Ny invandringskritisk politik i Polen

UTRIKES. En ny politisk era har börjat i Polen, det konservativa partiet PiS eller Lag och Rättvisa väntas få egen majoritet i parlamentet, vilket inget parti har haft i Polen sedan Berlinmurens fall.

Vallokalsundersökningen ger PiS 38 procent. Regeringspartiet PO, Medborgarplattformen, får endast 23,4 procent. 

Det är första gången sedan kommunistregimens dagar som ett politiskt parti kommer att få egen majoritet i parlamentet vilket gör gårdagens val historiskt i Polen. Det är historiskt också för den totala högersväng som landet tar om valresultatet håller hela vägen. Inget vänsterparti kommer i så fall in i parlamentet.

Med egen majoritet och dessutom med en nyvald president från samma parti, kommer Lag och Rättvisa att ha mycket stora möjligheter att driva igenom sitt politiska program, sänkt pensionsålder, högre skattegräns på inkomster, nej till abort och assisterad befruktning och nej till att ta emot flyktingar från andra kulturer till Polen.

-Pettersson gillar delar av PiS politik och menar att Sverigedemokraterna har möjlighet att upprepa Socialdemokraternas enorma framgångar från förra seklet. SD är idag ensamma om att lyssna på vad svenska folket faktiskt vill, i stället för att ängsligt försöka blidka en grupp av journalister och andra elittyckare som lever ett isolerat liv i Stockholms innerstad.

Som konservativ är min grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt,så att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär, är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand.

De debattörer som försvarar dagens invandringsvolymer, och menar att det bara är ”bristande integrationspolitik” som är problemet har fel. Integration är direkt kopplad till volym. Den hypotetiska skolklassen med två invandrarelever ger oerhört mycket bättre integrationsmöjligheter än den hypotetiska skolklassen med 20 invandrarelever…

4 thoughts on “Ny invandringskritisk politik i Polen

  1. I polen betraktas Araber som ohyra som medför TBC, loppor och löss.
    Under 2014 tog Polen emot 60 000 flyktingar från Donbas i Ukraina.

  2. Har sett från utlandet flera filmer från lämmeltåget på Balkan. Folk i Slovenien och Österrike tror inte det är sant att folk kan bära sig åt så. Det törs inte släppa ut barnen eller ens gå ut själva, affärer tvingas stänga, skräp och ägodelar slängs överallt till och med människoskit där de drar fram.

    Helt klart är det en annan ”kultur” som skiljer sig från vår egen civilisation.

  3. SD bör söka samarbete med Lag och Rättvisa och se dem som ett lysande exempel för Europa framförallt när det gäller invandringspolitiken. Polen är katolskt och de är inte så tama mähän och idioter som svenska politiker utan SER KLART FARAN MEN ISLAM!
    Inte fan vill någon vettig människa försörja dessa vidrigt fula araber som inte bidrar med ett skit utom jävelskap!
    SD bör sluta med uteslutningar och söka en TYDLIGARE LINJE I ENLIGHET MED LAG OCH RÄTTVISA!

KommenteraAvbryt svar