Flick- och pojkböcker dras in, nu ska det vara hen…

IDIOTI. Genusneutrala leksakskataloger har tidigare vållat intensiv debatt. Nu meddelar det brittiska förlaget Buster Books att de slutar ge ut barnböcker som riktar sig specifikt mot antingen pojkar eller flickor.

The Independent skriver att beslutet kommer efter flera år av påtryckningar från föräldragruppen ”Let books be books” (Låt böcker vara böcker). Michael O’Mara, chef på Buster Books, har tidigare slagit ifrån sig kritiken, men på Twitter meddelar förlaget att man hädanefter enbart kommer att ge ut genusneutrala titlar.

-Pettersson tycker det vore bättre om flickor fick vara flickor och pojkar vara pojkar och att inget hindrar att de umgås…

Fast Buster Keaton var rätt kul i Tevens barndom. Nedan en scen från 1924 som inte har något med böckerna att göra..

6 thoughts on “Flick- och pojkböcker dras in, nu ska det vara hen…

  1. Nu tror jag att britterna är ganska ”fed up” på ”political correctness” så vi väntar med spänning på nästa upplagesiffror. Omvändning under galgen är den nya nationalsporten för dem med rosa starr.

  2. Jag är gammel- feminist och har fostrat mina grabbar att inte hejdas av att de är killar, inte heller hejda flickor för att de är just tjejer och de är killar.

    Men det började tidigt, de ville ha bilar och djur som leksaker. De hade två dockor de älskade, men de skulle sitta uppe på en hylla för de var så fina. De ville leka med dem ibland, de tog av kläderna och satte på dem och bytte kläder ibland. Sedan skulle de upp på hyllan igen.

KommenteraAvbryt svar