Även i Nederländerna

Även Nederländerna har drabbats av ett asylkaos som är på väg att splittra landet.

20 000 asylsökande har kommit till landet i år och precis som i Sverige (dit 160 000 – 190 000 beräknas komma) är det svårt att hitta boende till alla och nu försöker politikerna placera ut människor där det finns plats, som i en liten by utanför staden Breda där invånarna är allt annat än glada.

Skärmklipp

Se reportaget i Aktuellt

9 thoughts on “Även i Nederländerna

  1. Det jäser i allt fler EU-länder över invasionen. Läste det senaste från Tyskland där allt fler blir förbannade över långa handläggningstider, att de får bo på förläggningar istället för egna bostäder direkt, fel mat, för lite pengar m m.

    Naturligtvis ställer de till med hungerstrejker, slagsmål, ockuperingar för att snabbare få vad flyktingsmugglarna utlovat.

    Det kommer att hända här också, har redan börjat.

  2. När man ser TV-bilder från sydliga länder typ Turkiet med milslånga 8-i-bredd-kolonner av mörkhyade män på väg mot Europs, blir jag alldeles skräckslagen. Det är en främmande invasion.

  3. SVT-reporten säger att Nederländerna är ett av de länder som tagit emot mest – 20.000. Varför berättar hon inte samtidigt att Sveriges sju parti slår rekord med 105.000 för tillfället? – beräknat är närmare 190.000 år 2015.

    • Det kommer att hamna på runt 240k för i år. Det är vad jag har hört av de som jobbar för obildade vilden Löfven. Man mörkar för att det inte ska skapa ännu mer protester och påverka opinionen.

      • Politiker i Bryssel är inte ansvariga för något. De kan göra vad de vill och hur de vill utan att någon ställer dem till svars så att det är som att kasta en tärning. Det är lobbyisterna som bestämmer i vilken riktning något ska gå (långsiktigt).

KommenteraAvbryt svar