Masspsykosen är snart slut – sedan får vi öppen debatt


INVANDRING. Den stridbare nationalekonomen Tino Sanandaji har skaffat många fiender i invandringsdebatten. Men han står benhårt fast vid att SCB-statistiken, forskningen och verkligheten stödjer hans kritiska hållning.

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski skrev nyligen att svensk ekonomi visar mycket goda tillväxtsiffror mitt i migrationskrisen: ”Det finns, med varje rimligt mått mätt, resurser för att hantera också stora samhällsutmaningar.” 

Nationalekonomen Tino Sanandaji replikerade direkt att DN:s chefredaktör missförstått BNP-statistiken och blandat ihop tillväxt och välstånd.

Ingen annan ekonom i Sverige är lika arg på det politiska och mediala etablissemanget som Tino Sanandaji. Han hävdar att om han kunde komma på starkare ord om det svenska debattklimatet än ”lögn” och ”masspsykos” skulle han använda dem.

Läs hela artikeln i Dagens Samhälle


9 responses to “Masspsykosen är snart slut – sedan får vi öppen debatt

 • Karlsson

  Tino är en av våra starka kort i en tilltagande motvind och allt brantare uppförsbacke.

  Stå stark Tino, du har så oerhört mycket större stöd och så många fler som uppskattar dig än du kan föreställa dig!

  Gällande slakten på svenskar som kommer så är det sant om vi inte hinner väcka folk och utföra drastiska åtgärder, och den monitära delen är en del av det hela samt ett medel för att väcka.

  Det är bara ett av många områden vi slåss inom just nu, och här är herr Sanandaji en av våra största kämpar.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tino är killen med kollen. Han vågar även stå upp för den.

  Han är en mycket uppskattad samhällsdebattör som vet vad humanism, ärlighet och demokrati går ut på.

  Gilla

 • Observator X

  Det är mer än 20 år sedan Ingvar Carlsson sade att Sverige var fullt.
  Sverige ÄR fullt.
  Sedan om man är flykting eller välfärdsturist, har ingen betydelse. De är för många, därav de evinnerliga problemen. Problemen tar de med sig, de är kaosmänniskor av naturen, inkapabla att skapa ett demokratiskt samhälle samhälle.

  Sanandajis siffror är ännu en bekräftelse på hur fel det blir när blötheten tillåts regera i ett civiliserat land. Varken mer eller mindre.

  Gilla

 • Mimi N

  Ja, Tino S. använder rätta termer, sådana som definierar perfekt respektive begrepp.
  Jag blir revolterad när jag hör eller läser politikernas och medias ord ”myt” istället för ”lögn”, ”utmaning” för ”katastrof” o.s.v.
  De som kan (sägs det!!) ordens makt, har ingen aning vad ”synonym” eller ”eufemism” betyder.
  Och så, avslutar jag med MYT: de där uppe är mytomaner och vi här nere är myterister.

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  ‘Integration’ är en naiv, icke-realistisk och önskedrömmande förhoppning att sluta ta på allvar. Dom i huvudsak muslimska asylanter som i oerhörd mängd tillåtits vistas i Sverige, bära med sig sin kultur, sina levnadsmönster, som bjärt avviker. Familjen, släkten, klanen, stammen, islam-fraktionen, och religionen är den struktur som är helt förhärskande, inom denna struktur hanteras vardagen och tillvaron. Myndigheter skall hållas utanför, misstron är en del av mönstret, med ett stort undantag. Bidragssystemet. Som är ett naivt svenskt penningregn, som möjliggör att etablera och leva i kulturreservat, svenskbenämnt som ‘utanförskapsområden’. Helt felaktigt, områdena borde kallas ‘innanförskapsområden’. Och bejakas, om man menar allvar med frasen ‘mångkultur’. Jag anser att segregation skall användas, och utvecklas, utan att begreppet ses negativt. Det är redan ett mångårigt faktum, ingen slump, och de facto en fungerande struktur, tyvärr skatte-/bidragsbaserad, dock en självvald uppdelning av ointegrerbara etniciteter, dvs svenska folkgruppen, och klanbaserade invandrar-/muslimgruppen. Att komma ihåg, islam/koranen utesluter integrering/assimilering samt demokrati som samhällsbas. Att anpassa sig till detta är en nödvändighet, en bevarandeform av det mångkulturella samhället, någon blandmix är omöjlig och synnerligen konfliktskapande. Så länge etnisk mångkultur predikas, så är segregationssamhället det enda rätta att acceptera och förhålla sig till.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Att Tino står ENSAM som nationalekonom och expert i ett industriland som Sverige är tragiskt, Assar Lindbäck nämns, DET ÄR HÅRDA FAKTA TINO KOMMER MED! Detta är en exakt vetenskap, – Malmö går back 5 miljarder per år, Södertälje 2 miljarder, tänk när hela Sverige ser ut så. Skatteintäkterna från de här områdena sjunker ständigt.
  Och vad pratar nötter som Wolardarski om ? Rasismen!!!
  Tino Sanandaji kommer att få rätt till 100% därför att de han säger är fakta!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det pratas pengar hit och dit, vad spelar dom för roll!
  Det intressanta kommer om ett par år, när vi är i minoritet i vårt eget land och den fria jakten på svenskar kan börja!

  Gilla

 • Krökarn

  Skall man i någon form använda tvång, så borde alla tvingas läsa artikeln i Dagens samhälle. Sedan kan man använda sitt eget sunda förnuft och bilda sig en egen uppfattning.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Tack Gode Gud för Tino Sanandaji!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: