Den humanitära stormakten är en katastrof för världens flyktingar

FLYKTINGKRISEN. Ett 70-tal stats- och regeringschefer, FN-chefer och företagare möts i dag i London. De ska diskutera vad som kan göras för de ungefär elva miljoner syriska flyktingar, som lever både inne i krigets Syrien och i grannländerna Turkiet, Libanon och Jordanien.
EU har lovat Turkiet 27 miljarder kronor och förhandlingar om EU-medlemsskap i utbyte mot hårdare gränskontroll mot Europa. Chefen för FN:s flyktingorganisation UNHCR Fillipo Grandi hoppas nu på mer pengar till hela regionen.

Under de senaste åren har FN och de många biståndsorganisationer bara fått lite mer än hälften av vad de har uppskattat behövs för att ge mat, boende och vård till syrier.

Nu begär UNHCR ungefär 80 miljarder kronor för år 2016, vilket är mer än för 2015.

Storbritannien meddelade i går kväll att landet dubblar sitt bidrag från drygt 12 miljarder kronor till 25 över en fyra-årsperiod.

Statsminister Stefan Löfven lovar att Sverige ger ytterligare 350 miljoner förutom de 1,7 miljarderna som ingår i en fem-årig Syrienstrategi och ska gå till nödställda inne i Syrien.

-Pettersson skäms, bara de ensamkommande ljugande desertörerna på våra HVB-hem beräknas kosta 35 miljarder under 2016. Sverige skulle ensamma eller med hjälp av ett fåtal länder kunna betala hela FN:s flyktinghjälp, dessutom skull vi då göra dubbel nytta.

När folk inte har mat och tak överhuvudet i flyktinglägren så är det självklart att de flyr till Sverige och Europa. Skäms Stefan och ta av dig så du ser vd som pågår i världen…

Stefan Löfven i arbetsutrustning
Statsminister Stefan Löfven i arbetsutrustning

5 thoughts on “Den humanitära stormakten är en katastrof för världens flyktingar

Kommentera