Rikspolischefen kräver fler poliser

INVANDRING. Terrorhot och ökat flyktingmottagande gör att polisen begär mer resurser av regeringen för att anställa personal. Det behövs mellan 1500 och 2500 fler poliser och dessutom upp till 1600 fler civilanställda fram till år 2020, enligt myndigheten.

De utökade resurserna ska exempelvis gå till nationella insatsstyrkans terrorbekämpning, men också till gränskontroller, att verkställa utvisningar och ordningsstörningar på asylboenden.

I en skrivelse till justitiedepartementet skriver polisen att framförallt migrantsituationen innebär en väsentligt ökad arbetsbelastning, dels för polisens gränspolisverksamhet, dels för den yttre verksamheten för att upprätthålla ordning och säkerhet.

För att inte ambitionsnivåerna för annan viktig verksamhet ska behöva sänkas måste resurserna förstärkas, enligt polisen.

Det förhöjda terrorhotet innebär kostnader för mer personal och investeringar i lokaler, utrustning, fordon och utbildning.

För perioden 2017-2019 bedömer polisen att behovet av utökade anslag uppgår till mellan 1,8 och 2,8 miljarder kronor.

-Pettersson tycker att konstapel 291 Dan Eliasson ska försöka behålla dem han har och en bra början vore att avgå…

Sveriges Radio

18 thoughts on “Rikspolischefen kräver fler poliser

  1. Det går fortare, är billigare och effektivare om han förbjuder 291 och beordrar alla anställda att kasta sina påtvingade munkavlar. Då kan man få hjälp av allmänheten.

  2. Ett spel för galleriet… Minns ni att det för drygt ett halvår sedan,fanns så många lediga fängelseplatser,att man t.o.m. erbjöd Norge att få hyra !!
    Det måste ju finnas en orsak till alla lediga celler.Kanske för att domstolar uppmanats döma milda straff för kriminella importer ?
    På min startsida har jag rubriker från Absurdistans slaskpress dygnet om..Det jag särskilt lagt märke till är,att livstidsdomar blir allt vanligare.I nästan 80 % är det niggers,eller andra invandrare som får gå in bak gallret.
    Vad de 2.500 nya poliserna betr.,kommer väl dessa endast ersätta de som kommer att gå i pension ? F.ö. får ju dagens poliser mest syssla med taxitjänster,från att man haffat någon tills åklagaren två timmar senare, släpper packet fritt på nytt !Har skrivit det ofta och upprepar,polisyrket måste vara en mycket otacksamt uppgift….

  3. Polisen har fullständigt tappat kontrollen . Jag gick igenom Nordstan (Gbg) i lördags och man blir ju mörkrädd, det kryllade av ensamkommande män som hängde där ,och som försökte ragga på alla unga tjejer som passerade. Har sagt åt min dotter att inte gå igenom detta köpcentrum.
    Där vågar ingen snart inte ens handla.

  4. För vad?
    Vår statsminister har i internationell TV sagt att invandringen inte har något med det ökade våldet att göra.
    Enligt Löven så är allt som det ska, då behöver polisen inga mer pengar.
    Det kan knappast vara så att någon part ljuger. Inte då.
    I vilket fall som helst så är det ett politiskt problem, vi svenskar bör bara ta skydd eftersom vi inte inkluderas i några skyddsgrupper där alla har lika värde.

  5. Det här är väl självklart och borde väl inte komma som någon överraskning om man inte är komplett idiot!
    När Sveriges befolkning växer som den gör nu, måste det ju anställas fler hela tiden inom stat, landsting och kommuner!

    Det finns c:a 20 000 poliser i Sverige, vilket gör en polis på 500 invånare, detta är extremt lite om man jämför! Varje gång Sverige växer med 100 000 måste vi ha 200 fler poliser.

    Intressant om polisen, visserligen skrivit av en landsförrädare, som tydligen gör allt för att motverka SD, men som vanligt skjuter sig själv i foten och levererar fin statistik. Man blir chockad över hur lite poliser det finns i norden, samtidigt som det är ett bevis på hur fina och laglydiga svenskarna är, eftersom detta har fungerat i alla år!

    https://kit.se/2015/09/29/12837/sverige-har-flest-poliser-per-invanare-i-norden-men-sd-vill-ha-fler/

  6. Rättsstaten har havererat. Det tar bara lite mer tid innan folk har insett det. Frågan är om polisen har någon chans i den kapplöpningen. Regeringen kommer antagligen säga att det inte finns pengar till förstärkningar och att polisen får jobba hårdare och effektivare.

  7. Det polisen behöver är framför allt riktiga poliser som chefer. Det politiskt tillsatta drägget som mannekängar i polisuniformer får mig att spy.

KommenteraAvbryt svar