Inrikesministerns strulputtar ska bli poliser också

INRIKES. Regeringen vill se fler personer med utländsk bakgrund och kvinnor inom polisen. Det gör polisen bättre, anser inrikesminister Anders Ygeman (S). Polisförbundets ordförande Lena Nitz välkomnar att frågan tagits upp. – Speglar man inte befolkningen i stort har man svårare att nå målen om att skapa ordning, säkerhet och trygghet, säger Ygeman som lyft frågan i regleringsbrev till myndigheten.

Inrikesministern: vi tar krafttag mot problemen och låter ”strulputtarna i förorten bli brandmän”

-Pettersson minns; Två svenskar – en byggde upp och en rev ned.

För fyrahundra år sedan steg Axel Oxenstierna som 28-åring upp på posten som rikskansler i Sverige. Drygt fyrtio år senare hade landet helt formats om och det lilla Sverige förvandlats till en stormakt och det moderna Sverige var fött.

En byggde en rev
En byggde, en rev

Oxenstierna övertog en medeltida röra, där kungen själv skrev brev till fogdar och andra underhuggare. Han kapade förvaltningen från kungens person och lade den i Stockholm, oavsett var majestätet befann sig och därmed blev Stockholm huvudstad i modern mening.

Oxenstierna renodlade funktioner och ansvar, så att var och en hade ansvar för sin del av styrelsen av riket – och kunde ställas till svars om något gick fel.

Rikskanslern upptäckte att adeln, som på den tiden bestod av c:a 500 män, inte räckte till för att bemanna kollegierna. Adelsynglingarna var för få, för lata och för dumma. Begåvade bondsöner och driftiga drängar fick chansen att utbilda sig och bli statliga tjänstemän.

Då kom han vår tid vår tid ganska nära. Oxenstierna ord om tjänstetillsättningar 1634 borde gälla än idag: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap.

Nåväl, det var kort om historiens viktigaste svensk – Axel Oxenstierna.

En annan känd svensk – Olof Palme – förstörde på några år det Oxenstierna och hans efterträdare byggt upp under 400 år. Då inleddes en period med ständiga skattehöjningar och 1974 gjorde socialdemokratin grundlagen meningslös. Man införde det så kallade uppenbarhetsrekvisitet. Det innebär att domstolar kan ogiltigförklara lagar och förordningar, som strider mot grundlagen, bara om felet är uppenbart. Det är lätt att inse att något som några hundra riksdagsledamöter och ett dussin ministrar anser vara riktigt, inte kan vara uppenbart fel. Det har givit regeringarna fritt fram att bryta mot grundlagen, vilket de också gör oberoende av färg.

Dödsstöten för Oxienstiernas Sverige var när Palme tog bort tjänstemannaansvaret för att skydda sina kamrater som tillsattes efter partibok och inte efter var och ens kapacitet och förmåga. Det har i praktiken gjort politiker och tjänstemän immuna vid missbruk av sina åligganden. Alliansen har haft många tillfällen att återinföra det Palme förstörde men uppenbart tycker de det är bra att slippa ansvar.

En annan koppling mellan de två är att Axel Oxienstjärna grundade Postverket 1636 och Olof Palmes statssekreterare blev chef för Posten som bolagiserades 1994 med miljonlön och fallskärm som det anstår en VD…så kan det gå, en socialist rev ned det en adelsman byggt upp…

44 thoughts on “Inrikesministerns strulputtar ska bli poliser också

  1. När någon nämner ord som Socialdemokraterna, socialdemokraterna eller socialdemokrat Miljöpartiet, miljöpartister eller miljöpartist blir jag fan spysjuk!!!!

    När någon nämner namn som Olof Palme, Mona Sahlin, Håkan Juholt, Margot Wallström, Morgan Johansson, Åsa Romsson, Gustav Fridolin, Jonas Sjöstedt, Gudrun Skylman eller någon annan av de ansvariga för tidigare och nuvarande asylturism ja då spyr jag!!!!

    • Glömde omnämna två som gör mig fruktansvärt spysjuk Anders Ygeman och ””discofitta utan hjärna”” Dan Eliasson! Fy fan, man undrar ju är han bara dum eller dum på riktigt????

      Det är inte maffia och organiserad brottslighet som efterfrågades utan ”poliser”!

      Erbjuder mig att ta över och utföra Dan Eliassons arbetsuppgifter till en tredjedel av hens lön!!!!

  2. Och så ska 1000 nyanlända per år in på våra myndigheter. Palme monterade ned skolan 1968 så det fult att vara duktig elev. Nu ska alla myndigheter också sänkas till IQ70 nivå.

  3. nej, fler poliser har ju uppenbart inte löst problemen.

    Det kommer att bli värre, va så säker.

    Vänj dig vid inbrott, och diverse andra brott som kan drabba dig, utan någon som helst hjälp eller lösning.

    Sverige har världens näst högsta skattetryck – är det värt det? Får vi valuta för skattestölden?

  4. Det här kan bli stort! Tänk när den kurdiske grönsakshandlaren slåss med den libanesiske om vem som har dom svenskaste jordgubbarna och siken kommer i sin nya polisturban och skall medla!
    Då mina damer och herrar, blir det första gången sen Adam och Evas tid vi får uppleva fred på jorden!
    Eller?

  5. flera poliser?helt i onödan.

    Att tro att man löser något med fler poliser är att börja i problemet i helt fel ände. Frågan man ställer sig är varför människor begår brott från första början.

    Lustigt. Man har tillsatt fler och fler poliser för varje år, ändå har polisen inte lyckats lösa fler brott. Inga av våldsbrotten klarnas upp – trots ökad polisstyrka.

  6. Det är konstigt, att när dom fina invällarna som skall rädda oss efterblivna svenskar från undergång skall vara med, måste alltid kraven som ställs vid antagningen sänkas!
    Borde det inte vara tvärtom?

  7. Det börjar gå upp för svensken i allmänhet att det är hög sannolikhet i att vi är tvungna till våld om vi ska ha vårt land, Sverige kvar.
    Det är mycket uppenbart, statsmedia är redan infiltrerat av arabturkanhang.
    Nu är polisen på tur.

    Alltså, myndigheterna fylls av inkvoterade osvenskar. Smart.
    Eller mer riktigt: Politikerna trycker in detta klientel med nära nog våld i samhällsapparaten. Helt absurt, hundratusentals svenskar står utan arbete samt lever på marginalen, fullt kapabla till de flesta arbeten som tydligen är avsatta av politikerförrädarna till arabafrikananhopningarna.

    En neger är ingen polis, han är en afrikan vilken skall snarast hemvisas till europakolonin Afrika.

  8. Minne från kristendomsundervisningen i småskolan (numera lågstadiet):
    ”Bygga upp, ej riva neder,
    är en kristens plikt och heder.

  9. Strulputtar kallar inrikesministern ligistjävlarna för? Tycker
    han det bara rör sig om lite strul , när dom bränner upp
    polisbilar, eller passar på att slå sönder och samman en
    Ambulans som är uppe och hämtar en patient som ska
    in på sjukhus???? Ja i så fall är han lika tom i dom övre
    regionerna, som dessa samhällsförstörare, patienten i detta
    fall fick vänta på att en färdtjänstbil kunde föra honom/henne
    till sjukhus!
    Vanligt folk som demonstrerar mot det vidriga samhälle
    som växer fram kallas för Nazister och Fascister, men
    totalt hjärnbefriade individer blir strulputtar?? Otroligt!

  10. Fåntratten Emerich Roth har någons slags ”fond” som han kallar:

    ”Fonden mot våld för medmänsklighet.”

    Då är det ju fullständigt logiskt att ta parti för mördare och våldtäktsmän.

    eller?

  11. Olof Palme är en luring, började sin bana på SÄPO och sedan som statssekreterare åt Thage Erlander, vill man veta något om tiden på SÄPO så rekommenderar jag f.d, chefen för säkerhetspolisens böcker, – Olof Frånstedt heter han och han skriver mycket om Socialdemokraternas mörka historia, hur de byggde upp IB och om deras historiska samarbete med Sovjetunionen. Spionjägaren heter den första boken, den är lättläst och ger mycket information.
    I dag är Sverige ett land på väg mot totalt kaos, då hade de några få spioner att oroa sig för, ex Stig Wennerström som omnämns i boken. Palme stakade ut Sveriges väg mot det totala samarbrottet som vi ser idag, han gav ondskan ett ansikte stödde Robert Mugabe och Arafat!

    • Barnspråk….”strulputtar” har inte mental kapacitet att bli poliser och brandmän, troligen inte heller fysisk kapacitet, – det begriper Yygeman som är en intelligent karl och han borde tänka själv, inte lyssna på partiet!
      OM Ygeman avgår med motiveringen att han inte ställer sig bakom massinvandringen då skulle det hedra honom! Sjukt att araber/muslimer väller in utan pass och ID, STÄNG GRÄNSEN OMGÅENDE!!!

  12. Ygeman har rosats för att han i undersökningar har större trovärdighet än statsministern. Det är ju en enkel match. Men att en inrikesminister nu kallar mordbrännare för strulputtar är på samma låga nivå som statsministerns gång på gång uttalade hat och beskyllning för nazism mot den miljon av medborgarna som gillar SD.

    • Det är inte konstigt att ”Ynkeman” fått cred den sista tiden. Ingen av de övriga dilettanterna har vågat sig fram i rampljuset. ”Ynkeman” har skickats fram och fått ”klä skott” samt fronta för hela Kalle Anka ministärens fadäser.

  13. Vad har mordbrännarna för trauma, dom har flytt för sina liv, jag kräks när jag tänker på JÅ, jag hatar allt som heter Svenskt, hälsar RPC, sov gott PK.

    • Skicka räkningen till Saudi.
      Läste en krönika på AP där flera kommentatorer berättar att Saudi skall ha betalat oönskade element i mellanöstern en rejäl slant för att ”fly” till Europa för gott.Fängelser och dårhus lär även ha tömts på brottslingar och psykisk störda personer med kravet att åka till Europa och missionera och ställa till kaos,de får aldrig återvända till mellanöstern för då…

KommenteraAvbryt svar