Ett noll till Danmark


Ikväll körde man SVT Debatt tillsammans med dansk TV. Det fanns en dansk och en svensk sida i debatten.

Oturligt nog för den svenska programledaren så var danskarna eniga i sin uppfattning och det gick inte lika lätt som vanligt för Kristina Hedberg att avbryta talarna när det började komma fram obehagliga åsikter.

Danskarna var spikraka i sin uppfattning både vad gäller de åtgärder man genomfört i form av bidragsminskningar mm, men också att antalet människor som kommer till landet har betydelse.

Svenskarna velade hit och dit och i ena ögonblicket behövdes massor av arbetskraft samtidigt som en folkpartist stod och ylade om att man måste skapa massor av arbeten. Det hela gick inte riktigt ihop.

Som grädden på moset släppte man fram Henrik Arnstad och det var faktiskt bra, för nu gjorde han bort sig ordentligt och blev också tilltvålad av danskarna. Man kan undra vad det var för en omdömeslös chef på SVT som tog med honom i programmet.

Kulturredaktören på Sydsvenskan påstod att det förekom visst en öppen debatt om invandring i Sverige och det var just rätt person att fälla det uttalandet.

Vi fick också ett tydligt besked av det S-märkta kommunalrådet i Södertälje och det var att det aldrig kommer att bli något samarbete med det ”rasistiska” SD. Lusharpan säger bara, lycka till med integrationen Boel Godner när nästa flyktingvåg når Södertälje.

Som vanligt saknades en sak helt i debatten, nämligen konsekvenserna för välfärden om detta fortsätter. Om detta sades det inte ett ord. Synd att Paula Bieler från SD inte tog upp detta.

Sammanfattningsvis så slutade debatten med ett noll till Danmark. Lusharpan misstänker att det var ett svenskt självmål.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


26 responses to “Ett noll till Danmark

 • Förbannad

  Det gläder mig att det finns ett grannland som bryr sig om oss ”rasister”, sen är jag mer än stolt över Paula Bieler som skötte sig utmärkt. Efter debatten kan vi bara konstatera att ingen politiker har verklighetsförankring, Sverige har tack vare blåögda idioter förlorat och Arnstad borde få en fet stör uppskjuten i arslet (pga att han hatar Sverige och Svenskarna)lagom med raketfart att landa i hans förlovade land Saudiarabien. Från och med nu letar jag vapen för hemmabruk, har ingen licens, men vad fan spelar det för roll? Någon som vill sälja?

  Gilla

 • KurtFolke

  Bra så?

  Gilla

 • Kristian

  Såg inte detta men men Arnstad på plats är det väl bara för motparten att hålla tyst så visar han sin – kom på något diplomatiskt – okunnighet.

  Får jag ställa en fråga om slutklämmen ”arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.”?

  Finns det någon arbetskraftsinvandring kvar? Alla de som skall göra de där jobben som räddar välfärden? Sist jag såg var det 30% ”asylskäl” och över 30% anhöriginvandring (nota bene utan några försörjningskrav.)

  Någon som vet?

  Gilla

 • Erik Johansson

  Jag tycker att det är alldeleles utmärkt att Henrik ”historikern” Arnstad fick vara med! Mer sådana PK-idioter i media, och SD når snart 30%.. Synd bara att inte Gudrun Schymann och/eller Mona Sahlin också fick vara med i debatten, för då hade nog SD börjat närma sig 40% 🙂

  Gilla

 • Kurt

  Tittade runt i slaskmedia för att se om det fanns några kommentarer,avseende detta program.
  Det enda jag hittade var en notis i Exessen, allra längst ner på sidan.
  Man räknade upp namnen på de inblandade, men lustigt nog nämnde man inte psykopaten Arnstad……….unrar varför, kanske har till och med PK-media börjat inse att han gör mer skada än nytta…………….men det är klart, SD kan i och för sig inte hitta en bättre valarbetare……..det skall vi i alla fall vara tacksamma för 🙂
  I övrigt skäms jag för att vara svensk, även om jag älskar Kunglig Södermanlands regementes paradmarsch

  Gilla

  • Galten

   Especially for you Kurt! Det är även en av mina favoriter. 🙂

   Gilla

  • Kurt

   Kan du inte ta ett annat signatur namnet? Jag ha använd Kurt långt innan du dök upp här på sidan, Tack !

   Gilla

   • Galten

    @Kurt
    Själv tillhör jag inte gröngölingarna hos Pettersson, nicket är annorlunda p.g.a. olyckliga omständigheter. Personligheten är dessvärre densamme. 🙂

    Gilla

   • Stenbock

    Kurt:
    Galten är nog lika länge hos Pettersson som vi två…
    Var du inte tillfreds med marschen har jag hittat en av dina hemlands toner..(från gamla goda tiden) .

    Gilla

  • aos

   Håller med OriginalKurt
   Du kan väl lägga till kanske första bokstaven i efternamnet
   Eller liknande. Som det är nu blir det förvirrande

   Gilla

   • Stenbock

    Kurt är,och förblir Kurt….Därmed basta ! Skall f.ö. spela en marsch som kommer från hans uppväxt-trakter….I varje fall i samma del av landet och med sång av en av hans nabor i Rheinland:

    Gilla

 • Björn

  Onyanserade och GROVT partiska personer som Kristina Hedberg är en av orsakerna till att jag bojkottar SVT numera. Jag tål inte se det helt enkelt. Sedan Hanna Stjärne blev VD på SVT har det blivit än värre så statstelevisionen är ett ickefenomen för mig. Undrar hur länge etablissemanget skall våga fortsätta reta upp fotfolket?

  Gilla

 • nosferatu

  Såg programmet och begriper nu varför Sverige står inför en kollaps. Tyvärr placerade man en programledare som tidigare visat att hon inte är mogen uppgiften och detta är väl kvoteringen baksida.
  1-0 till Danmark och många fler röster till SD är facit av debatten.

  Gilla

 • ossie

  Pinsam soppa det är så man skäms att vara svensk.

  Gilla

 • Synonymen

  Lyssna på kravmuslimen i klippet.

  ”Asylsökande vägrar lämna buss i Dalarna”

  http://www.op.se/dalarna/ludvika/asylsokande-vagrar-lamna-buss-i-dalarna

  Här har vi en muslimsk turist som inte är nöjd med inkvarteringen på det boende han har blivit anvisad. Den otacksamme djävla muslimen anser att ”resebyrån” inte på någon punkt följt den kravspecifikation han anser sig blivit lovad.

  Avståndet till sjukhuset är oacceptabel. Något pulserande nöjesliv på orten har den otacksamme muslimen inte sett röken av än. Den beklagar han sig också över! Skola av högsta klass förväntar sig också muslimen genast efter avstigandet av bussen.

  Så fortsätter det. Krav, krav och åter krav!

  Ingen tacksamhet.

  Den efterblivne och hunsade journalisten ställer inte de mest fundamentala frågorna som friska människor skulle ha ställt till den otacksamme muslimen.

  Det här handlar INTE om krigshärjade och utmärglade flyktingar.

  Det är parasiter som inte har skam i kroppen. Börjar man genast efter avstigande att klaga på faciliteter, kost m.m. har man INGEN skam i kroppen.

  Kasta ut snyltarna, parasiterna och bedragarna.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Vem hade grävt upp Per Fucking Svensson från Malmös rännstenspress Vänstersvenskan; bara det att hans extremmarxistiska hatartiklar på debattsidan kan fejsbokas flera tusen ggr säger allt om läsekretsen. Oberoende TV? Snarare hade SVT mobiliserat knattelaget ftån Borlänge Bandy mot danska landslaget i fotboll. Schack matt i två drag. Ridå.

  Gilla

 • Kurt

  Walk over för Danmark, från de Svenska deltagarna hör man bara de gamla vanliga floskler/rapakalja, undantaget SD tjejen.

  Gilla

 • Pica pica

  Jag var faktiskt iväg för att titta på debatten trots Kristina Hedberg som brukar använda sin programledarroll för att avbryta oönskade yttranden.

  Men det är åtminstone lite logik och gemyt tack vare danskarna. När Arnstad fick ordet gjorde han bort sig ordentligt. Han var direkt pinsam. Kristina Persson sa de vanliga sosseflosklerna men Jonas Sjöstedt använde sig av nån sorts känslomässigt dravel à la Ullenhag. Tack och lov för Bieler!

  Lusharpan har rätt, solklar vinst till Danmark.

  Gilla

 • farbror br

  Något bra som klargjordes var ju att det är Syriens elit som klarar att ta sig till Sverige.de fattiga finns kvar i misären.

  Gilla

 • farbror br

  Jag fick tidvis uppfattningen att Sverige kunde tänka sig att ta emot hela världen till Sverige och bla Södertälje.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är väl aldrig politikerna som har egna företag och kan anställa – när dom säger att vi ska skapa arbeten?

  Gilla

  • Mary Agnes

   Nä min sju, ‘vi’ ska skapa fler jobb, hur fan har nånn politiker mage att säga så, har retat mig i många år. De enda ‘vi’ kan skapa är arbetsplatser i det offentliga. Jobb är resultatet av privata sparpengar, idéer och tusentals oavlönade timmar på företag man tror på.

   De som talar om att ‘vi skapar jobb’ är desamma ‘arbetare’ som har sommarlov (!!!!) från 1 juni till 15 sept med FULL LÖN. Va faan vet dom vad det innebär att ‘jobba’???

   Säger jag, en ödmjuk företagare sedan många år. Med några bra anställda som jobbar hårt. Vi inser att vår framgång är summan av vårt gemensamma arbete. Vabba… vad är det?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: