Avhoppad SD-ledamot kan få miljoner

INRIKES. Trots att hon inte deltagit i en enda omröstning i riksdagen sedan hon lämnade Sverigedemokraterna i höstas kan den politiska vilden Margareta Larsson kvittera ut drygt 3,5 miljoner kronor i inkomstgaranti fram till pensionen om hon stannar kvar i  riksdagen till nästa år.

På onsdagen röstade riksdagsledamöterna i 21 voteringar. Saknades gjorde bland andra röstskolkarna Nina Kains (SD), som nu missat 189 voteringar sedan i höstas, och Margerat Larsson, som missat samtliga 191.

Margareta Larsson, mamma till SD-ledaren Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon, bestämde sig för att ”ta en time-out” i september i fjol när hon lämnade SD i protest mot det sätt som gruppledaren Mattias Karlsson och partisekreteraren Richard Jomshof ledde partiet under Åkesson sjukskrivning.

-Pettersson läser detta och mer därtill på hattidningen Dagens Nyheter. Dessa erättningsnivåer är naturligtvis hutlösa, full lön och pension trots att man inte arbetar. Konstigt nog tar DN bara upp Sverigedemokraternas riksdagsledamöter och inte ett ord om vilka det är som skapat reglerna. Det är svinaktigt!

Reglerna borde naturligtvis vara som för alla andra på arbetsmarknaden. A-kassa, sjukförsäkring och pension på samma nivå och betala privat om man vill ha bättre villkor.

9 thoughts on “Avhoppad SD-ledamot kan få miljoner

  1. Vid nästa val vore det önskvärt om SD:s valberedning fokuserade på kompetens istället för på släktskap/kompisskap. Jag vill att Thoralf återgår till sin givna riksdagsplats.

  2. Vad pågår egentligen? Politikerna agerar i sina egna syften. Allt fagert tal om folkvilja och inflytande är en ursäkt för att lägga beslag på makten och behålla den. Tyvärr har vi begåvats med de psykopater, korkade, obildade, mytomaner. Felet är egentligen inte att sådana finns, för de dras till ställen där de kan utöva makt över andra. Felet är att staten har blivit gigantisk både i storlek och maktutövning. Dit dras psykopaterna som flugor dras till skit.

    Nej, minimera staten till dess grundnivå, dvs polis, militär och rättsväsen. Då behöver eventuell riksdag träffas en gång vartannat år. Någon regering behövs knappast. Inga yrkespolitiker tillåts. Gör uppdragen arvodeslösa i alla avseenden. Det minskar kraftigt rekryteringslusten för psykopater,som det nu vimlar av i maktens korridorer..

  3. Är det någon som vet om den förrädiske Reinfeldt fortfarande
    uppbär mastodontlön från Riksdagen. Kanske någonting
    för polacken på DN att gräva i ??

  4. Det är ju politikerna själva, i första hand Sossarna som
    har byggt upp dessa system, det sitter ett otal med avdankade
    riksdagsmän/och kvinnor som slutat i riksdagen för flera år
    sedan, företrädesvis från S, VPK, och MP och lyfter
    riksdagsarvoden, detta trots att dom ska söka jobb, men inte
    gör det. I och för sig förstår jag att arbetsgivare inte vill’anställa
    personer som bara har babblat en massa snömos!
    Tycker själv att Margareta Larsson ska avstå sin plats i
    Riksdagen eller återinträda och då jobba, men anser att den
    skenheliga tidningen DN kan ju i första hand ta upp fall som
    i tio års tid levt gott på ett jobb som dom redan avgått ifrån,
    och fortsätter med detta. men eftersom idioterna i
    Stockholms media bara skriver skit om SD, och lotsas att
    det är bara i SD som detta oskick förekommer!

  5. Förmånerna är politiska beslut som skulle lätt kunna ändras även för de som redan utnyttjar dem. Behövs bara 175 sunda ledamöter i kammaren.

Kommentera