Asylsökande misshandlade frivilliga kvinnliga hjälparbetare


INVANDRING. En asylsökande man misstänks ha misshandlat och hotat två kvinnliga frivilliga, som delade ut kläder på asylboendet i Västsura.

Förra torsdagen gav sig en manlig asylsökande i 40-årsåldern på två kvinnliga frivilligarbetare som befann sig på asylboendet i Västsura. Mannen är misstänkt för att ha hotat den ena kvinnan och misshandlat den andra. Händelsen skedde i samband med att de frivilliga hanterade de stora mängder kläder som har skänkts till boendet.

Jeanette Peretic, verksamhetschef för Attendos boende på Västsura, säger att det har varit flera incidenter kring leveranserna och hanteringen av gåvorna. – De boende har känt en frustration kring att de inte får komma in och plocka för sig, utan att vi har fått styra det här utifrån vad de har för behov.

Personalen har valt att organisera de skänkta kläderna och sakerna så att ingen får gå in och välja bland dem. I stället har de boende fått skriva upp vad de behöver, och fått det utdelat från det överfulla lagret av personal och frivilligarbetare.

Många som är missnöjda med detta har konfronterat frivilliga när de har varit på plats för att arbeta, enligt Jeanette Peretic. – Då har det lett till en del tråkigheter, tyvärr. Det har blivit lite överhettade känslor, säger hon.

-Pettersson säger att det är Mellanöstern i ett nötskal, allt åt mig och inget åt dig, inga kompromisser men 87:an har beställt och tycker det är bra så det är inget att klaga på…

VLT


7 responses to “Asylsökande misshandlade frivilliga kvinnliga hjälparbetare

 • ÅMÅL

  Tänkvärt reportage om vad som händer i Sverige (på engelska)

  Gilla

 • Pica pica

  Kanske det var en bidragande orsak att frivilligarbetarna var kvinnor? Sådana har ju inget förstånd.
  Men liknande erfarenheter av de stackars nysvenskarna kanske slipar ner deras idealism till mera nyktra nivåer?

  Gilla

 • Göran Lundbom

  ”Tack för att ni valde Sverige!”

  Gilla

 • Fd Socialdemokrat

  Nyval !!!!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Egoism pur.

  Gilla

  • Mary Agnes

   Du är skojig du, som röstade NED ”egoism pur”. Det finns alltså vänsterfolk där ute som tycker det är bra att frivilliga hjälparbetare misshandlas när de försöker att på sin fritid dela ut artiklar som frivilliga skänkt, efter behov. Det skulle vara kul att se hur DU ser ut, som röstade ned mitt inlägg. Du är en eldsprutande drake, ett bautattroll från hatmedia, som försöker kväva alla åsikter som inte stämmer med din egen. Med andra ord, ännu en egoist. I ena handen har du kniven, i andra musknappen på ”ned”.

   Gilla

   • Sven-Erik

    Följande är citat (utan angivande av källa eller namn) Tänkvärt. ”Låt mig ta upp begreppet supremacism som förklaring till att åsiktskorridoren finns och försvaras av många människor. Supremacism innebär att ”jag är en bättre människa än du” och ”vi är bättre människor än ni” av skäl som alltid är falska.

    Det finns tre huvudtyper; Islam, nazism (rasism) och politisk korrekthet, som inkluderar godhetsfanatism.

    Det följer av islam att muslimer är bättre människor än andra, därför att de är muslimer.

    Nazismen hävdade att ”arier”, och särskilt tyskar, var bättre människor än andra därför att de var arier/tyskar.

    De politiskt korrekta anser att de är bättre människor än andra, därför att de är politiskt korrekta. Detta imlicerar nämligen att de alltid har ”rätt” uppfattning i politiska frågor coh representerar ”det goda”.

    Detta tankemönster, som alltid är lögn, utgör en stor lockelse för inte så klartänkta eller villrådiga människor.

    Detta tankemönster leder till att de som har ”fel” uppfattning och representerar ”det onda” bör hindras att sprida sitt gift i samhället.” slut citat

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: