogar och verkar vara allmänt trevligt men jag hittar inga bilder från någon farligt flykt eller elände under kriget. Tur att ”barnen” sluppit det…

TIDIGARE 2016-02-16. Var är baaaaarnen?

Jo, barnen befinner sig i Borgholm.

SVT under Hanna Stjärne förnekar sig inte och vevar på med gulliga små reportage om ensamkommande barn från arabvärlden, Afrika och Asien.

Idag gjorde man ett reportage från Köpings skola i Borgholm. Här talar de flesta arabiska, ett språk som läraren Lena börjar kunna allt bättre.

Egentligen är situationen på Köpings skola inte förenlig med den nya lagstiftningen, men strunt i det. När det gäller nyanlända verkar få lagar gälla och det är väl något vi får vänja oss vid.

Borgholm är den kommun i Sverige som tar emot flest ensamkommande i förhållande till andra elever och det märks inte minst bland elever i åldern 15-17 där inte mindre än 50% är nyanlända. Säkerligen också det något vi får vänja oss vid. 89% av de ensamkommande är förövrigt pojkar.

Kan bli intressant på skoldanser och studieresor när en övervägande majoritet av eleverna är just pojkar. Pojkar förresten, allt är relativt.

Personerna på bilderna nedan förekommer i SVT:s sockersöta reportage och du som förälder till tonårsflickor ska veta att dessa näpna och småkåta ynglingar snart kan gå i en klass nära din dotter.

1

3

SVT


16 responses to “”Barnen” från Latakia

 • Helene

  Slår man på fadis Emil Skefs fb så är hans mailkonto fadi.skef79! De flesta som har siffror efter är ju oftast kopplat till födelseår! Att han i sådana fall skulle vara 37 år vilket jag tycker stämmer på hur han ser ut!

  Däremot verkar han vara en som sköter sig, han vill få hit sin far enligt hans fb, och det är ju inte konstigt. Alla saknar ju sin familj. Jag är bara emot sättet som många gör det på, genom att verka yngre…

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Sverige gör fel som tar in människor utan pass och ID i landet….-vi vet ingenting om dem, Sverige måste lära av Thailand och Australien hur man hanterar andra nationers medborgare!!!

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Sverige måste lära av Thailand och Australien, det är INTE att visa HÄNSYN och RESPEKT mot det egna landets medborgare att släppa in muslimer/araber utan pass och ID, – inget land som vill kalla sig rättstat gör så!
  Det framgår klart och tydligt att dessa ljuger om sin ålder och bakgrund, så ut med dem bara….Det finns bra möjligheter att bestämma ålder på en människa enligt vedertagna medicinska bedömningar idag, det är bara Sverige som sysslar med sådan här idioti.

  Gilla

 • ulrika

  Jadu Pettersson!!!
  Du kanske skulle ta en promenad i Borgholm lr Köpingsvik.
  Jag har inte träffat en enda invånare som säger något negativt om flyktingarna å inte heller är det så att dom ”driver omkring i flockar”.
  I Köpingsvik med omnejd finns det många campingar som står tomma så här års,å det är här dessa människor bor.
  Det ger inkomst till campingägare året runt,samt att den enda butiken i byn har fått flera kunder.
  Ulrika

  Gilla

  • Pettersson

   Ulrika, det är väl bra, jag skriver dessutom att Fadi Emill Skef, säkert är trevlig men är att ett ”barn” som SVT påstår?

   Gilla

  • Stenbock

   Ja,och vattenbrist hotar hela Öland p.g.a. ökat vattenuttag,som misstänkes bero på den enorma folkökningen,ute på er Ö…
   Dessutom har jag från s.a.s. utsidan,läst att kriminaliteten tilltagit på er tidigare fredliga Ö ! Varför vet jag inte,men huvudsaken för dig tycks vara att krämaren ökat sin omsättning. (med våra skattepengar ?)

   Gilla

  • Cattiz

   Men då kan ju du Ulrika och dina vänninor åka dit och se hur ni blir mottagna. Kan lova att du lär ha ändrat uppfattning om dessa såkallade baaarn. Hoppas du inte har några döttrar för du är väl en sådan där PK:are som fortfarande vågar släpper ut dina barn och låter dom dessutom bada ensamma på ortens badhus.

   Gilla

  • ÅMÅL

   Är det någon som VÅGAR IFRÅGASÄTTA???????

   Gilla

 • ÅMÅL

  MUSLIMER ÄR ”URSÄKTADE” AV *DARURA*
  när de befinner sig i kufr-land;

  Gilla

 • Thomas.B

  Det är Möte i kväll på Kommunal
  om ett överfall på undersköterskor
  på uppdrag i Nyköping har försökt
  fått fram uppgifter men det ska tydligen
  tystas ner tänkte tipsa ÖSTNYTT
  men det kanske är döfött SN: kan
  man ju inte Kontakta det borde komma
  ut signalement så att ingen mer Drabbas

  Gilla

 • Sven

  Det visar sig att Fadi Skef nu är 16 år enligt egen uppgift men 2012 var han kapten i den syriska armén.

  Gilla

 • Joy

  Alla från Syrien ska ju ha PUT, så lagt kort ligger antar jag. En ren skandal!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: