Göran Persson gillar inte Wallströms politik


ISLAM. Förre socialdemokratiske statsministern Göran Persson går på tvären mot utrikesminister Margot Wallström som kritiserar Rysslands inblandning i Syrien. Persson menar att det är bra att Ryssland tar ställning mot IS och tycker att Ryssland, Usa och Europa borde göra gemensam sak mot terroristerna i Mellanöstern. 

Filmen är från andra oktober men vi kan gissa vad Persson tycker om Wallströms löjliga stöd till Frankrike.

-Pettersson undrar om Margot hör Görans ord – det absolut farligaste är att ingen gör något…


24 responses to “Göran Persson gillar inte Wallströms politik

 • Goran

  Göran Persson är en mycket framsynt och duktig politiker och vet vad som måste göras, men skall han kunna agera som statsminister blir han tvungen att ge sparken till nästan alla ministrarna som nu sitter i regeringen.
  Det finns väl knappast någon som skulle platsa i en Göran Persson regering.

  Gilla

 • Goran

  En betydande nyhet kom några minuter sedan vad gäller Syrien, och det är att Tyskland skall börja samarbeta med Assad och regeringen i Syrien.
  De planerar att öppna diplomatiska förbindelser med Syrien.
  Tyskland blir det första västland som öppnar samarbete med Syrien.
  Med det här agerandet kommer Tyskland också att stärka sin position vid en uppbyggnad av Syrien som kommer förr eller senare.
  Tyskland har också bra relation till Ryssland.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Intressant, det blir lattare for dem att skicka tillbaka IS terrorister i framtiden! Sverige borde folja Tysklands exempel.

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat

    Ser att nyheten finns på den ryska nyhetssajten ”Sputnik”….

    Gilla

   • Sven-Erik

    Helt rätt, så rätt man kan ha om framtiden. Snälla Göran Persson kom tillbaka och bli en Churchill i vår tid. Du var inte mitt val då, men du är den ende tillsammans med av dig handplockade individer, med eller utan partitillhöghet, som kan rädda Sverige. Aldrig förr kommer så många att tacka
    så få för så mycket. Nu, när vi hjälpt så många, att vi inte kan hjälpa oss behöver vi din hjälp. Du Göran år min statsminister. Kom tillbaka.

    Gilla

 • Tony

  Om man jämför Sossen Göran Persson med Sossen
  Stefan Löfven så blir det 10-0 till Göran Persson.
  Löfven tillhör det absoluta bottenskrapet i partiet,
  det märks tydligt när han använder personer som
  Henrik Arnstad som referenser! Själv saknar han
  alla förutsättningar att bli en duglig politiker!

  Gilla

 • Goran

  De som har stödd IS och även andra terrorister är USA, Saudi och Turkiet, sedan följer Nato och Europa med USA.
  Man har gått ut och sagt att Assad måste bort som de har ansett kan göras med IS och andra terrorister, när upproret i Syrien startade 2011 ansåg de att regeringen och Assad faller efter några månader.
  Det syriska folket genomskådade de onda avsikterna mot landet och Assad har idag mycket stort stöd från folket i landet.
  Motivet för USA, Saudi och Turkiet var inte endast att störta Assad utan hela regeringen, och få någon ersättning som passade in för USA.
  Planen som USA, Saudi och Turkiet haft är att bygga en olje och gasledning från Saudi, Qatar och Turkiet, som skulle ha gett stora inkomster för Turkiet.
  Meningen var för USA att trycka ned Ryssland ekonomiskt, därför den här oljan och gasen skulle konkurrera med den ryska på Europa marknaden.
  USA har sett till att Ryssland blev utsatt för sanktioner och när inte det hjälpte har man med Saudi försökt trycka ned oljepriset.
  Spiken i kistan skulle bli olje och gasledningen, men allting tycks ha blivit ett misstag från USA:s sida.
  Idag har USA gjort bort sig i Mellan Östern länderna, och Ryssland ses som vinnaren.

  Gilla

  • Sven-Erik

   @Goran, intressant analys. Trovärdigt på gränsen till sannolikt möjligt att USA och Saudi ser till mammon plus utrikespolitiskt att försvaga Putin. Men inte till det am folkets bästa. Erdogan vill återupprätta det Ottomanska (muslimska) väldet. Saudi stöder Daesh (ISIS). Av oljeintäkterna tar kungafamiljen 95%, Resterande 5% till folket. Det finns 5,000 prinsarna och 5,000 prinsessor. Det beräknas från trovärdig källa 10% av familjemedlemmarna stödjer ISIS ekonomiskt med kungens goda minne. Minns att familjen Bush sedan länge har ”familjen bin Laden som nära vänner. Räkna inte ut republikan Jeb Bush, yngste sonen till J W Bush senior. Nytt för idag är att JB läger ned sin kandidatur för att stödja Trump. Putin gillar Trump. Jeb Bush gillar Saudi. Trump ogillar ISIS och muslimer generellt. Vad månde det bliva av detta??? Idéer??

   Gilla

 • Goran

  Margot Wallström tycks inte veta mycket om konflikten i Syrien.
  År 2015 tills den sista november 2015 är det 11.936 civila som dödats i Syrien genom kriget.
  Pro regeringstrupper 15.935 döda
  Anti regeringstrupper 22.151 döda
  Nu vet man inte från vilka trupper de civila dödats, men det är ca 1000 civila personer varje månad som dödas.
  Sedan Ryssland gick in med bombningar har civila döda minskat, som visar de har inte bombat civila mål som påståtts.
  M.Wallström borde förstå att med IS finns ingen möjlighet att förhandla om någon fred utan det enda som gäller är att krossa dem militärt.
  Ryssland och Syrien har gått ut och sagt att alla grupper som vill ha ett enhetligt Syrien kan gå in på Rysslands sida, FSA ger idag bombmål till Ryssarna som i gengäld förser dem med vapen och ammunition.
  Alla som lägger ned vapen mot SAA får amnesti från regeringen och det är många som gjort det också, anser att det är meningslöst sedan Ryssarna kom in i bilden.
  Problemet för den Syriska armen SAA är att IS har toppmoderna USA vapen och fordon även tyngre vapen som artilleripjäser och tanks.
  När de får brist på material IS kommer material via Turkiet till Syrien genom att gränsen är öppen på ca 90 km.
  IS soldater dödas men det kommer in nya via Turkiet som går in till Syrien och fyller på IS.
  Eftersom Turkiet har en öppen gräns mot Syrien och vapen ammunition och terrorister går in i Syrien, stöder Turkiet IS.
  Om Turkiet stängde gränsen mot Syrien och inte tillät material som är avsedd för IS passera skulle kriget upphöra mycket snabbt.

  Gilla

 • Kommendanten

  Kloka ord från Göran! Tyvärr så tar Margot Wallström in de kloka orden i den ena örat, och tar sedan ut de i den andra örat.

  Men så fort någon muhammedanen som Mehmet Kaplan viskar något, och oftast till muhammedanernas fördel – då agerar hon oförtövat.

  Gilla

 • eva

  Gillade aldrig GP som person när han var statsminister men uppfattade honom som kunnig och absolut realistisk. En man utan rosenröda drömmar och med gammaldags socialdemokratisk realism i sitt beslutsfattande.
  Men jag börjar faktiskt tro att GP är den enda politiker som skulle kunna rädda Sverige!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Röstade på Göran Person och i senaste valet på SD! Göran Persson förstår vad det handlar om och är påläst, – f.d. sjukvårdsbiträdet Margot Wallström är fullständigt okunnig.
  Ryssland är den enda kraft värd namnet som kan stoppa IS, – Turkiet har länge stöttat IS med pengar för stulen olja och låtit terrorister fritt passerat gränsen.

  Gilla

  • gamgubben

   Vad är det för fel på att ha varit sjukvårdsbiträde? Hade hon stannat som sådant, om hon nu någonsin var det, så hade Sverige haft ett problem mindre.

   Gilla

 • ÅMÅL

  Expressen ”glömde” sända denna intervju 😉

  Gilla

 • Peter Kostin

  Kom tillbaka Göran, din stöld ur pensionsfonderna är förlåtna

  Gilla

  • Stenbock

   Vi fordringsägande pensionärer glömmer aldrig stölden av de 258 miljarderna..Många av oss äldre tvingas nu leva på Knorr`s höns-o.oxbuljong de sista dagarna före den 19:e i månaden !

   Gilla

   • Mimi N

    Stenbock:
    Du uttrycker en smärtsam sanning om hur pensionärerna tvingas leva på de sista dagarna före den 19: i månaden. För att inte nämna hur försummade vi är av primärvården med argumentet att vi lider endast av degenerativa ålderdomsåkommor som kan lindras med den universellt kända läkemedlet Alvedon. När det gäller andra allvarliga komplikationer, vägras vi remiss till specialistläkare på sjukhuset. Jag känner till det av egen erfarenhet och lidande. Vi har inget annat val än att tyna bort. Det nya samhället behöver våra pensioner och bostäder till förmån till… vi vet ju alla vilka: de som kommer att rädda våra pensioner genom att sno pensionerna…
    Det är ibland rimligt att acceptera sitt öde och inte spjärna emot, för det finns ungdomar som råkar illa ut och dör p g a fel diagnos och ödesdigra behandlingar. Har just läst om tragiska fallet Molly Burman från Östersund som dog bara 16 år gammal efter en rutin hjärtoperation på Lundssjukhuset. Hon blev utskriven alldeles för tidigt och intalades att tillståndet efter ingreppet var bra. Men tågresan var för mycket för henne och hon avled så snart hon kom hem.
    Kommer inte ihåg om vården var bättre på Göran Perssons tid som statsminister, men idag är det mycket, mycket värre i alla områden.
    Inget nytt under himmeln…..

    Gilla

   • Mimi N

    Rättelse: jag skrev fel. ”…till förmån för…” ska det vara.

    Gilla

  • Svensk lösen

   Så fan heller!!

   Gilla

 • angelicaplacet

  Vems ansvar är det att IS finns i Sverige?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: