Alla människor är lika mycket värda – utom Jimmie Åkesson

INRIKES. Just nu pågår Nobelfesten, i vanlig ordning är samtliga partiledare inbjuda till Blå hallen – utom en, som portas för sjätte året i rad. Däremot får gästerna i Stadshuset umgås med ambassadörerna från bland annat Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Kina, Sudan, Syrien och Zimbabwe.

Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten ger i år samma förklaring som tidigare till att Sverigedemokraternas partiledare är portat som han varit varje år sedan SD kom in i riksdagen 2010.

”Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande principen om att alla människor är lika i värde och rättigheter – oavsett hudfärg, härkomst och religion. Nobelstiftelsen väljer därför att inte bjuda in Sverigedemokraterna till årets Nobelfestligheter”, uppger han i en skriftlig kommentar enligt TT.

 

Tidigare har Nobelstiftelsen hänvisat till en passage i Alfred Nobels testamente, om att ingen hänsyn får tas till nationalitet vid prisutnämningarna, som ett skäl för att porta SD-toppen.

Nåväl, Pettersson antar att Nobelkommittén skjuter sig själva i foten. Det är ingen bra taktik att porta Sveriges blivande statsminister…

Heikenstam var ju tidigare chef för Riksbanken före Åsa Nisse, och efter detta var han i Bryssel och kammade hem många miljoner, utan att skämmas sosse som han är.
Han är givetvis minst 10 gånger så högerextrem son Jimmy Åkesson är.
Kanske någon annan än Heikenstam får hans plats nästa år. Då blir det nog tråkigt för (S) märkta högerextremisten Heikenstam att kanske få känna på hur det känns att bli nobbad från årets fest.

 

17 thoughts on “Alla människor är lika mycket värda – utom Jimmie Åkesson

  1. I en framtid skulle det kunna bli statsminister och inte partiledare . . . och då borde faktiskt samma regler tillämpas . . .däremot kan man kanske ändra regler för beskattning av stiftelser 😉

  2. Lars Heikensten kan ta sitt jidder och fara åt helvete, han visar
    bara ett enormt förakt för människor som vågar och vill påtala
    det absurda Sveriges omvändelse från ett utvecklat land, nu i
    en kraftig U-sväng går bakåt i tiden genom massinvandring,
    och detta applåderas av stofilerna i Nobelstiftelsen, men det
    går bra att bjuda in flera ledare med blod på händerna ,
    sådana figurer ska inte svänga sig med ord om att alla
    människor är lika i värde. Gör som jag skippa eländet,
    tittar inte på när så många skitstövlar från regering och riksdag
    sitter och kromar sig och spelar fina. Hade dessa haft någon
    slags heder i kroppen hade dom bojkottat skådespelet när
    inte alla riksdagspartier är bjudna. Här sitter pajasen J. Sjöstedt
    och lapar i sig fina rätter, han som är den Svenske delen
    av den mördarideologi som tagit livet av flest människor i
    världen, nämligen kommunismen, men det är inga problem
    för stiftelsen att bjuda in honom? Om trycket på dessa
    hycklare något annat år blir för stort i takt med att SD växer,
    och bjuder in även Jimmy Åkesson, så hoppas jag att han
    tackar nej, ett bra sätt att visa hycklare sitt förakt!

  3. Nobelstiftelsens beslut är naturligtvis helt fel.

    I Sveriges riksdag har vi 8 demokratiska partier och ska man bjuda in deras företrädare, så ska självklart alla få den inbjudan.

    Apropå Nobelpristagare……….

    Själv tänker jag då speciellt på en liten favorit. Det är Bertrand Russell som fick Nobelpriset i litteratur 1950.

    Här har ni två ordspråk från honom. Samt hans berömda ”Russels tekanna” angående synen på religion.

    ”Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra på allting – och de kloka så fulla av tvivel.”

    ” I världspolitiken är det många som utger sig för att vara brandmän och samtidigt sprutar bensin.”

