SD till attack mot Shekarabis ”halmgubberetorik”

INRIKES. Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt går till hårt motangrepp efter civilminister Ardalan Shekarabis (S) debattinlägg i Expressen där han menat att SD vill minska antalet vårdbiträden och grundskollärare.

Halmgubbe
                      Halmgubbe

”Inte vid något tillfälle har partiet föreslagit något sådant. I motsats till regeringens budget finansieras istället en garanterad rätt till heltid för samtlig offentliganställd personal, vilket skulle tillföra i storleksordningen 25 000 helårsarbetskrafter till skola, vård och omsorg”, skriver Oscar Sjöstedt.

Han kallar också Shekarabis argumentationsteknik för ”halmgubberetorik” där felaktigheter blandas ”med renodlade påhitt”.
”Det är ingen som påstår att statsbudgeten är en lättbegriplig eller trivial historia, men att som statsråd öppet manifestera sin egen okunskap kring processen ökar inte direkt det redan sargade förtroendet för en ytterst impopulär regering”, avslutar Sjöstedt.

Tidigare på Petterssons HÄR.

29 thoughts on “SD till attack mot Shekarabis ”halmgubberetorik”

  1. Ahmed:
    Ögnade över din rader…Till min överraskning,upptäckte jag stora likheter mellan de nämnda ”matazulliterna och vår Ali”.Kan Ali möjligen ha hunnit fly till Absurdistan,innan slakten var fulländad ? Såväl filosofi,som skrala matematiska grunder,har i alla fall islamisten Ali visat prov på !

  2. Dessutom är Malmöbons upphandling alldeles för lång och den fick inte plats i helhet. Såna bidrag skall Pettersson få på sin e-mail adress och sedan publiceras som insändare.

      • @Mr Q
        Ja man kommer verkligen till att tänka på madrasa när man ser hans ”kvalificerade”, kopierade och ihopklistrade rappakalja utan vare sig varken belägg eller länkar. Han begriper det säkert inte ens själv. Men försöka duger. 🙂 Som vanligt är det bara en massa lögner och fantasifoster. 😉

    • Det intresserade dig Q.
      Mimi: hur vet du att min text inte fick plats som helhet? Har du originalet eller? Sen tror jag inte att Pettersson hade publicerat Mona inlägg som insändare, inte än iaf. Men snart förhoppningsvis :).

  3. Det är synd om 7-klövern. Det kan inte vara lätt att gå genom hela livet uta att begripa ett enda dugg. I det här fallet handlar det om en stackars vilsekommen 7-klöveranhängare som inte begriper att om man använder de 300 miljarder som den nuvarande regeringen stoppar i halsen på de miljonärer som invaderar Sverige och lägger dom på välfärden i detta land så gör vi två flugor på smällen- Vi blir av med 2 miljoner kackelackor som kommer hit och skall ha allting gratis och vi frigör pengar till SVENSKT VÄLSTÅND.

  4. Varning! Efter några vettiga kommentarer kommer Malmöbo med en lång ’vetenskaplig, filosofisk, religiös’ m m doktoranduppsats som bara skorpionerna och skarabéerna i öknen kan svälja med hull och hår.

  5. Ni allihopa hela bunten missuppfattade Shekarabi.
    Han menar att ASYLINVANDRING SKAPAR JOBB ÅT TUSENTALS I LANDET SOM INTE SKULLE VARA SYSSELSÄTTA ANNANS.
    Ju fler de som behöver vård och omsorg desto fler de som jobbar.
    Hela Sverige jobbar åt just flyktingmottagande…
    Tusentals tolkar immigration-advokater modersmålslärare SFI- lärare boendestödjare städare på flyktingförläggningar osv ( listan kan vara lång) skulle vara arbetslösa om man använder Shekarabis logik om asylinvandringen minskar…

    • Det kanske är så att ”asylindustrin” sysselsätter ett antal personer. Dock tar lönerna till dessa + försörjningen till de som väller in + kostnaderna för boendet (många miljoner till alla ”asylbaroner”) många många fler miljarder av skattemedel jämfört med om dessa istället skulle fått A-kasseersättning. Eller kanske sysselsättning i vård och omsorg av svenskar, där det finns stora brister.

  6. Det är ju vad kommunisterna gör bäst,
    ljuga ihop en historia om andra och visa hur hemskt det är.
    Ett utmärkt sätt att dölja sin egen brist på kompetens.
    Kommunisterna plus FP vill ju också avskaffa monarkin, kanske en rökridå för att kunna ta in ytterligare 100.000 berikare
    Kastar man fram tillräckligt många galna motioner så går säkert några igenom.

    • Malmöbo….Varför bor du i Sverige ? Titta i SVD vad det svenska stålhårda män som utvandrade dit skapade! Mängder av svenskar som bidrog till USA:s uppbyggnad….
      Det handlar om GENER och en otrolig arbetskapacitet något som inte återfinns i mellanöstern…..
      Kan de något annat än att kasta sten och lemlästa människor där?

      • Varför jag bor i Sverige? För att jag vill bo här.
        Men vad hände sen? Varför har svenskar blivit så lata sen dess? Jag vet inte om ökenråttor kan ha bidragit till nåt jämfört med pest-råttor i europa.

        Men här har du lite exempel på vad muslimerna har bidragit med:

        Razi (egentligen Abu Bakr Mohammad ebn-e Zakariya-ye Razi, persiska: ابو بکر محمد ابن زکریا رازی), född omkring 865 i Rayy, Iran, död 925 i Bagdad, Irak, var en mångkunnig persisk filosof som gjorde grundläggande och bestående upptäckter inom medicin, kemi och filosofi. Han omnämns ibland under namnen Al-Razi, Ibn Zakariya eller i latinsk text, Rhazes eller Rasis.

        Han anses bland annat ha upptäckt svavelsyran, en av de viktigaste substanserna i modern kemi, och även alkohol och dess användningsområden inom medicin.

         

        Ibn an-Nafis var en arabisk läkare. Han är mest känd för att vara den första som beskrev lungkretsloppet.

        År 1924 upptäckte en egyptisk läkare, som heter Dr. Muhyo al-Deen Altawi, en skrift som har titeln Commentary on the Anatomy of Canon of Avicenna. Han hittade den i Preussiska stadsbiblioteket i Berlin. Då studerade han den arabiska medicinens historia på den medicinska fakulteten i Albert Ludwigs universitet i Tyskland. Den här skriften betraktas som en av de bästa vetenskapliga böckerna i vilken an-Nafis i detalj täcker ämnena anatomi, patologi och fysiologi. I den finns den tidigaste beskrivningen av lungkretsloppet

         

        Muhammad ibn Jābir al-Battānī eller Abū Abd Allāh Muḥammad ibn Jābir ibn Sinān al-Raqqī al-Ḥarrānī al–Ṣābiʾ al-Battānī (även latiniserat som Albategnius och Albatanius), född 850 i Harran, Mesopotamien, död 929, anses som en av arabernas största astronomer.

        Albategnius är huvudsakligen känd för sina iakttagelser av solens apogeum, genom vilka han väsentligen bidrog till upptäckten av denna punkts rörlighet, och för sina bestämningar av dagjämningspunkternas tillbakaskridande. Han beräknade solårets längd till 365 dagar, 5 timmar och 46 minuter, alltså endast några minuter för kort. Han medverkade också till trigonometrins utveckling; till exempel införde han bruket av sinus i stället för halva kordan.

         

        Abu Rayhan Mohammad Ebn-e Ahmad Biruni

        Birunis bidrag till matematiken bestod bland annat i teoretisk och praktisk aritmetik, irrationella tal och metoder för att lösa algebraiska ekvationer.

         

        Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi, född 780 i nuvarande Khiva, död 850, var en persisk matematiker och astronom, mest känd för att ha fått ge namn åt ”algoritm”.

        Geber (latiniserat namn; arabiska: جابر بن حيان, Abu Musa Jābir ibn Hayyān), född omkring 721 i Tarsus, Khorasan, eller Kufa (nuvarande Irak), död 776, var en persisk kemist (alkemist), astrolog, filosof, läkare, och farmakolog. Geber anses ha varit den som först destillerade vin till alkohol.

        Geber införde den vetenskapliga metoden till alkemin, och gav upphov till flera tekniker som ännu används inom kemin.

         

        Avicenna (latinsk form av arabiska Ibn-Sina, ابن سينا, eller Abu Ali Sina, ابوعلى سينا, persiska: ابوعلی سینا، پورسین), född omkring 980, död i juni 1037, var en persisk läkare, filosof, poet och vetenskapsman.

        Avicenna författade den medicinska encyclopedin Canon (Qânûn), som kombinerade det antika medicinska arvet från Galenos med traditionell arabisk läkekonst. Det blev ett standardverk i Europa under högmedeltiden och var betydelsefullt för att återetablera det antika vetandet inom medicin.

        Avicenna spelade en avgörande roll för den islamiska upplysningsfilosofin. Han var också betydelsefull för Europa genom att förmedla det antika kunskapsarvet. George Sarton kallade honom för den mest kända vetenskapsmannen inom islam. Han har även kallats ”den moderna läkarvetenskapens fader”.

         

        Abbas Ibn Firnas (810–887 A.D) , eller Abbas Qasim Ibn Firnas ( عباس بن فرناس) var en amazigh (Berber)[1] universalgeni[2][3]: uppfinnare [4], ingenjör, teknolog, kemist, läkare och poet som levde i det umayyadiska kalifatet i Córdoba i al-Andalus. Han är känd för sina tidiga försök till kontrollerad flygning,[5][6] och är den första människan som flugit, alternativt svävade.

        Ibn Firnas bestämde sig för att flyga från ett torn i Córdoba användandes en stor vingliknande mantel som skulle stoppa honom från att falla ner. Det här hände under en ny kalif år 852. Han överlevde med mindre skador och kroniska ryggsmärtor. Detta betraktas som den första fallskärmen och som den första människan som flugit.

        Som västerlänningar lär sina barn om bröderna Wright, berättar de muslimska länderna för sina barn om Ibn Firnas, tusen år före bröderna Wright – fastän hans flygning inte var motordriven. Flygplatsen Ibn Firnas i norra Bagdad är namngett efter honom. Även kratern Ibn Firnas på månen har namngetts till hans ära.

        På 1200-talet studerade Roger Bacon de texter som Ibn Firnas lämnat efter sig. Leonardo da Vinci fick inspiration från dessa texter 300 år senare. Ibn Firnas och andra muslimer har ingående beskrivits av Alexander von Humboldt och han ansåg att ”de var räddarna av västerlandets utbildning och kultur”.

        Abd er Rahman Ibn Khaldoun, född 27 maj 1332 i Tunis, död 19 mars 1406 i Kairo, var en arabisk historiker, politiker och samhällsfilosof. Han har kallats arabernas Marx, och räknas som en av historiografins och sociologins fäder. Hans verk om historia, samhällsvetenskap och ekonomi räknas till vetenskapens klassiker.

        Hans fullständiga namn var ابو زيد عبد الرحمن بن محمد بن خلدون الحضرمي‎, Abū Zayd ‘Abdu r-Raḥman bin Muḥammad bin Khaldūn al-Ḥaḍramī

      • Malmöbo: sluta blåsa svenskarna med dina påståenden, dessa människor du nämnde som razi etc var inte bokstavstrogna människor utan stora skeptiker när det kommer till sända budskap, jag har läst om de allihop och studerat deras böcker, de var inga bokstavstrogna sunniter! Utan mutazelliter, och mutaziliter är hatade bland bokstavstrogna muslimer, de har blivit utrotade det är därför de inte är så stora som de en gång har varit!! The islamic golden age som man kallar det, var uppbyggt av dessa skeptiker som du nu nämnde, och sedan förstörde en man vid namn Hamid al ghazali hela samhället med sina dumheter, han sa b.l.a. Att mattematik var från djävulen och att filosofi är från de otrogna, Hamid al ghazali vågar ingen teolog eller apologetiker som du snacka om, så sluta lura svenskarna tillsammans med dina apologetiker.

      • ”Ahmed”: du har studerat både de och deras böcker. Då borde du vara ett riktigt geni! Genom att flumma en massa skit som du gjorde förändrar inte det faktum att Islam och muslimer har servat människorna under sin höghetstid, hade inte maktgalenskapet inte funnits sen kolonismen så hade muslimerna bidragit med mycket mycket mer.

      • Malmöbo: du har inte fattat det riktigt, denna golden age som du och dina jämlikar försöker trycka in svenskarna i munnen på, var enligt faktan en ideologisk uppblandning mellan hinduer,kristna,ateister,judar och muslimer, du och dina jämlikar försöker ge muslimerna all credit, det går liksom inte! Du har väl inte glömt al battani som var sabier han bidrog med massa saker också, slutligen så är det så att samhället under the ”golden age” var en uppblandat samhälle både kulturellt och ideologisk, du är en apologetiker och är väldigt okunnig om ditt eget folk, om du nu är en arab alltså.

      • Malmöbo: jag vill också tillägga, apropå kolonialismen så var araberna inklusive profetens arvingar slavdrivare, denna gång var slaveriet en gåva från Allah så att säga. Så ännu en gång sluta blåsa svenskarna med dina påhitt!.

  7. O.t
    KI varnar för en bostadsbubbla. Alla svenskar flyr dom multikulturella lyckområdena så trycket blir omåttligt på dom demografiskt svenska. Ytterligare en konsekvens av hatmurvlarnas vänsterterrorism. Dom som blir kvar och deras situation har ju beskrivits här på bloggen tidigare.

  8. Full pott, SD! Bra svar, låt våra politiker svamla sina dumheter och besvara klokt! Det ger trygghet åt folk som måste lyssna på sagor från politikerna.

    • Det beror kaske på att dom aldrig varit utomhus i verkligheten.
      Dom sitter i sin soffa hemma och ringer till sin privatschafför att han skall starta bilen i garaget. Sedan sätter dom sig i sina bilar och tar gräddfilen till riksdagshusets garage där dom kliver ut och går upp på sitt ämbetsrim och sätter sig och fikar tillsammans med likasinnade. Efter några intetsägade samtal åker dom ner i garaget och tar gräddfilen hem och sätter sig och tittar på TV. Sedanär det godnatt och sov gott tills nästa dag som förflyter på samma sätt.

KommenteraAvbryt svar