Information om kvotplikt

INSÄNDARE. Från och med den 1 januari 2016 kommer nya högre kvoter på elcertifikat att gälla för alla elhandelsbolag. Genom högre kvoter hoppas regeringen kunna öka utbyggnaden av förnybar elproduktion. På sikt ska detta göra att Sverige får ett energisystem som baseras på 100% förnybar energi.

Så här fungerar det:

  • Producenter av förnybar energi får ett elcertifikat för varje producerad MWh (megawattimme) el.
  • Alla elhandelsbolag är skyldiga att köpa elcertifikat motsvarande en viss andel (kvot) av sin elförsäljning.
  • För kunder som har ett fast elpris offererat före 3 november 2015 innebär den höjda kvotplikten en ökad kostnad per fakturerad kWh från och med 1 januari 2016.
  • Höjningen kommer att finnas specificerad på elfakturan från och med januari 2016 (gällande december månads elförbrukning).
  • För kunder som har ett fast elpris offererat efter 23 november 2015 ingår höjningen i det fasta elpriset.
  • För kunder med rörligt elpris beror kostnaden per kWh på marknadspriset på elcertifikat.

Vad är elcertifikat?

Lagen om elcertifikat trädde i kraft 2003. Dess syfte är att gynna produktionen av el från förnybara energikällor såsom vindkraft, viss vattenkraft och solenergi. Producenter av förnybar el får ett elcertifikat av staten för varje MWh som producerats. Genom försäljningen av elcertifikat till elhandelsbolag får producenterna en extra intäkt utöver intäkterna från elförsäljningen. Därigenom ökar de förnybara energikällornas möjlighet att konkurrera med icke förnybara källor.

Tack vare elcertifikatsystemet har Sveriges förnybara elproduktion ökat med 16 TWh (terawattimmar) mellan 2002 och 2013.

Vad är kvotplikt?

Kvotplikten är helt enkelt ett sätt att finansiera massinvandringen.

Pengarna behövs för att uppehålla levnadsstandarden för alla icke svenska medborgare, parasiter,terrorister, islamister och övriga som vill skita ner vårt land och bidraga till ett framtida U-land.

Tyvärr är vi tvungna att hitta på dessa nya avgifter för att den dumma svensken inta ska fatta något, givetvis är detta inte enda höjningen ni kommer att få, men vi hoppas att ni har överseende och känner att ni bidrar till Sveriges förfall.

God Jul O Gott Nytt år

Stefan Löven

4 thoughts on “Information om kvotplikt

  1. Jag minns att man tidigare uppmanade att spara på el.Och det gjorde vi då för många år sedan.

    Jag tycker att man kan vara ordentligt kläd inomhus och använda element så lite som möjligt.

  2. Beskattad till döds!

    Det är precis det som pågår med nuvarande brun socialistiska regering! De ger sig inte förrän svenska folket utarmats fullständigt på alla plan!

    Hoppet står till att regeringen faller i samband med skärpningen av asylreglerna!

    Löven säger att hen uppfyllt 97 av regeringens vallöften, uppfyllda bara genom omfördelning av ekonomiska medel från medelklassen till de mindre bemedlade! Dessutom ökar hen och regeringen skatter och avgifter för att finansiera massinvällningen!

    Självklart ska barnfamiljer, arbetslösa och de med arbetsrelaterade sjukdomar samt svenska pensionärer ha ekonomiska förutsättningar för att leva ett anständigt och drägligt liv, där behovet av att vända på varenda slant upphör! Om massinvandringen stoppas så finns förutsättningar för ökat välstånd i Sverige!

    Stäng gränserna nu! Återställ skatter och avgifter till 2014 års nivå! Regeringens uppdrag nu, rädda Sverige vårt fosterland nu!

  3. Ber skamfullt om hjälp här: om ni har tid och ork så var snäll och hjälp till genom att fylla i och sprida denna namninsamling: http://goo.gl/ANVJdS
    Det finns mer info i länken men det hela går ut på att en kommun som hör till de som tagit emot flest invandrare per capita nu ska hjälpa integrationen på traven genom att tvångsförflytta elever mellan skolor.
    Detta är också kommunen som höll på att få kyrkan nedbränd av 2 invandrare, frustrationen är stor över våra inkompetenta politiker.
    Tack på förhand.

    • Förr i tiden var jag motståndare till kyrkobränder,
      men nu vet jag faktis inte längre.
      .
      Inte så att jag har problem med Honom där uppe
      det är markpersonalen som gör mig frustrerad.

KommenteraAvbryt svar