Den falske Skavlan

MEDIA. Minns ni när Jimmie Åkesson gästade Skavlan i SVT. Åkesson pressades stenhårt på ett sätt som mysfarbrorn Skavlan aldrig varit i närheten av, varken förr eller senare. 

Igår var Norges Invandring och integration minister Sylvi Listhaug (FRP) gäst hos ”Skavlan”. Listhaug för en minst lika invandringskritisk politik som Åkesson och hon har dessutom makt att genomföra den, men Skavlan skämtade, myste och var inte i närheten av behandlingen av Åkesson. Det är tydligt att Skavlan jobbar åt och tillhör PK-etablissemanget. I Norge accepteras  Framstegspartiet (FRP) som en del av demokratin och alla partier är överens om att de ska ha inflytande efter andelen röster och de sitter i regeringen. Hur Sverigedemokraterna behandlas vet vi…

2016-01-09_0820

Dagbladet.no

Programmet SVT Play

19 thoughts on “Den falske Skavlan

  1. En annan fråga tas upp, som får in mig på ett helt annat spår.

    Hon är kristen, och får en fråga om dödshjälp (som tydligen diskuterats tidigare med gästen, och enligt egen utsago religionskritikern, Björn Ulvaeus), och drar upp det gamla vanliga ”svårt att avgränsa”, med ytterligare argumentet att människor kan känna sig som en belastning för samhället.

    Men om vi var och en, och inte staten, hade hand om våra pensioner, skulle det säkert kännas annorlunda. Som om (som om!, hah, vad fan annars?) vi hade rätt till pengarna vi själva (vi! själva!) tjänat in. Att det ens måste sägas! Vi ska inte ”ha rätt” till pengarna. Vi _ska ha_ pengarna!! Inte ”ha rätt” att få pengarna från staten. Som närsomhelst kan besluta om att pengarna kapas med X procent, eller inte kan betalas ut annat än i mycket långsammare takt, pga. … ja nåt.

    Dessutom, hade inte politikerna tillgång till denna enorma ström av pengar att lattja med, hit och dit, skulle de ha så mycket mindre makt över folks vardag.

    Damen har en lattjo och skön norsk accent. Hon kommer långt norrifra, fan vet om inte norr om Treriksröset. Sylvi Listhaug, wikipedia.

    PS Lustigt att NRK bara tillhandahåller programmet i en månad, SvT 100 dagar.

  2. Förutom mitt kritiska inlägg om hur Skavlan behandlade vår blivande statsminister har jag sparat 177 ytterligare kommentarer till TV:s tittarservice, som jag fått kopia av.
    D.v.s. det var många som tyckte till om intervjun.

  3. Även om behandlingen av Åkesson var beställd från SVT topp så är det inte acceptabelt att han medverkar till denna svinaktiga behandling även om det som vanligt får motsatt effekt än den som beställaren tänkt sig.

  4. Verkar som att det var personligt och inte politiskt som Skavlan ogillar Åkesson. Han kanske var irriterad på Åkessons nya skägg, precis som endel svenska ”debattörer” var.

  5. Granskningsnämnden friade Skavlan för programmet med Åkesson. Då borde man fälla det här för partiskhet. Vore intressant med en anmälan både i Norge och Sverige.

  6. Jag har själv vägrat att se hans program sen Åkesson intervjun,
    att bete sig som han gjorde mot Åkesson gör ingen, som inte
    i grunden är en skitstövel, han hade säkert order från det
    statliga monopolföretaget att köra det gamla rasisttjafset,
    men även en journalist borde besitta ett visst mått av hyfs,
    och inte bete sig som en åklagare i en rättegång. Han blev
    nog också rätt tilltufsad, inte minst av dom Norska tittarna
    som tyckte han betett sig som ett idiot. Hade han haft någon
    heder i kroppen så hade ordnat ett ersättningsprogram där
    han tydligt bad Åkesson om ursäkt för oförskämdheterna.
    Fast I ett sådant program kunde ju givetvis inte det enögda
    SVT vara inblandat!

  7. Fåntratten hade säkert fått order av (S)VT att vara extra jävlig mot Åkesson. Rövslickare som han är, så tvekade inte skithögen en sekund…

KommenteraAvbryt svar