Problem med ambulansen

Skaraborgs sjukhus i Lidköping har problem med ambulansverksamheten. Ökningen av antalet asylsökande skjuter fram utredningen om ambulansverksamheten på sjukhuset. Situationen är oklar och det är svårt att bedöma behovet säger verksamhetschefen Hans Halén.

Läget i tex Skara var att tom oktober så hade stationen ca 10 uppdrag per månad till de olika asylboendena i området. Under november när antalet asylsökande ökat har det handlat om mer än 50 uppdrag.

Det finns ett uppdämt behov i den här gruppen av människor säger Hans Halén. De kan ha gått med sina krämpor under en lång tid. Samtidigt kan en ambulans bli upptagen en lång tid. Oftast kommer det fram fler människor som har problem när vi väl är där. Flyktingarna vet inte vart de ska vända sig och ringer 112.

Lusharpan säger lugn. Det har bara börjat. Några hundratusen invällare till, planerade nedskärningar i sjukvården på ca 15 miljarder under resten av mandatperioden och det kommer inte att gå att få ta i en ambulans för en vanlig medborgare. Läget på våra vårdcentraler och för folktandvården ska vi bara inte tala om. Men vi får väl anta att det är så Gustav Fridolin och hans partikompisar vill ha det. Det kan snart finnas andra anledningar än regeringens beslut om invandring som kan få Åsa Romson att falla i tårar.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

7 thoughts on “Problem med ambulansen

  1. Kvittar vad den sittande regeringen säger för deras dagar äro räknade dom skall sannerligen inte kunna slingra sig ur detta när dom inte har artigheten att frivilligt avgå när dom åsamkat Sverige den största skada genom alla tider. Kalla vanligt folk för rasister tala nedlåtande om de som bevisligen inte är naiva nog lyssna till alla deras lögner och felkalkyleringar. Vi är själv tänkande realister av en mycket bättre sort än de som styr landet för närvarande. Men ni ska väl snart internera alla oliktänkande för att tvinga folk ändra åsikt !!

    Avgå avgå avgå avgå avgå avgå avgå avgå avgå avgå avgå avgå avgå

    Borde införa dödsstraff för värdelösa politiker

  2. Du, jävla skitstövel Hans Halén –> det finns tiotusentals SVENSKAR som också har ett ”uppdämt behov”, men som inte går till läkaren eftersom det är så lång väntetid, vårdcentralen är knökfull av ”nyanlända” och – liksom många typiskt svenskt tänkande – helt sonika lider i det tysta. ”Man får ju ändå ingen hjälp, så varför gå till läkaren”

    När svenskar flämtar i telefonen och får böna och be att ambulansen ska komma innan de dör, så kör tydligen ambulansen numera personlig service med hembesök till snyltplatsena… sickena jävla arslen.

KommenteraAvbryt svar