    Russells tekanna eller den himmelska tekannan är en analogi av filosofen Bertrand Russell. Analogin är ett argument mot idén att det är en skeptikers uppgift att motbevisa religiösa dogmer, snarare än den troendes uppgift att bevisa dem.

    Analogin framfördes i en artikel från 1952.Här kommer den……..

    ”Många troende talar som om att det skulle vara skeptikernas uppgift att motbevisa vedertagna dogmer snarare än dogmatikernas uppgift att bevisa dem.

    Detta är förstås ett misstag.

    Om jag skulle framföra att det mellan jorden och Mars funnes en tekanna av porslin som kretsar runt solen i en elliptisk bana, skulle ingen kunna motbevisa min utsaga, förutsatt att jag var noga med att lägga till att tekannan är för liten för att kunna ses ens med våra kraftigaste teleskop.

    Men om jag skulle fortsätta med att säga, att eftersom min utsaga inte kan motbevisas är det oacceptabelt övermod av det mänskliga förnuftet att tvivla på den, skulle jag med rätta anses prata strunt.

    Om däremot en sådan tekanna vore beskriven i antika böcker, förkunnad som den heliga sanningen varje söndag, och ingjuten i barnens sinnen i skolan, då skulle tvekan att tro på den bli ett tecken på excentricitet och tvivlaren väcka uppmärksamhet hos psykiatrer under en upplyst era eller inkvisitorer under en tidigare.”

  4. Skattemedel kommer att bekosta det planerade nobelhuset. Det verkar inte som om det är ett problem för stiftelsen att ta emot pengar som i stor utasträckning kommer från sverigedemokratiska väljare.

  5. Mobbingstiftelsen skjuter inte bara sig själva i foten, de spränger samvetslöst bort fundamentet som den kidnappade Nobelstiftelsen vilar på.

    De som förlorar mest på detta odemokratiska skådespel är den i framtiden mest utsatta gruppen i Sverige, nämligen judarna (ref. ex. Malmö).
    De som styr Nobelstiftelsen (liksom de extremt aktivt invasionsbefrämjande Bonnier och Schibsted-medierna, tårtkvinnorna m.fl.) är nämligen judar.

    Ursäkta vokabuläret, men VEM I HELVETE (vid sina sinnens fulla bruk), utesluter dem som utgör deras enda hopp inför framtiden (SD) i ett framtida muslimskt Sverige?
    Judarna ligger faktiskt i numerärt underläge med 27 000 mot nu närmare en miljon rabiat judehatande muslimer i Sverige.
    Hybris och sjukligt kortsiktig mammondyrkan kanske kan vara en relevant diagnos bland kipporna, som medialt och opinionsmässigt medverkar till att flytta mellanösternkonflikterna till vårt EXTREMT naiva, (f.d. fredsälskande) land?

    Är Nobelstiftelsen lika oikofobiska, självmordsbenägna, drogade och indoktrinerade som sjuk-klövern, MSM och den blinda och löpsedels-dyrkande valboskapen,
    ….eller har de blivit tillsatta att aktivt och lydigt kratta manegen inför syndafloden; New World Orders ”Agenda 2030”, som planeras att praktiskt iscensättas den första januari 2016, alltså om 21 dagar?

    Svenska folket sitter trollbundna framför stasi-TV och beundrar naivt skådespelet, medan Demokrati och yttrandefrihet mals till grus med hjälp av deras surt förvärvade licensavgifter.

    …..baksmällan kommer att bli episk!

  6. Hade kungen någon stake så skulle han säga ifrån och själv utebli för att slippa beblandas med mördare från olika muslimska länder. Då skulle Kungen få mitt 100%-iga stöd i alla lägen
    Long Live The King

  7. Jag undrar vilken motivering man har 2018 när stadsminister Åkesson inte får närvara. Om han nu skulle bli bjuden hoppas Jimmy tackar nej med motivering att hycklarna kan fjäska för sig själva.

  8. ”All human beings are born free and equal in DIGNITY and rights.” (FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna)

    Behandlingen av Åkesson är ovärdig och alltså ett klart brott mot själva portalparagrafen.

KommenteraAvbryt svar