Turkiet: Kristna flyktingar lever i skräck


av Uzay Bulut  •  29 januari, 2016

  • I många rättrogna muslimers ögon verkar tolerans bara fungera åt ena hållet.

  • ”Relationen mellan islam och resten av världen kännetecknas av asymmetri. Muslimer åtnjuter all slags frihet och privilegier i kuffars [otrognas] länder, men icke-muslimer har inte samma rättigheter och privilegier i länder med muslimskt styre … I vår globaliserade värld bör denna ordning inte tillåtas fortgå.” – Jacob Thomas.
  • Väst, med sin judisk-kristna kultur av kärlek och medkänsla, borde ha en moralisk skyldighet att först och främst hjälpa de kristna, den hårdast ansatta och mest välvilliga migrantgruppen.

2016-01-29_1048

 Runt 45 000 armeniska och assyriska kristna (också kända som syrianer och kaldéer) som flytt från Syrien och Irak och har slagit sig ner i små anatoliska städer i Turkiet, tvingas dölja sin religiösa tillhörighet, skriver dagstidningen Hurriyet.
Sedan Islamiska staten invaderade irakiska och syriska städer har kristna och yazidier varit gruppens primära mål, och nu står man inför ännu ett möjligt folkmord utfört av muslimer.
Anonis Alis Salciyan, armenier som flytt Irak för Turkiet, berättade nyligen för tidningen Hurriyet att hennes trosfränder låtsas vara muslimer när de rör sig i offentligheten.

7 responses to “Turkiet: Kristna flyktingar lever i skräck

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: