180 000 kan anlända i år: Vi måste ha en plan

INVANDRINGEN. Antalet asylsökningar slår rekord och om det fortsätter i samma takt som den senaste veckan kommer 180 000 flyktingar ha kommit till Sverige under 2015, skriver DN.

–  Vi måste ha planering för att det kan inträffa, säger Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson.
På torsdagen passeras förra årets helårsnotering på 81 301 asylsökande och innan veckan är över har även rekordsiffrorna från 1992 under Balkankrigen överstigits då 84 018 människor sökte sig till Sverige.

–  Glöm inte bort att det var vid ett tillfälle sommaren 1992. Nu är det högre nivåer och under en längre tid. Det är ett helt annat läge i dag, säger Danielsson.

-Pettersson är inte förvånad men undrar varför Danielsson låter matluckan glappa som den gör. ”Glöm inte bort att det var vid ett tillfälle sommaren 1992″ säger han nu, tidigare har det låtit att det var värre 1992 och att ”Vi måste ha en plan” det är herr Danielssons jobb att ha en plan och den borde han ha sjösatt redan när Migrationsverket lovade att alla syrier skulle få permanent uppehållstillstånd.

Danielsson, regeringen och andra tyckare borde ha tänk på vad som händer när vi år ut och år in skickar ut signaler om att alla är välkomna och det finns inget tak. …Öppna era hjärtan…och glöm inte att anhöriginvandringen kommer ovanpå det och att det kommer att kosta

Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar?

11 thoughts on “180 000 kan anlända i år: Vi måste ha en plan

  1. Hmm, 9 månader att behandla asylansökan. Fortsätter inflödet som idag kommer de att få vänta minst ett år. Flera har ju redan visat att de inte accepterar Sveriges långsamhet. De vill ha PUT inom tre månader så att deras familjer hämtas hit. Annars ”lånar” de pengar och flyger hit sina tio barn från Afrika och ber om pengar för biljetterna från kommunen.
    Förvaltningsrätten kommer att få anställa ny personal….

  2. Hur kan DN veta att dessa 180 000 invällare är ”flyktingar” då det tar upp till 9 månader att utred varje enskilt fall hur vida dessa är flyktingar.
    Vad är det DN och övriga slaskmedia vet som Migrationsverket inte vet?

  3. O så ska asylsökande redan i gymnastiksalen eller fängelset lära sig svenska.
    Det får bli utbildningsminister som står för den uppgiften eftersom det inte finns tillräckligt många svensktalande att avvara till dylika uppgifter. Dvs smartphone och fritt internet till alla för att kunna följa svenskundervisningen via SVT. Med mängdrabatter (såvida inte Bill Gates eller annan penningstark privatperson går in och skänker till välgörenhet) kan kostnaden för detta landa i struntsumma som 3’x700’=2,1 miljarder. Räknade jag rätt? Sedan tillkommer förstås produktion av utbildningsprogrammet/föreläsningsserien samt kontroll av att den tekniska utrustningen används till språkutveckling och inget annat. Utbildning i att hantera den tekniska utrustningen tillkommer mm.
    Eller hur tänkte de att det här skulle gå till?

    Vad säger MP om metoden att sängkläder slängs i stället för att tillvaratas? Det är inte slitage, snarare hygien och smittskydd som motiverar agerandet och det finns anledning att tänka på dessa aspekter. Vad säger hållbarhetsutredningar om en sådan hushållning med resurser? Har miljöpartiet inte insyn eller har de inget att säga till om? För den som har svårt att räkna antal människor kan utsläpp räknas i stället där ju volymer fortfarande tål att diskuteras.

    I stället kunde pengarna använts till utrustning och mat i närområdet och räckt till långt många fler. Lokalproducerad hjälp fungerar bäst?

  4. 180 000 personer gånger 4 (minst ) ger 720 000 med anhöriginvandringen.
    Tyskland räknar med mellan 6-8 personer mer per invandrare p ga anhöriga.
    Hur slutar detta,,med en stor jävla kollaps av vårt ”välfärdssystem”

  5. Begripligt att Reinfeldt missar steg 2 som är att öppna hjärnan, men att resten agerar med samma brist på intelligens och fullständig avsaknad av analytisk förmåga måste vara någon typ av världsrekord. Har detta någonsin skådats i modern tid? En dumhet bortom alla gränser (kanske för att de inte respekterar gränser). Vem tror de att de ska lura?
    En hypotes är att de utåt sett vill framstå som världsräddare. Och det hade kanske lyckats i ett samhälle där bara en sanning kan kommuniceras. Men idag är verkligheten sådan att det som händer kan kommuniceras på lika många nivåer som det finns människor. Så sammanfattningen av insatsen kommer knappast att resultera i en godhetsmedalj.

    Öppna hjärtat och dö i blodförlust tycks vara den riktning som de mest exalterade tagit.

    Ett hjärta fungerar gm att växla mellan lägen där klaffarna till kamrarna är öppna och stängda. Den som hela tiden har ett av de lägena kan bara vara stendöd.

    • Den patologiska svenskhataren och moderaten Fredrik Reinfeldt bäddade för situationen när han deklarerade att åsikter utanför åsiktskorridoren får räkna med anti-demokratiskt bemötande. Låter man sedan ignoranta, arroganta och enfaldiga redaktioner effektivt infiltrerade av intellektuellt utmanade vänsterhjon sätta agendan så uppstår problem, i detta fallet samhällsomstörtande problem. Det finns ett samband här: Miljöpartiet står för fullkomligt ohållbar, oansvarig och direkt samhällsfarlig politik. Över 50% av public service dvs SR, SVT och UR medarbetare sympatiserar med MP. Det har i ett decennium ogenerat bedrivits främst MP-propaganda i public service men också vänster dito. Ju mer inflytande över politiken MP fått desto sämre har det gått för Sverige. Tidigare nämnda Reinfeldt bjöd in moderaternas sedan urminnes tider värsta fiende enkom för att låta dem skada Sverige. Nu har Socialdemokraterna gjort detsamma.

      Slutsats: Gammelmedia måste tvingas ta sitt ansvar. Bedriver man en samhällsskadlig agenda ska man också betala för den. Kostar invandring och integration 400 miljarder per år är det rimligt att media tar 200 miljarder per år i kostnad för denna.

      Politiker och tjänstemän ska kunna ställas till ansvar. Vill de inte gå under tjänstemannaansvaret får man väl låta ursinniga pöblar utkräva ansvar. Detta har gått alldeles för långt.

  6. Plan? Varför i hela friden det? Vi har ju kört i 100 knyck utan kompass och lyse i beck mörker hittills och det har ju gått bra, så vi kan väl köra i 180 också? Bergvägg? Krocka? Nej, det händer inte. Plan? Karta? Pfrrrt.

KommenteraAvbryt svar