Finland planerar att utvisa 20 000

INVANDRING. De finländska myndigheterna räknar med att närmare 20 000 av de 32 000 asylsökande som kom i fjol kommer att få avslag och utvisas, rapporterar flera medier.

– 20 000 är den uppskattning som vi arbetar med nu, men antalet asylsökande som återvänder frivilligt kan ändra på det, säger Päivi Nerg, kanslichef vid Inrikesministeriet.

Hon säger att myndigheterna tänker inrätta olika transitcentraler för dem som utvisas och för dem som lämnar landet frivilligt.

Av de drygt 160 000 som sökte asyl i Sverige i fjol väntas över 60 000 få avslag.

HBL.fi

3 thoughts on “Finland planerar att utvisa 20 000

  1. Planerar, ja. Och det är också allt. Finland kommer inte att utvisa en enda jävel. Detta 20 000 är endast för att lugna ner folket.
    Finland kan ju inte utvisa eftersom Irak tar inte emot,inte heller Somalia eller Syria eller Afghanistan. I och med detta blir det visserligen ett beslut om utvisningen men det kommer inte att verkställas.

  2. När det kom 160 000 var det, enl vänsterextremisterna och hatmedia ”fascistiskt” och totalt fel att använda ordet ”mass” före ”invandring”. Nu, några månader senare, är deras egna rubriker feta med ”MASS” före ”avvisning”, trots att det bara är hälften så många. Politisk journalistik??

Kommentera