Hultqvist kördes över av Wallström

TERRORISM. Försvarsminister Peter Hultqvist ville bistå Frankrike med Gripenplan i kampen mot IS – men kördes över av utrikesminister Margot Wallström. Det uppger källor för Dagens Industri. Högst på Frankrikes önskelista stod möjligheten att få leasa eller låna svenskt försvarsmateriel. Exakt vad som avses är sekretessbelagt.

På listan fanns också Gripenplan för spaningsinsatser. Utrikesminister Margot Wallström säger att det finns flera orsaker till att Gripen inte ingår i stödpaketet: – De viktigaste skälen är att än så länge är detta en folkrättslig gråzon. Det kan förändras om det kommer ett väldigt tydligt FN-mandat, säger Wallström. Enligt utrikesblondinen är det alltså folkrättsligt tveksamt att bekämpa IS.

-Pettersson noterar att socialdemokraterna följer en gamml tradition att ställa sig på tyrannernas sida. De gav Hitler idéer om rasbiologi, stödde nazisterna tills kriget var förlorat och nu surrar de om att det är en folkrättslig gråzon att försöka göra slut på de kriminella IS, ynkligt. Sverige överlåter som vanligt till andra att göra jobbet. Jag hoppas ingen tror att övriga Europa tänker ställa sig i kö den dagen vi behöver hjälp mot terrorism eller något annat.

Hjälp för 40 miljoner är en piss i Mississippi, speciellt när man tänker på att vi betalar minst 30 miljarder för de så kallade ensamkommande ”barnen” som borde vara i Syrien och slåss för sin frihet i stället för att sitta är och klaga…Vi borde skicka marktrupper, minst 100 000 unga vältränade män med lokalkännedom, stridsvana och som kan språket, iväg med dem bums, använd Boeing C-17.

Sverige har inga egna C-17, men är delägare i de tre plan som utgör den europeiska flygflottiljen Heavy Airlift Wing, ett samarbete mellan Sverige, Finland och tio Natoländer. Sverige har, efter USA, flest flygtimmar på C-17.

Planets lastkapacitet är maximalt 77 500 kilo. Lastförmågan kan utnyttjas för transport av både stridsfordon, trupp i tryckkabin (154 soldater), sårade (36 liggande och 54 sittande), och förnödenheter vid humanitära insatser.

Planet kan reversera var och en av sina fyra motorer individuellt, vilket gör det möjligt att backa och göra trepunktsvändningar och manövrera i trånga utrymmen. Det har tryckkabin, kan lufttankas, och har motmedel i form av remsor och facklor för att förvilla fientlig radar och robotar.

När vi ändå är inne på försvaret så vet ni väl att vi har trupper (stridsbåtar och helikoptrar) utanför Somalias kust medan vår egen kust är obevakad.

14 thoughts on “Hultqvist kördes över av Wallström

  1. Det enda är att radera ut IS och även de grupper som är allierad med IS.
    Ryssland med Syrien har sagt att alla som är för ett enat Syrien där folket i landet får bestämma vilken regering de vill ha kan ena sig med Ryssland och SAA. FSA har allierat sig med Ryssland och förser nu det ryska flyget med bombmål och får militärmaterial från ryssarna att bekämpa IS.
    Det finns ingen möjlighet att vinna över IS utan marktrupper, därför blir USA och Frankrikes bombningar meningslösa, som har visat sig med bombningar av USA flyget tidigare.
    Därför SAA har haft mycket stora framgångar sedan Rysslands inträde är att SAA marktrupper fått flygunderstöd som är mycket viktigt, sedan har Ryssland försett marktrupperna med effektiva tunga vapen.
    När SAA skall inta ett område som hålls av terrorister sker först kraftig bombning av målet, sedan kommer artilleriet med granat pjäser, ryssarna har också ett mycket fruktat vapen det är en liknande ”stalinorgel” som skjuter iväg 3 m långa missiler 30 st i snabb följd och är laddade med material som skapar ett eldmoln över nedslagsplatsen och de som inte avlider av hettan, dör genom kvävning därför det blir syrebrist. Den här eldkastaren kan skjuta iväg missilerna från 5 km .
    Sedan när marktrupperna rycker fram möter de inte mycket eller ringa motstånd och de behöver inte ta förluster som de vara tvungna till tidigare.
    Marktrupper måste in för att behålla och befästa befriade områden, därför terroristerna försöker återkomma, men sedan ryssarnas inträde har de aldrig lyckats att återta områden.
    Ryssarna med SAA har återtagit ett flertal flygbaser som gör att de blir mer effektiva, USA och Frankrike kan inte använda flygbaser inne i Syrien.

  2. sju klövern och ISIS är väl samma sak – för mig ser jag inte så stor skillnad på dessa gangster och lika grovt kriminella Landsförrädare. Personligen anser jag att sju klövern huvud skall sitta på stolpar på gator och torg som varnande exempel för fler andra som tänker i sju klöverns – Landsförrädarens banor

  3. Ebb i krigskassan? Inte ännu, den mycket diffusa insatsen i afrikadelrepubliken Mali uppges kosta flera hundra miljoner svenska kronor samt den mer klara men tveksamma insatsen utanför afrikadelrepubiken Somalias kust där svenska skattebetalares pengar går till att skydda kapitalets handelsfartyg.

    Nog finns det pengar kvar men de går inte till insatser/återuppbyggnad runt Sveriges krigsmakt eller att hjälpas åt i EU-zonen.

  4. Det är klart att Europas feministiska och humanistiska stormakt inte kan vara inblandad i något som innebär att våld används. Svenska soldater är också ett skämt och får inte använda våld.

  5. Vi har väl ebb i kassan, blir väl för dyrt att skicka strids flyg .
    Alla pengar går just nu till invandringen verkar det som.
    Våran välfärd och trygghet är på väg att försvinna .
    Ladorna är tomma.

  6. Ryssland och Vladimir Putin kör rätt strategi i Syrien och snart tar de Raqqa….Ryssland har kompetenta generaler och en väloljad stridsmaskin, de bombar ut IS och efter kraftigt bombardemang med supereffektiva bomber kommer lokala marktrupper och säkrar området, detta är en framgångsrik strategi.
    De s.k. ”skäggebarnen” skulle skickas ut ur mitt fosterland Sverige, de får gärna ansluta sig till IS, det spelar ingen roll, de kommer alla att sprängas eller skjutas till döds.
    Detta bevisar att Sverige och Socialdemokraterna ställer sig på muslimernas sida, – hela Sverige ska skämmas för denna Margot Wallström, självklart borde Sverige ställt upp på Frankrikes begäran.

    • F.d. statsminister Göran Persson tycker det är bra att Ryssland agerar, -Margot Wallström vill ha en förhandlingslösning vilket bevisar en total okunnighet om vilka IS är! En större sopa än denna Wallström är svårt att hitta….

      • Om Wallström tycker att det är lämpligt att förhandla med IS då har vi politiker i Sverige som allvarligt kan komma att skada vår demokrati, – är hon beredd att förhandla med IS i Sverige när de börjar mörda Sveriges befolkning ? Detta är rädda, fega och mycket farliga människor och de borde avgå och utlysa nyval men innan de gör det STÄNG SVERIGES GRÄNS, SÄTT IN ALLT LANDET HAR!!
        VI HAR NU IS INOM SVERIGES GRÄNSER!!

Kommentera