Södertälje, en arabisk stat mitt i Sverige

Tyska Die Welt, en av världens största dagstidningar, har varit i Sverige för att skriva om ”Mönsterlandet Sveriges väg mot asylbankrutt”.

Svensk asylpolitik är på väg att haverera och Södertälje är på väg att förvandlas till ett getto. Det är ingen smickrande bild av Sverige som Die Welt förmedlar sina läsare.

Tidningen har besökt Södertälje, en mångkulturell häxkittel som i flera decennier setts som ett av Sveriges stora misslyckande. I reportaget intervjuas två personer från staden. Kommunens ordförande Boel Godner (S) och Afram Yakoub från det Assyriska riksförbundet. Ganska typiskt för dagens Sverige, säger Godner att både Sverige och Södertälje klarar den stora asylinvandringen, medan Yakoub menar att gränsen är nådd.

Är det inte så debatten förs i dagens Sverige. Många med invandrarbakgrund ser att det inte längre fungerar, samtidigt som svenska politiker propagerar för denna politik med allsköns floskler nedskrivna på ett lackmuspapper.

Yakoub menar att situationen urartat och att stora delar av Södertälje förvandlats till rena getton.

Die Welt konstaterar att ”Bullerbylandet” inte längre är det föregångsland många såg upp till och att Södertälje idag är en arabisk stat mitt i landet.

Som tysk passerar man Sveriges sydligaste delar på vägen till Södertälje och frågan är varför man reser hela vägen dit och inte stannar i Malmö för att göra reportage om getton och arabiska stater mitt i landet?

Källa: SVT

Det allt annat än smickrande reportaget kan du ta del av här.

Läs gärna om det kriminella Södertälje som vi skrivit om HÄR. 

9 thoughts on “Södertälje, en arabisk stat mitt i Sverige

  1. Kommunalutjämnings bidraget till Södertälje måste väl öka hela tiden med tanke på att personer från Mellan Östern kom hit för att krassa det sociala systemet med sina bedrägerier.

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Mja, Områdena Ronna, Geneta, Fornhöjden och numera också det förra rikemansområdet Lina har varit ”ghetton” ganska länge. Eller ”områden med stora utmaningar” som det heter. Saltskog är på god väg tillbaka till sin gamla status också (den hade ett uppsving i början på 90-talet då det delvis rustades upp och hyrorna höjdes)

    Syrianer gillar inte muslimer och det har varit lite skärmytslingar för ett par år sen, men förvånansvärt få faktiskt. I alla fall om man räknar på det som skrivits i gammelmedia. Kanske har de delat upp sig i sina enklaver så att konfliktytorna minskas? För segregation tycks vara modellen om man ska ha sk ”multikultur”.

  3. Det är svårt att längre finna ord för detta vansinne…än en gång: Hur fan kan vi vara så idiotiska att vi upplåter svensk mark till ickesvenskar?
    Det är så proppfullt redan som det är.
    Fast, det räcker med att betrakta Godner en stund samt läsa hennes kommentarer i intervjun.
    Hon uttrycker sig verklighetsfrånvarande samt ser frånvarande ut.

    Intressant: Mycket av dumheterna runt ”flyktingar” och allt helvete det har fört med sig, det dyker ofta upp kvinnor i huvudrollen när något vettlöst icke-svensk-relaterat bringas till ytan.
    Det blir en lång, tung misslyckandelista för kvinnoverksamhet i samhällets tjäns, det. Det är ett tecken på att många inte kan tänka klart utan huvudlöst följer i de kvinnliga nätverkens fövirrade banor.

  4. Raggarbråken 1977 som spred sig från Södertälje upp till Dalarnas pärla Borlänge. Det var raggare och asyrier som slogs. Men bråken blev som en Borgward Isabella, ”hon dansade en sommar”. Hösten -77 var det lugnt igen.
    Men en sak som jag reflekterat över än att före -77, innan dörrarna slogs upp på vid gavel, så var det inte många gruppvåldtäkter.

  5. I mitte på 60-talet så sa invandrarna som fanns då i Slöddertälje ”Vi skall ta över stan”. Nu har dom gjort detta och om man går utanför dörren så hör man denna rotvälska hela tiden. Åker man ner till centrum så är det så att om man möter 100 personer så är 85 invandrare.
    Jag gick för skoj skull upp på SOS. Där satt det 28 personer, samtliga invandrare. Likadant var det hos folktandvården, bara invandrare. Nästan samtliga affärer, pitzerior, rrstauranger och barberare i stan ägs och drivs av invandrare.
    Södertälje är Sveriges största exeriment i invandrarfrågor utan konkurans.

  6. Pettersson: Malmö ligger inte mitt i Sverige Det gör i och för sig inte Södertälje heller. Mitt i Sverige är det Sundsvall som ligger närmast mitten.

KommenteraAvbryt svar