Gudrun Schyman uppmanar till protester mot regeringen – Öresund kommer bli ett nytt Medelhavet

Från Gudrun Schyman

Regeringens högsta ambition tycks vara att med alla medel stoppa antalet asylsökande. Nu vill regeringen gå ytterligare ett steg genom att helt stänga Öresundsbron. Detta framgår av ett utkast till lagrådsremiss som flera tidningar publicerar idag.

sp8

Ett sådant beslut kommer få katastrofala konsekvenser för människor på flykt. Öresund kommer bli ett nytt Medelhavet. Det är en tidsfråga innan vi kommer att få se samma dramatiska scener vid svenska stränder. Mer än hälften av de flyktingar som tar sig över Medelhavet är i nuläget kvinnor och barn.

Regeringen vill också att de 22 000 flyktingar som fått avslag på sina asylansökningar ska deporteras. Polisen rekryterar nu för att fördubbla styrkan som arbetar med avvisningar. Våren 2013 inledde polisen projektet Reva, vars syfte är att leta rätt på papperslösa. Syftet var avvisningar. Bland annat genomsöktes tunnelbanan och rasifierade uppmanades att visa ID-handlingar. Reva var en djupt kränkande aktion som byggde på rasprofilering och som upphörde först efter kraftiga protester.

Sveriges regering visar nu inte bara dåligt omdöme utan också att de helt släpper taget om mänskliga rättigheter. Förslagen strider mot internationella konventioner och asylrätten sätts ur spel. Det pågår ett blodigt krig och det brinner ute i världen. Vi kan inte möta alla de som tvingats lämna sina trygga hem för ett liv på flykt, genom att stänga gränserna.

Feministiskt initiativ uppmanar nu till massiva protester mot regeringens flyktingpolitik. Vi uppmanar civilsamhället; föreningar, religiösa samfund och allmänheten, att högljutt protestera mot regeringens planer. Regeringen måste lyssna på alla oss som säger att det går. T.ex. de 81 stödpersoner som arbetar med ensamkommande barn och som idag skriver på AD Debatt: ”Sverige har pengar, utrymme och möjlighet. Vi säger inte att det är lätt, vi vet att personalen inom Socialtjänsten arbetar intensivt för att hitta lokaler, personal och att skapa rutiner. Men vi vet att vi kan klara det. För att säga nej till barn på flykt är inget alternativ. Det är inte anständigt.”

Nej, det är inte anständigt!

Gudrun Schyman. Partiledare Feministiskt initiativ

-Pettersson antar att Gudrun Schyman vill ha ett nytt Syrien i Sverige, hon har ju redan börjat träna för rätt kläder i kalifatet…

31 thoughts on “Gudrun Schyman uppmanar till protester mot regeringen – Öresund kommer bli ett nytt Medelhavet

  1. Det låter illa. En massa båtflyktingar vid Öresunds härliga stränder i sommar. Ska det bli gruppvåldtäkter där också.

  2. Jag tycker Gudrun borde se en stängning av bron en en utmaning i stället. Det är ju ett allmänt uttjatat ord i politiker-kåren. Men sånt kanske bara får användas för att beskriva elände man lägger på svenska folket. När någon asylturist får problem är det tydligen katastrof och undergång.

  3. Tack o lov att inte denna apa kommenterar hos dig Pettersson..Detta skräckmonster kan ju förstöra hela veckoslutet med sitt dravell…Åter ett bevis för att vi i Absurdistan saknar våra dåtida dårhus.

  4. Brukar inte höja pulsen i onödan men när ja har synen av Schyman så dunkar det extra mkt i bröstet. Denna sinneförvirriade toka borde åka ner till raqqa å göra sin grej.

  5. Liksom ovädret Helga, vill Gudrun dra in över Sverige med över 32 meter per sekund. Kan inte avgöra Gudruns hastighet i meter per sekund, men hennes IQ-nivå verkar stå på ungefär samma nivå som Helgas styrka, måtro?
    Stackars virrig hjärna …

  6. Man skall inte sitta vid pennan när man är full vilket innebär att hon aldrig skall skriva. Man frågar, hur är det med nykterheten Gudrun. Tid att söka vård

  7. Under rådande omständigheter är det groteskt att uttala sig så som Schyman gör. Som tur är har hennes skitparti långt kvar till fyra procent.
    Vänsterterroristerna borde buras in. Det finns ingen som har gjort Sverige mer skada. Dom har hindrat polisen att följa lagar så att illegala invandrare och zigenare blivit kvar och stulit vårdresurser från dom som betalt.

  8. Det pratas så vackert om mänskliga rättigheter men för vem. Ingen pratar om våra rättigheter att välja ett land utan islam.
    Islam ser bara till muslimers rätt.
    Med sin totala avsaknad av empati till andra tro samfund, människor, djur, eller för den delen naturen. Så vad tillför dom som är bra.
    Pressisera statistik över EU s totala brottslighet vilka etniska grupper och religion tillhörighet så får ni svaret direkt vilka som är över representerar = inte kompatibla = inte önskvärda sorry men här är det vi som bestämmer inga fler över flödiga

  9. Gudrun Schyman äger en stor gård, där går det säkert att
    inrätta en del flyktingbostäder, men precis som alla andra
    fega PK människor, så är det andra som ska offra sig, inte
    dom själva. Kan ni förstå varför jag känner en extrem avsky
    för dessa jävla hycklare?

  10. Det är så sinnessjukt att man nästan tappar sitt eget förstånd. Att dessa överhuvudtaget rör sig fritt ute i samhället OCH har tagit sig ända upp i maktens korridorer. Det är smärtsamt att bevittna att dårhushjon som Gudrun, Röfvén och alla de andra avlönas som näringslivschefer och allt de gör är förstör och skapar kaos. Fy faan för dessa avskum och för alla som i dumokratiska ”val” röstat fram dessa djävulens lakejer.

  11. Varför är hon tyst vid alla våldtäkter, all kvinnomisshandel, alla tvångsgiften, alla hedersrelaterade kvinnomord och när småflickor tvingas bära slöja?

KommenteraAvbryt svar