Kongoles åtalas för mord på flickvän i Vårgårda

INVANDRARVÅLD. Nu åtalas den 24-årige kongoles Loran Mogi, som misstänks ha dödat sin f.d. flickvän i Vårgårda, för mord.

2015-10-16_0748

Enligt åklagarens beskrivning har mannen under natten 12-13 augusti delat ut flera knytnävsslag mot kvinnans huvud och kropp. Angreppet började utomhus där kvinnan ska ha hamnat på backen.

– Sedan släpar han in henne i lägenheten, säger Robert Beckard, kammaråklagare.

Inne i bostaden ska den 24-årige mannen ha strypt kvinnan. Våldet beskrivs i stämningsansökan som ”rått och brutalt”. Och enligt åklagaren finns det ingen annan tänkbar gärningsman än den tilltalade 24-åringen.

Åklagarens bekräftar att kvinnan var gravid när hon avled och att det var ett faktum som 24-åringen, som var far till barnet, kände till. Det, tillsammans med det grova våldet, menar åklagaren är försvårande omständighet för den nu mordåtalade mannen.

– Han vet att han tar livet av henne och det ofödda barnet. Mycket talar för att jag kommer att yrka på livstids fängelse, men det är inget jag vill låsa mig vid nu. Det ska hållas en rättegång först, säger Robert Beckard.

I förhör har 24-åringen nekat till mord. Han erkänner att han har slagit kvinnan och att han av oaktsamhet har vållat hennes död. Han förnekar dock att han har strypt henne.

-Pettersson säger ännu ett mord av en pensionsräddare som aldrig skulle varit här. Det innebär förhoppningsvis 18 år i fängelse, utsläppt efter 12 år och sedan utvisning. Frånsett det fruktansvärda mänskliga lidandet så ryker runt tolv miljoner på vinstmaskinen…och statsministern är fortfarande tyst…

Tidigare om mordet i Vårgårda

2 thoughts on “Kongoles åtalas för mord på flickvän i Vårgårda

KommenteraAvbryt svar