Sverige satsar mindre än någonsin på försvaret

FÖRSVARET. Sverige satsar minst av alla länder i närområdet på försvaret. För första gången satsas mindre än 1 procent av BNP på försvaret. Försvarsuppgörelsen i våras innebar att försvaret får mer pengar 2016–2020. Men räknat som andel av bruttonationalprodukten (BNP) så fortsätter trenden nedåt, visar en rapport från Riksdagens utredningstjänst (RUT). 2014 var anslaget 1,2 procent.

–  Anslaget passerar enprocentsvallen 2018. Vi fjärmar oss allt mer från genomsnittet i Europa som ligger på 1,5 procent, säger Allan Widman, Liberalernas försvarstalesman.

-Pettersson säger att sju partier i Sveriges Riksdag har varit med om att slakta försvaret, ett har varit emot och dem vill ingen prata med. De partier som vill att Sverige ska gå med i Nato verkar inte medvetna om att det då krävs att vi satsar ungefär dubbelt mot nu. 2 procent av BNP.

1988, när Ingvar Carlsson (S) var statsminister, satsade Sverige 2,5 procent av BNP på försvaret. Ingvar Carlsson var även den statsminister som 1989 stängde gränsen för asylinvandring, Sverige var fullt. Det påstås att han var socialdemokrat men jag undrar jag.

2016 går c:a 45 miljarder till försvaret medan Migrationen kostar 19 miljarder, integration och jämlik 21 miljarder, Arbetsförmedlingen och anställningsstöd 80 miljarder, avgifter till EU 32 miljarder osv. så den totala kostnaden för invandringen är svår att få grepp om, det drabbar ju sjukvård, polis, domstolar, tull, skolor och allt annat.

Hela budgeten HÄR. I försvarets budget ingår ochså en hel del avvecklinkskostnader m.m. De enda områden som verkar vara fredade är regeringskansliet och invandringen…

6 thoughts on “Sverige satsar mindre än någonsin på försvaret

    • För fan, förrädarna som vi låter köra Sverige i botten, de sticker jävlar anamma från landet så fort det bara går. Tro mig.
      De har ingen anledning att stanna…befolkningen avskyr de ju!
      Pengar har de på utlandskonton, boende ordnar de i Europa genom sina överklassvänner i EU-parlamentsfären.

      Ni hörde själva Wilhelm Agrell säga i Dokument Inifrån att kostnaden för krigsmakten idag är densamma som innan de enorma neddragningarna.
      Det enda som egentligen hände var att en jädra massa människor inom hela krigsmakten blev utan arbete.
      Samt att glesbygdskommunerna drabbades hårt av nedläggningarna.
      Jävla dumheter, på ren svenska. Värst av allt: Den fullkomligt urblåste snatterankan Juholt tycker att han gjort ett bra jobb…! En person långt bort från verkligheten, mentalt defekt.
      Herre min skapare så naiva och godtrogna vi har varit och fortfarande är.

  1. Jag minns när Reinfeldt stod och hånade SD , som
    var det enda parti som krävde ökade resurser för försvaret,
    där han med ord som, ”att försvaret är ett särintresse”
    med pösmunk min avfärdade förslaget, och dom andra
    fårskallarna i sju klövern höll med.!

  2. Såg ett TV-program nyligen på tvåan att Stora inskränkningar gäller även Hemvärnet och polisen. Massor av vapen låg i förråd! Varför kan de inte delas ut till de ETNISKA SVENSKAR som en gång gjorde sin värnplikt?!

KommenteraAvbryt svar