Migrationsverket hade ingen krisberedskap


INVANDRING. Migrationsverket hade ingen krisorganisation på plats när flyktingkrisen nådde Sverige i höstas, trots att sådana krav finns. Det skriver Dagens Nyheter. I akuta situationer ska myndigheten kunna växla om till ett läge där snabba beslut kan fattas, exempelvis.

Källor till tidningen gör även gällande att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, försökt inkludera Migrationsverket i krisberedskapen.

–  Nu har verkligheten bevisat att de borde ingå i krisberedskapsförordningen och vara en del av krisberedskapssystemet, säger Lars Nicander, utredningschef vid Försvarshögskolan.

-Pettersson undrar varför detta inte har fått några konsekvenser för de ansvariga? Kan det bero på att hela regeringen är ansvarig och inkompetent?


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: