Har Finlands statsminister statsminister nyktrat till?


INVANDRING. Finlands statsminister Juha Sipilä lovade i september 2015 att flyktingar skulle få flytta in i hans hus i hemkommunen Kempele, skrev Hufvudstadsbladet.

Nu har han tydligen nyktrat till och säger att hans hem i Kempele inte kan användas av asylsökande. Orsaken enligt Sipilä är att säkerheten inte kan garanteras, om det är för de asylsökande eller statsministern med familj är lite oklart.

 

HS

-Pettersson skrev i september nedanstående. Kempele ligger i Österbotten, i norra delarna av Finland, i jämnhöjd med Piteå på andra sidan Bottenviken.

– Min familj har beslutat att vårt hem kan användas av flyktingar och asylsökande eftersom vi inte behöver huset just nu. Från och med årsskiftet kan vi överlåta huset till det här ändamålet, säger statsminister.

Sipilä säger att han redan diskuterat frågan med kommunledningen. – Jag vill bygga om Finland till ett mångkulturellt Finland, säger Sipilä.

Enligt Sipilä kan 20 asylsökande få husrum i familjens hus i Kempele. Inkvarteringen kan pågå åtminstone tills statsministerperiodens slut. Han säger att tre–fyra familjer skulle kunna bo i huset en längre tid.

-Pettersson undrar om Sipilä verkligen är en finne, han låter som en svensk PK-politiker som fiskar röster.

  1. För det första är det inte så svårt att låna ut någon man inte behöver, när han bor i Helsingfors i södra Finland.
  2. För det andra tror jag inte han gör det gratis. (men vet ej)
  3. Han köpte huset för ett år sedan.
  4. Sipilä verkar inte veta eller bryr sig inte om att det finns 8000 hemlösa finnar i Finland.
  5. Sipilä har sålt företag som han varit med att skapa. Pengarna som han tjänat har han placerat i stiftelser för att undvika skatt. Det har varit helt lagligt men skatteplanering har inget med moral att göra, bara girighet.

2015-09-05_1705


3 responses to “Har Finlands statsminister statsminister nyktrat till?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: